Acuma vedem sensul podului asa de lung!

Mesaje
-
RE: A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
RE: A5 București - Giurgiu + A7BG Ruse - Veliko Tarnovo
@rocklee nu stiu exact cat ofera UE, dar in mod normal ar trebui sa fie aceleasi conditii ca si pentru Romania. Au si ei fondurile de coeziune si la acest capitol cofinantarea este de 40%. Prin PNRR nu are cum sa fie, Romania fiind singura tara din Europa care are voie sa cheltuie bani din PNRR pentru autostrazi (ceea ce arata cat bull-shit pot sa mãnânce unii, care se dau aparatori ai neamului, cum ca vai vai noi acum suntem sclavii europenilor si nu stam cu fruntea sus sa negociem, bla bla bla... e fix invers si UE chiar incurajeaza acest mod de lucru: fiecare tara poata sa ceara exceptii sau derogari, poata sa contribuie la organizarea intregii UE, etc. Nu doar ca nu suntem sclavii UE, noi suntem UE! Si ca atare iata cel mai bun exemplu, banii din PNRR ii folosim la autostrazi pentru ca aici suntem in urma rau - in schimb bulgarii nu au cerut asa ceva, ei finanteaza doar cu bani din FC).
Contractul centurii Byala este semnat in 2022 pentru 450 de milioane euro si are ca termen anul 2028. Putem presupuna ca UE contribuie cu aprox. 180 milioane euro.
-
RE: A7 Ploiești - Bacău - Suceava
@mike_us : 2-3 luni sunt absolut suficiente. Lotul in sine este gata (corpul autostrazii).
-
RE: A1 - Nădlac-Timișoara-Sibiu-Pitești-București
Porr zice iulie 2026. Asta rezulta acum din graficul lor si sunt premize bune sa-l respecte.
-
RE: A7 Ploiești - Bacău - Suceava
Da, asadar chiar au inceput eclisarea, dar la nivel incipient. Au sudat provizoriu 3 eclise si urmeaza sa dea gauri prin structura principala, folosind eclisa drept sablon. Apoi o sa vina cu a doua eclisa de sus si o sa bage suruburile.
-
RE: A1 - Nădlac-Timișoara-Sibiu-Pitești-București
E bine ca se pun si aceste grinzi, incaseaza Mapa ceva bani si poate ii ajuta pentru restul lotului. Dar mult mai util ar fi sa mai primeasca AC pentru cateva structuri. Ideal sa cuprinda si un tunel, sa se apuce si acolo de treaba.
La fel si pe lotul 3, nu stiu ce o tot freaca cei de la CNAIR si MT, de nu dau mai mult AC. Deocamdata sunt doar 10 km cu AC. Macar de ar da AC de la Tigveni spre zona unde deja este AC. Ar fi inca vreo 15km si atunci chiar pot demara ca lumea lucrarile. In partea cealalta, spre lot 2 AC-ul nu poate fi dat ca nu avem AM si AM-ul se revizuiste impreuna cu cel pe lot 2.... si mai dureaza.
La modul realist probabil nici la anu pe vremea asta nu o sa avem AC integral Sibiu-Pitesti. Si asta duce finalizarea bine dincolo de 2030.
-
RE: DX Bacău - Piatra Neamț
Unde arde tare inseamna ca avem ambuteiaje. Adica economia vrea sa se dezvolte si este infrânata. Avem o gatuire. Ajutam toata tara daca eliminam acele gâturi si creste PIB-ul, scad pierderile transportatorilor, creste precizia livrarilor si devenim mai seriosi. Ambuteiajele mai alunga si turistii pe termen lung, desi poate ca deseori contribuie din plin la aparitia lor: de ex. Valea Prahovei. Si ca sa ramanem la Valea Prahovei, de ex. Predeal a decazut rau in ultimii 10-15 ani. Pentru ca e dincolo de ambuteiaj, deci greu de accesat.
