A1, A0, A2 - coridor principal vest-est Nadlac-Sibiu-Pitesti-Bucuresti-Constanta
-
La cum arata e clar ca asfaltarea e gata 100%, lucreaza la rosturi si parapete. La ce mobilizare se vede pot termina lejer in 2-3 zile. Prin târg umbla vorba ca joi deschiderea si pare plauzibil.
-
@vancouver mai tii minte cand ziceam ca nicio sansa sa termine lotul in 2024? Eu tocmai mi-am gasit mesajul pe forum de acum 1 luna Ma bucur ca ne-am inselat.
-
Infrastructura Romania
[09 DEC 2024] Autostrada A0 nord lot 4 UMB COMPLET!!
-
Tot de la Merișani și Băiculești , de la Scrioșteanu
-
-
Doar câteva gânduri, legate de viitoarea deschidere pe A1 PiSi
-
este probabil una dintre cele mai devansate inaugurari in domeniu, cel putin in ultimii ani
-
indiferent că este sau nu un record, este semn că și alții pot face astfel de performanțe și nu doar cei mult trâmbițați și aclamați
-
pe de altă parte – mult mai importantă, aș spune – este ceva de care această țară are nevoie, mai mult ca niciodată, în climatul actual
-
și dacă eu imi dau seama de asta, atunci cu atât mai mult o fac și alții, la un nivel care contează, adică să decidă viitorul apropiat al acestei țări și calea de urmat pentru a ajunge la el
-
-
Am si eu cateva aspecte de remarcat:
- meritul principal este al inginerilor si muncitorilor, care au tras si acum la Merisani, dar si in general; sa nu uitam ca inceputul a fost timid si erau in intarziere la un moment dat, cand cautau si nu prea gaseau muncitori si subantreprenori
- totusi termenul a fost mai mult decat lejer, parca 3,5 ani numai pentru executie; asa mersi, oricine termina mai devreme. De ex. pe A7 termenele sunt toate de 20 luni executie. Acolo finalizarea inainte de termen are alta valoare, iar dificultatea este asemanatoare
- nu au terminat FIX inainte de alegeri. Ci FIX dupa. Asta e o palma la adresa "inteligentei" celor care ii tot dau inainte ca totul este aranjat, totul este numai electoral, daca nu ar fi alegeri nu s-ar mai face nimic, dupa alegeri toate firmele se duc la culcare etc. Iata e deja a doua inaugurare DUPA alegeri si mai urmeaza. Si urmeaza o gramada si in 2025, cand nu nimic electoral, sau in fine nu era nimic previzibil.
-
@vancouver
Eu am o cu totul alta parere visavis de A1 PiSi versus A7.-
nu le poti compara nici in gluma si de aici diferenta de termene
-
Fidic rosu -proiectare din birou vs Fidic galben la care statul arunca totul in spinarea executantului, pentru ca primul nu e in stare nici macar sa-si taie copacii de pe coasta, dar sa mai cocoate si foreze acolo
-
autostrada de campie versus a. de munte, la care ( pentru unii) e usor sa te speli pe maini, de genul " na-ti-o franta, ca ti-am dres-o ! Fa-o cu altu, ca eu mi-am luat jucariile si-am plecat !"
Si ar mai fi, dar ma opresc aici deocamdata
-
-
@casio Se referea evident la lotul 5 Webuild de pe A1 cu loturile de pe A7.
-
@chapo
Lotul 5 este pe un teren in intregime mlastinos si inundabil. De-aici suna termenul cu cele strict de munte.
Terasamentul este aproape dublu ca inaltime fata de A7 - ai sa vezi oglinda apei in lacurile de acumulare, de la volan - si asta se transpune in volumele de excavatii, transport , manopera si-ce sa vezi- termene , si in final de gologani.Altfel CNAIR o licita la jumate pret si durata.Si venea cucu . -
Infrastructura Romania
08 DEC 2024 Autostrada A0 sud lot 3 Pasaj CF Teghes Aktor
-
Deschiderea la WeBuild probabil mâine seară.
-
@vancouver , cu lumini
Si joi 12 e oricand mai bun decat urmatorul -
A1 pitesti-cda Merisani:
-
Cristian Pistol tot legat de A1 CdA:
-
Un alt foto reportaj memorabil de la Costică ! A1 Merișani, 11 Dec.
Nu pot să nu-mi amintesc de imaginile lui inconfundabile surprinse folosind tehnica vu en raccourci, dându-ne senzația că ne uităm la o autostradă ondulată, unde de fapt este doar un truc optic al teleobiectivului .Image
Image
Image
Image
Image
Image
[https://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=2.msg473604#msg473604](Constantin Mateescu on API A1 forum)
-
Constantin Mateescu
[11 DEC 2024] Lucrări A1 – Lotul 5, Pod Merișani & Nod rutier Bascov
-
Deschiderea pe 13.12 ora 16:00.
PS. Totusi, daca nu merge totul ca la carte cu marcaje, etc, e posibila si o amanare pe sâmbata. De ex. daca mai ploua.