A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
@mihai , daca nu se taia macaroana finantarii. priviti cu atentie:
-
-
@mihai Eu aș zice mai degrabă Bacău–Roman, eventual Săbăoani.
Lotul 3, cu doar câteva luni înainte de sfârșitul anului, încă nu are toate exproprierile făcute.
Și, oricum, e relativ puțin util fără bucăți din A8 sau fără continuarea A7 spre nord.
Pe lotul 3, important ar fi să scoată din pământ cât mai multe structuri, măcar până la nivelul pilonilor.Lotul 1, la început de octombrie, ar trebui să aibă marea majoritate a structurilor deja betonate, deci sunt șanse foarte bune pentru anul ăsta.
O să fie interesantă următoarea filmare, să vedem cum s-au redistribuit după deschiderea de la Bacău și în ce ritm lucrează.
Sunt convins că UMB știe foarte bine care sunt constrângerile de la buget. -
@mihai Eu aș zice mai degrabă Bacău–Roman, eventual Săbăoani.
Lotul 3, cu doar câteva luni înainte de sfârșitul anului, încă nu are toate exproprierile făcute.
Și, oricum, e relativ puțin util fără bucăți din A8 sau fără continuarea A7 spre nord.
Pe lotul 3, important ar fi să scoată din pământ cât mai multe structuri, măcar până la nivelul pilonilor.Lotul 1, la început de octombrie, ar trebui să aibă marea majoritate a structurilor deja betonate, deci sunt șanse foarte bune pentru anul ăsta.
O să fie interesantă următoarea filmare, să vedem cum s-au redistribuit după deschiderea de la Bacău și în ce ritm lucrează.
Sunt convins că UMB știe foarte bine care sunt constrângerile de la buget.Ultima dată când am vizualizat Bacău- Roman din DN2 an văzut că erau rămase în urmă structurile care fac legătura între nodurile A7 și DN2, sensurile giratorii de pe DN2 și întreg nodul Săbăoani. Astăzi am văzut doar nodul Săbăoani, s-a mai mișcat ceva dar nu spectaculos. Până la Roman Sud ar putea da drumul mult mai repede decât Săbăoani.
Și eu aștept filmările
-
@Azrael e foarte interesanta discutia, pentru ca arata din nou diferenta dintre abordarea din avion de tip "nu e nicio problema cu banii de autostrazi, pentru ca vin de la UE" si realitatea bugetara, care este mult mai complicata, printre altele si pentru faptul ca fluxul de cash este sustinut de imprumuturi, care genereaza deficit bugetar.
Este ceea ce am mai tot discutat si noi pe aici, respectiv ca "finantarea asigurata de UE" nu e totuna cu "putem construi oricat de mult, oricat de repede, doar sa avem angajati si utilaje". De asta am auzit frecvent ca MF pune frana proiectelor, pentru ca finantarile nu sunt sustenabile.
Iar asta e important de inteles mai ales de catre cei care cred ca "numarul de luni contractate" e un fel de litera de lege si orice depasire a termenului se numeste intarziere din vina constructorului. Relitatea e mult-mult mai complexa de atat.
-
@Azrael e foarte interesanta discutia, pentru ca arata din nou diferenta dintre abordarea din avion de tip "nu e nicio problema cu banii de autostrazi, pentru ca vin de la UE" si realitatea bugetara, care este mult mai complicata, printre altele si pentru faptul ca fluxul de cash este sustinut de imprumuturi, care genereaza deficit bugetar.
Este ceea ce am mai tot discutat si noi pe aici, respectiv ca "finantarea asigurata de UE" nu e totuna cu "putem construi oricat de mult, oricat de repede, doar sa avem angajati si utilaje". De asta am auzit frecvent ca MF pune frana proiectelor, pentru ca finantarile nu sunt sustenabile.
Iar asta e important de inteles mai ales de catre cei care cred ca "numarul de luni contractate" e un fel de litera de lege si orice depasire a termenului se numeste intarziere din vina constructorului. Relitatea e mult-mult mai complexa de atat.
Practic avem buget aprobat în parlament și peste asta vine corecția MF. Robinetul cu bani în final la MF este nu la MT, CNAIR, CNIR etc
Dar degeaba mai iese MF din când în când și spune că sunt/au fost probleme cu plățile, roboțeii "apolitici" vor repeta rogopu', rogopu' până li se termină bateriile. Am pus pe A8 un pdf care arată diferențele spre exemplu la Leghin - Moțca între ce știam noi ca buget aprobat în parlament, corecția MF și execuția.
Pe Leghin-Moțca este sărăcie mare pentru primii 2 ani de șantier...
-
@snake69fast Filipești, Roman Sud, Roman Vest, Roman Nord și Săbăoani. Eventual și Mogoșești–Siret.
Pe lângă autostradă, avem și 5/6 noduri cu legături destul de lungi spre DN2, unele traversând și calea ferată. E destul de mult de muncă și acolo.Lotul 1 e clar cel mai avansat și s-ar putea deschide primul, eventual chiar fără nodul de la Filipești terminat, cu descărcare la capăt, în Roman Sud.
Dacă mai treci pe la nodurile A7 cu DN2 și ești pasager, fă și câteva poze.M-am uitat și eu de curiozitate pe Google Maps și nu văd A7 între Adjud și Bacău. M-aș fi așteptat ca aproape două săptămâni să fie suficiente.
-
@mike_us said:
M-am uitat și eu de curiozitate pe Google Maps și nu văd A7 între Adjud și Bacău. M-aș fi așteptat ca aproape două săptămâni să fie suficiente.De obicei actualizarea deschiderii unui nou tronson de autostrada se intampla in 2-3 zile dupa deschidere. Fie cineva actualizeaza manual Google Maps, fie in baza protocolului de update intre Google Maps si Waze.
Ce dureaza mult (2-6 saptamani) este inregistrarea primelor valori de trafic si implicit indicarea tronsoanelor respective ca autostrazi intre categoriile de drum (nivelul de zoom de la care le vezi).
In cazul particular al Bacau - Adjud, tronsonul a aparut desenat chiar de a doua zi dupa inaugurare, iar Google Maps a inceput sa ruteze prin el doua zile mai tarziu.

Problema este ca Nodul Bacau Sud este atat de prost desenat in Google Maps incat este nefunctional. E prima data cand vad o astfel de aberatie pe Google Maps. Practic Google Maps nu poate ruta iesire dinspre Adjud prin nodul Bacau Sud si trimite orice relatie dinspre sud spre Bacau prin Nodul Bacau Est (DN2F)

-
Da, si nici nodul Bacau Nord nu este actualizat pe maps.
-
Punctul critic s-a mutat la podul peste râul Moldova, cât despre noduri se poate trăi o perioadă doar cu Roman Vest și Săbăoani.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare