A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
-
@SwatKat Poate s-a scris azi despre asta pt ca era vb de lotul celor de la UMB.
Poate o sa se scrie si despre intarzierea de pe lotul Coni-Trace cand o sa se deschida .
Sa speram ca deschid si ei saptamana viitoare si o sa vedem daca o sa se scrie la fel sau o sa fie laudati. -
-
@PaulS treaba este ca pe lotul Coni-Trace, Coni si-au terminat treaba la timp, inca de anul trecut. In fapt Coni au mers atat de bine ca pe parcursul contractului au preluat multe lucrari de la Trace si le-au facut in locul lor.
Trace sunt in schimb cei cu probleme, din cauza carora a fost intarziat intreg lotul.
-
@daniel22_22 superba filmarea lui Stef!
-
@mihai Da stiu, sunt total de acord cu tine.
Eu doar am punctat ca e lotul castigat de cele 2 firme.
Stiu ca cei de la Coni au preluat o parte din poduri si terasamente care erau teoretic atribuite celor de la Trace.
Imi cer scuze daca s-a inteles gresit ce am vrut sa zic initial cu acel mesaj legat de lotul respectiv. -
@SwatKat a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:
doar o anumita asociatie e invitata sa ofere puncte de vedere, sa emita opinii etc.
Aceeași discuție a fost și cu extensiile de termen: dacă alte firme au primit extensii, totul a fost în regulă.
Când UMB a primit extensii pe A7, deja „se știa” că e o nedreptate, o bătaie de joc...
O întreagă teorie a conspirației.Ai pus punctul pe „i” când ai spus că, după atâtea aberații și previziuni ratate,
totuși doar o anumită asociație este invitată constant să ofere puncte de vedere, să emită opinii etc.
Cred că răspunsul e simplu: unele ONG-uri care servesc interesele „care contează” sunt împinse artificial în față.
Practic, publicul trebuie convins să sprijine, indirect, distrugerea firmelor cu capital autohton care pot reprezenta o competiție reală. -
Autostrada A7 | Nod Rutier cu DN2B | Pasaj peste CF702 | Ploiești-Buzău Lot 3 | 11.07.2025 (Nurol)
SkyScraper Ro
-
Deschidere în curând la podul peste râul Buzău. E gata, circulă începând de acum:
Circulație dedchisă pe Podul peste râul Buzău (1,36 km) și în Nodul rutier Buzău Est, cu conexiuni la DN2B prin sensuri giratorii.
Proiectul face parte di Autostrada Moldovei (A7) și este esențial pentru conectivitatea rutieră dimtre Moldova celelalte regiuni din sudul vestul României.
Lucrările la pod au fost executate de Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade, cu o valoare de peste 689 milioane lei (fără TVA).
Nodul rutier Buzău Est a fost construit de Asocierea Nurol – Makyol. -
Autostrada A7 - Deschidere Pod Buzău: primele 10 minute de trafic [11.07.2025]
Ștef
-
-
-
AUTOSTRADA A7 Focșani- Bacău LOT 1| Montare parapete ucrari pod raul Susita Update 12.07.25
Raducu P Drum
-
Autostrada A7 - Focșani - Bacău, Lot 1, Filmare Integrală, UMB [11.07.2025] [Ep. 11 - 53%]
Ștef
-
Cred încă ca anul ăsta vom avea Focsani-Adjud Nord, deși sunt în urmă tare cu structurile pe lotul 1.
Pe de altă parte, dacă nu se poate integral până la Adjud, cea mai utilă zonă pentru șoferi ar fi Tisita-Adjud Nord, deși asta presupune finalizarea podului de la Domnești. Din acest clip se pare ca au început să lucreze la structuri de la Nord spre Sud.
-
Mi se pare că se concentrează până la Pașcani, pe vremea asta (temperatură, anotimp), pe elevații și pe terasamente, nu pe calea de rulare a structurilor. Cred că nu se stresează pentru darea în trafic la un anumit termen, ci pentru termenul PNRR. Nu mi se pare că gândesc greșit. Important e să aibă toți încărcare maximă. Oamenii de la prefabricate de la fabrică de la Adjud pot fi scoși pe structuri și se schimbă lucrurile în teren. Dar probabil așa le dă bine organizarea acum.
-
UMB ridica grinzi. Tisita/ VN Pasaj drum de legătură A7 cu DN24
Emilian Grigoras
-
Autostrada A7 -- Focsani - Bacau -- Zonă structuri -- Pod peste Trotuș -- 10.07.2025
Alex1289
-
@MihaiD Chiar și termenul din PNRR nu cred că este bătut în cuie.
Sincer, mă îndoiesc că, dacă în august 2026 un lot este realizat în proporție de 90%, cu șanse reale să fie finalizat în trei luni, se va tăia finanțarea.
Deci, cel mai probabil, termenul poate fi împins până în decembrie 2026.
Iar până la sfârșitul lui 2026, cred că se poate ajunge relativ ușor cu lucrările până la Pașcani. -
Termenul standard din PNRR pentru finalizarea projectelor este 31.08.2026. E vorba de finalizare, nu 90 sau 99%.
Parlamentul European a dat un vot consultativ de prelungire cu 18 luni, dar este doar un vot politic. PNRR este semnat cu Comisia Europeană, nu cu PE.
Problema României nu sunt proiectele, ci jaloanele neefectuate ca să primim dreptul de a trage banii. Pot să fie toate proiectele gata, dacă nu se îndeplinesc jaloanele primim tot zero.