A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
cât așteptam filmarea de mai sus! deci continuă asfaltările și după Adjud. Pare că, de fapt, ei își propuseseră să ajungă la Răcăciuni anul ăsta, probabil ratează de puțin, deși acolo un 5-10% șanse eu zic că sunt. Nu ajută cine știe ce la trafic, ajută pentru 2026. Dacă doar alea sunt structurile rămase nebetonate, doar de vreme mai ține.
-
@MihaiD Au progresat mult la toate structurile aflate la nord de Adjud, din ce se vede in filmare. Dar nu cred ca sunt sanse sa deschida ceva, dupa raul Orbeni e viaductul de 199 m peste valea depresionara la care inca nu au ridicat grinzile pe capete, desi pe deschiderile din mijloc lucreaza la armare. Dar chiar si acolo au inceput sa ridice terasamentul in jurul culeilor, deci probabil in cateva saptamani ar putea sa ridice si acolo grinzile. Ar mai fi nevoie cam de doua luni de vreme buna pentru Adjud - Racaciuni, asa ca final de martie cred ca ar fi cel mai optimist scenariu aici. Astept si eu cu mare nerabdare o filmare Racaciuni-Bacau, pentru ca sper ca au avansat si acolo cu structurile. Pentru Focsani-Adjud cred ca nu mai sunt emotii, dar se vede cat de mult dureaza hidroizolatia, asfaltarea si rosturile de dilatatie. Probabil vor fi gata abia la limita, pe 22-23 decembrie
-
Completez mesajul meu de mai sus: obiectivul e Racaciuni anul ăsta, oamenii trag pentru asta, iar pentru Bacău până la Paști. Cu vreo lună de trafic prin Bacău, pe vechiul traseu, până se fac legăturile. Să zicem că sursa e bună. Momentan sunt în grafic... graficul lor.
-
@MihaiD Informația de mai sus este de la cineva care lucrează pentru UMB?
Să încerce să termine cât mai mult până la Răcăciuni anul acesta, iar la anul să tragă cât pot până la Pașcani? -
@mike_us da. Să termine până la Racaciuni, iar până la Paști și L3. Nu știu mai departe.
-
@MihaiD
Între București și Iași, blocajele mari sunt Adjud, Bacău și apoi Roman.
Dacă ajungem la Bacău până de Paști, din punctul meu de vedere e excelent — ar rezolva o parte semnificativă din traficul Moldovei.
După aceea, UMB ar avea suficiente resurse să tragă tare spre Roman, mai ales că lotul e mai simplu decât Focșani–Bacău 1 și 2.Și cred că asta ar însemna ca, la următoarea filmare a lotului 3, să vedem ceva progrese și la structuri.
-
Poate ca se referă să termine structurile, adică să termine fierarii și dulgherii, să termine până de Paște și pe Racaciuni - Bacău structurile. Ca după aceea să meargă toți la nord de Bacău. E un plan plauzibil. Dar deschiderea traficului imposibil să fie în decembrie până la Racaciuni și în aprilie până la Bacău. Minim încă 2 luni în plus la fiecare (luni de lucru, nu de iarnă)
-
@vancouver nu, adică am fost atent. Termenul a fost "sa terminăm", „să ajungem la...”. Acum, știm că la UMB asta nu înseamnă lucrările finalizate 100%, mai rămân în afara corpului autostrăzii, dar ăsta a fost limbajul folosit. Nu-mi iese nimic nici dacă deschid, nici dacă nu, pur și simplu am dat o informație și e de destul de sus.
-
Ultima filamare pe Lot 2 coompleta a fost acum 3 saptamani cred . Pentru mine cateodata e placut sa fiu optimist. Important este sa se traga tare. Orice masina de asfalt asezata e un pas inainte.
-
@mike_us Bacău nu mai este un blocaj de când cu centura A7+bretelele spre Onești și Piatra Neamț.
In Roman, dacă ești cu turism, ai 4 variante (centru, centru vechi, piata, centura de trafic greu). Deci nici aici nu mai este blocaj.
Adevăratele blocaje sunt la Tg Frumos și Podu Iloaiei. -
Cam asta e realitatea, maparea asta nu se refera la inferioritatea romanilor fata de alte neamuri, ci la mortii de pe sosele. Fara speculatii despre patriotism, sau ce e de facut. De aici vedem si in ce regiuni din tara se moare cel mai mult pe sosele, Oltenia, apoi sud Moldova+Dobrogea. Media Romaniei =81 la momentul acestui studiu. (Oltenia 107, Bucuresti-Ilfov =40).