Efectiv unde sunt blocaje se poate naste saracie! De aceea nu doar ca trebuie facute prioritar acele zone unde sunt blocaje, mai mult: trebuie efectiv sa ne aruncam asupra lor, sa debirocratizam la maxim procedurile, sa concentram banii aici si sa nu cumva sa-i aruncam aiurea prin locuri prin care traficul este fluent, gen Focsani-Braila-Tulcea-Constanta sau Bacau-Piatra Neamt, etc...
-
RE: Autostrăzi
Ce nu se termina in 2026
- A0 nord Pizza
- A13 Fagaras-Avrig (poate si pana la Boita sau poate doar anumite bretele)
- capetele A8 din PNRR (UMB si Nurol)
- A1 Holdea-Margina
- A3 Suplacu - Chiribis
(in esenta ceea ce acum este incipient, dar exclud A1 lot 2+3, unde nu vad nici o sansa pentru 2027 - poate doar cu ceva noroc de la nod Tigveni mai departe pana la nod Suici)
si sanse 50% pentru:
- A7 Pascani - Suceava
- A8 Motca - Iasi sectiunile prioritare (adica Motca - legatura cu turbionul si Tg. Frumos - Iasi)
- A4 Constanta - 23 August
- ceva pe Craiova-Filiasi
- poate ceva pe A11 (DX16) Arad - Oradea
(adica cele cu licitatii avansate si relief usurel sau clauze de finalizare rapida)
Sper sa mai scoata cat de curand si ciotul A3 Cristian-Codlea, care se poate executa in 12-15 luni. Ar fi si aici sanse pentru 2027.
-
RE: DX Bacău - Piatra Neamț
Din pacate o autostrada trasa printr-o zona saraca nu este vreo solutie minune pentru acea zona. Nu ajuta direct si nici indirect la dezvoltare. De ex. satele din Giurgiu si Dambovita pe unde trece A1 de 55 de ani si inca e multa saracie pe acolo. Calarasi si Ialomita, judete prin care trece A2 - chiar si imediat cum iesi din Bucuresti - saracie.
In schimb Iasi-ul arata intr-un fel. Se vede un alt nivel de trai, se vede civilizatia. Si in oras, si prin sate si pe camp. Si cea mai apropiata autostrada e la 300km! Da, ok, cartierele de blocuri comuniste nu pot sa dispara peste noapte si aspectul din interiorul lor este asa cum este - si in Iasi. Pata comunismului nu o sa dispara in urmatoarea 100 de ani, n-ai ce-i face. Valabil si la Bucuresti, si la Cluj, Timisoara sau Oradea.
-
RE: DX Bacău - Piatra Neamț
Da, din pacate se arunca cu bani pe proiecte de importanta secundara (nu am zis inutile). Si sunt altele mega necesare mult mai importante, gen A3 Ploiesti - Brasov, A13 Brasov - Fagaras si A6 Craiova - Lugoj.
In primul rand A3 Ploiesti - Brasov. Pentru multi bucuresteni lipsa acestei autostrazi da imaginea incompetentei si neputintei acestei tari. Si nu merita aceasta pecete, pentru ca nu suntem in halul asta de incompetenti sau de neputinciosi, dimpotriva in multe privinte Romania si romanii sunt buni si capabili.
Iar Ploiesti - Brasov este chestiune de importanta zero - cum spuneam si pentru mentalul nostru colectiv - asadar ar trebui sa se ocupe personal presedintele tarii si prim-ministrul. Nu mai vorbim ca ar trebui sa fie zilnic pe agenda ministrului si ar trebui sa existe un secretar de stat cu rol de coordonare special numai pentru acest proiect.
Nu zic, se circula prost pe DN15. 50% din drum este in localitate. Execrabil. Dar fiecare la timpul lui si in ordinea corecta. Plus ca aici un drum 1+1 nou pe aliniamentul propus pentru DX ar fi fost arhi-suficient. DX-ul o sa fie pustiu, 70% din trafic o sa ramana oricum pe drumul actual, fiind local. Ca deh, e singurul bulevard al acelor localitati.
