A3 București-Brașov-Cluj Napoca-Borș și A10 Sebeș-Turda
-
@vancouver exact asta ma uitam si eu. Ozaltin se misca mult mai bine la Topa Mica decat aici la Nadaselu. La Topa Mica nu vad niciun impediment pentru o deschidere in 2026, dar la Nadaselu tare mi-e ca se intra in 2027.
-
-
-
-
-
-
-
Care ar fi logica acestei mici scheme , intri pe banda de accelerare , te bagi pe banda dupaia intri iar pe banda 3 :) , nu se putea asa direct banda 3 fara acea mica deviere .
Si asta nu este dealul de care zice lumea ca o ia la vale de 3 ani de zile si vad ca sta bine mersi ?

-
-
@gruia88 Ai dreptate, marcajul respectiv n-are nicio logica.
Cat priveste dealul Zimbor, nu stiu care lume zicea acum 3 ani ca o ia la vale, dar cine zicea atunci avea dreptate. Dealul era in pericol pe proiectul initial.
Ceea ce s-a intamplat in ultimul an si jumatate a fost ca proiectul de consolidare a fost modificat, tocmai pentru ca altfel risca sa o ia la vale peste autostrada. Panta dealului a fost schimbata cu una mai lina si s-au introdus in deal trei ziduri de sprijin din piloti forati cu grinda de coronament, lungi cat toata traversarea dealului. De asta astazi dealul sta pe loc si nu mai e un pericol pentru autostrada.
-
@gruia88 : Seamana cu marcajul de pe A4 unde, pe sensul spre Agigea, imediat banda de intrare pe autostrada din nodul cu DN3 ai iesirea spre A2. Pe A4 sunt 200m, pe A3 sunt doar 100m.
-
In Germania se vede cum in trecut au existat foarte multe astfel de situatii si cum la un moment dat au retrasat, eliminand ineptia facuta initial de proiectantii obtuzi si care au lucrat strict dupa standard fara sa gandeasca. Sunt si situatii in care pe 1km banda de urgenta a fost facuta circulabila, ca sa nu mai fie nevoie ca aceia care intra pe o intrare si ies la urmatoarea sa se mai intercaleze cu fluxul general. Sau cum e aici intrare urmata de urcare cu pe 3 benzi. Sau iesiri din benzinarii urmate la scurt timp de iesire de pe autostrada.
Si da, evident, au avut loc si accidente si ambuteiaje generate de astfel de situatii si odata permis traficul pe bucata de banda de urgenta numarul intercalarilor a scazut si siguranta si fluenta au crescut.
-
@mihai
Parcă 5 ziduri de sprijin. -
@oneLess foarte posibil sa ai dreptate. Am citat din memorie, n-am apucat sa verific.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare