A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
Pentru cei care merg pe Buzău – Focșani: știe cineva dacă mai e ceva de făcut la parcări sau alte lucrări din afara spațiului autostrăzii?
Sau s-ar putea lansa în curând licitațiile pentru acele spații?În ritmul ăsta, o să avem în curând București – Adjud/Bacău complet, și chiar n-ar strica niște spații de odihnă, benzinării și alte facilități pe traseu.
Undeva in vara lui 2026. -
@mike_us
Licitații...nu erau lansate acum 3 luni când am fost in Ro. -
@mike_us : În zona Adjud vremea este bună săptămâna asta. Sper să finalizeze betonarea de la Șușița pentru ca urmează o săptămâna de ploaie și frig. Ca să bag puțin bățul prin gard, îmi pregătesc popcorn pentru dezbaterile despre cum toarnă UMB beton pe ploaie și așterne asfalt pe frig.
-
@mike_us Merg destul de des spre Focșani de la Buzău, pe A7 și constat că se lucrează încă la spațiile de servicii de pe acest tronson. Totuși, până acum au fost deschise doar parcările din spațiul pentru servicii din dreptul loc. Cireșanu de pe ambele sensuri, concomitent cu darea în exploatare a lotului 2, Mizil-Pietrosu. La acestea probabil au lucrat intens, cât timp au avut loc remedierile la podul de la km. 38. În schimb, din ce am putut constata din filmările postate aici, privind evoluția lucrărilor la lotul 3, este foarte posibil ca și spațiul de servicii de pe acesta, din proximitatea pasajului DJ203D peste A7, să fie deschis, măcar parțial, adică numai parcarea, concomitent cu lotul. Nu știu dacă și toaletele vor fi deschise tot atunci, stațiile de încărcare VE cu siguranță că nu, iar de benzinării încă nu se pune problema. Cu siguranță vor urma niște licitații pentru toate acestea.
-
@vancouver se știe cumva dacă după ce se va finaliza Podul DN2 de peste A7 se va putea face descărcarea dinspre București direct in DN2 prin breteaua nodului? Sau se va aștepta finalizarea întregului nod (adică și porțiunea de sub pod a autostrăzii?
-
Intentia este sa se dea drumul pe A7 pana la nod Spataru in momentul in care traficul de pe DN2 se va muta sus pe pasaj.
Insa la momentul acela nu vor fi gata si bretelele de 270°, astfel incat cei care vin pe A7 si doresc sa faca "stanga" spre hanul lui Tinta vor fi obligati sa mearga intai tot spre dreapta si sa intoarca in sensul giratoriu improvizat de la Spataru. Nu va mai exista nici posibilitatea sa iasa la Stalpu, sa o ia acolo spre DN1B. Ceea ce dupa parerea mea va supraaglomera sensul giratoriu de la Spataru si va fi mai rau ca acum pe timpul zilei. Posibil sa nu se castige nimic ziua sau chiar sa dureze mai mult si sa fie afectate si alte directii de mers acolo in acel SG.
Personal recomand sa nu se deschida acei 5 km, sa se pastreze varianta actuala de descarcare pe la Stalpu, mult mai flexibila (traficul se separa in 2 fluxuri) si sa se dea drumul la cei 5km doar cand se da drumul la intregul lot.
-
@daniel22_22 a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:
@mike_us : În zona Adjud vremea este bună săptămâna asta. Sper să finalizeze betonarea de la Șușița pentru ca urmează o săptămâna de ploaie și frig. Ca să bag puțin bățul prin gard, îmi pregătesc popcorn pentru dezbaterile despre cum toarnă UMB beton pe ploaie și așterne asfalt pe frig.
Sper ca ai inceput sa mananci deja, ca s-a lansat ideea ca se va asfalta pe ploaie ca anul trecut!
Doar ca monahul a uitat sa zica ca asflatul pus pe soare de turci pe A0 s-a distrus deja, pe cand cel pus "pe ploaie si frig" pe A7 inca rezista... Amanunte... sau cum s-a zis, pisica aterizeaza mereu in picioare! -
-
@Niros Ar fi super dacă ai putea să pui niște poze cu spațiile de servicii când mai treci pe acolo.
Nimeni nu filmează partea asta, deși cred că ar fi destui interesați să vadă starea actuală.@daniel22_22
În ultima filmare de luni se vede că deja s-a început betonarea, iar din armare mai e foarte puțin.
Podul nu e chiar așa de mare (380 m) — sâmbătă, minim un sens ar trebui să fie posibil, poate chiar amândouă.
Suntem pe ultima sută de metri până la Adjud.
Și mie mi se pare că UMB face tot ce se poate ca să dea drumul în decembrie.
Imaginea cu cele două foreze stând și așteptând relocarea electrică spune tot. -
Una din cele mai bune semnalizari de pana acum din Romania la nodul Spataru.
Totusi persista Siret cu punctul de frontiera, o chestie inutila dupa parerea mea. Mult mai bine daca treceau acolo Braila, pentru ca urmeaza iesirea urmatoare spre Braila si sa nu se iasa aiurea prea devreme.
In rest apreciez ca foarte bun faptul ca au dat denumiri cardinale, gen Buzau Vest, Nord etc. Tot foarte bine, ca panouri nu sunt inundate cu prea multe localitati. 2-3 pe fiecare directie e perfect.
-
@mike_us Cu privire la evoluția lucrărilor pe cele două spații de servicii de pe lotul 3, de lângă pasajul DJ203D peste A7, ne putem face o idee din filmarea făcută de RăducuPDrum pe YT, din 03.11, postată și pe aici. Din nefericire, în cazul celorlalte spații de pe fostele loturi ale tronsonului A7 Buzău-Focșani, aflate încă în lucru, nu prea ne putem face o idee clară asupra evoluției lucrărilor la acestea, nefiind prea multe de văzut din viteza mașinii, doar ceva utilaje și echipe de muncitori la lucru. Într-adevăr, întreg tronsonul Buzău-Focșani fiind deja dat în circulație de aproape un an, nu mai reprezintă niciun interes pentru cei care ne ofereau altădată filmări interesante privind evoluția lucrărilor pe acesta.
-
Am combinat tabelul meu cu datele de la @SkyScraper-Ro
Am inclus și structurile cu 2 benzi (supratraversări), și pe cele cu 4 benzi.
Progresul este din filmarea lui Răducu din 3 noiembrie.
Structurile cu 2 benzi sunt pe fond verde — dacă aveți o idee mai bună de culori, pot schimba rapid.
O să punem și pentru lotul 2 când apare filmarea lui Răducu sau Stef, dacă vi se pare util.Dacă e interesat cineva, pot recalcula și procentele de asfaltat, betonat etc.
Orice like trebuie dat lui @SkyScraper-Ro — el a muncit mult mai mult ca mine.
-
@Niros Eu mă refeream la cele de pe Buzău–Focșani: dacă mergi cu pasageri, e bună și o poză făcută de pasagerul tău.
Eu aș fi interesat chiar și de o poză de calitate mai slabă — tot poți vedea în mare stadiul lucrărilor.
Cum poți tu.
Eu încă sper ca în vara lui 2026, poate spre toamnă, să înceapă să se deschidă și parcările, benzinăriile , spații de servicii pe A7.
Să nu repetăm istoria A1. -
@mike_us De regulă mă deplasez singur, dar cu prima ocazie când voi fi însoțit, am să rog însoțitorul să facă câteva fotografii. Deși de când se tot lucrează la spațiile acestea, ar trebui să fie într-un stadiu destul de avansat... Vedem ce putem face!