Vedem si la centura Alexandria, care este 1+1. Absolut suficienta si extrem de utila. Nu oriunde trebuie imediat 2+2. Barlad, 1+1, libera. Caracal 1+1, liber. Caransebes 1+1 si se circula destul de ok, mult din trafic dispare in Caransebes. etc
-
DX Bacău - Piatra Neamț
OFERTELE DEPUSE :
Ofertant unic – Kolin Insaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.S.,
Asociere – Trace Group Hold (Leader),YÜKSEL İNŞAAT ANONİM ŞİRKETİ,CITADINA 98,OLDROAD CONSTRUCT,CREATIVE ROAD DESIGN,ADD GLOBAL DESIGN S.R.L.,TANCRAD,
Asociere – SA & PE CONSTRUCT SRL (Leader),TEHNOSTRADE S.R.L.,SPEDITION UMB,
Asociere – PRECON TRANSILVANIA S.R.L. (Leader), Automagistral-Pivden SRL,CONEXTRUST,
Asociere – BOG’ART (Leader),ROTARY CONSTRUCTII MENTENANTA,CONCELEX,X-WAY INFRASTRUCTURE,
Asociere – BISKON YAPI ANONIM SIRKETI (Leader),ILGAZ CONSTRUCTION,STRACO HOLDING,
Asociere – DANLIN XXL (Leader),GROMA HOLD LTD, Intertranscom Impex S.R.L.,EVROPEISKI PATISHTA,ANTREPRIZA DE CONSTRUCTII DRUMURI SI AUTOSTRAZI,Contractul estimat la 6,7 miliarde lei este licitat într-un singur lot și are o durată de realizare de 48 de luni, din care 12 luni pentru etapa de proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor). Finanțarea investiției se va realiza din fonduri externe nerambursabile, Programul Transport 2021-2027 și de la Bugetul de Stat.
Pe traseul care se desfășoară în județele Bacău și Neamț vor fi construite :
30 structuri (poduri, pasaje, viaducte) cu o lungime totală de aprox. 16 kilometri. Din cele 30 de lucrări de artă, două structuri au peste 1000 de metri, cel mai lung fiind viaductul de 1072 metri la nodul rutier de conexiune cu Autostrada Moldovei A 7, secțiunea Bacău-Pașcani,
5 noduri rutiere : nod rutier tip ,,trompetă” -conexiune A7 la km 0, nod rutier Racova pentru conexiunea cu DN 15, nod rutier Podoleni, nod Săvinești și nod rutier Piatra Neamț
Spațiu de servicii tip S 3 (stânga-dreapta)
Centru de Întreținere și Coordonare (CIC) -
RE: A1 - Nădlac-Timișoara-Sibiu-Pitești-București
Dintr-o postare pe pum a lui @tom_sawyer inteleg ca UMB nu are AC complet pe lotul cu tuneluri de la Holdea. Ar mai lipsi "o galerie intre zona cut+cover si iesirea spre Holdea".
Ciudat, dar asta face ca UMB sa priveasca viitorul relaxat. De altfel toate discutiile cu incadrearea in PNRR etc, pe ei nu-i intereseaza si nici pe alti constructori. In contractul lor nu scrie nicaieri de asa ceva. Ei isi primesc banii de la stat si e treaba statului cat poate fi rambursat prin PNRR.
In plus agitatia si asa e doar pe jumatate utila: banii din rutier pe PNRR sunt doar imprumut, oricum trebuie returnati de Romania. Doar dobanda imprumutului este sub 1%, fata de 5-7% cat se imprumuta Romania acum.
-
RE: A5 București - Giurgiu + A7BG Ruse - Veliko Tarnovo
A7 centura Biala (BG):
Pe scurt, fata de acum un an progresul este aproape nul.
-
RE: A0 și DNCB, centuri București
La un calcul simplu rezulta ca in medie un pilot forat are 18,2m.
Asta ca sa ne facem o idee cat de adanc se infig in pamant radacinile podurilor. Si nu in pamant de flori, ci in piatra / stânca. Adancimea este dictata tocmai de locatia unor straturi cat mai solide de rocă.
-
RE: A7 Ploiești - Bacău - Suceava
Informatia este ca a inceput eclisarea. Fara alte amanunte. Incearca colegul cu drona sa dea o fuga pe acolo maine sa vada cu ochii lui.