Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

Rutier București - Ilfov

Scheduled Pinned Închis Moved BUCURESTI
    80 Mesaje 10 Posters 4.3k Vizualizări 1 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • daniel22_22D Deconectat
      daniel22_22 @mihai
      ultima editare de daniel22_22

@mihai : Exact, dopurile se fac pe FdG către A3, ieșire A3 și Pipera pentru virajul la stânga către A3. Apoi avem alt dop la ieșirea de pe D.Pompeiu. Deci traficul mare va rămâne tot pe dedesubt.

JohnDoeJ 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
      • JohnDoeJ Deconectat
        JohnDoe @daniel22_22
        ultima editare de

O rugaminte, discutia este foarte interesanta, si pentru cei din provincie, puteti va rog sa puneti un linc cu coordonatele GMaps?

Multumesc anticipat!

Culmea optimismului: am o potcoava, imi mai trebuie trei, calul si caruta.

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
        • M Deconectat
          mihai @JohnDoe
          ultima editare de mihai

@JohnDoe pozitia exacta este aici

Detaliile sunt cam asa:

• Granita dintre Ilfov si Bucuresti din imagine este M800 Bucuresti - Constanta, cu trafic mare si de viteza sporita (140-160 km/h). Soseaua Petricani cu doua benzi pe sens traverseaza magistrala la o bariera care se inchide frecvent si pentru multe minute de fiecare data, pentru ca uzual trec 2-3 trenuri in ambele sensuri la o singura inchidere
          • La Nord e fosta Comuna Pipera, actualmente Cartier Pipera care e parte din Orasul Voluntari. E un cartier cu o populatie de ~25.000 de locuitori, practic o suburbie a Bucurestiului.
          • La vest de Soseaua Petricani pe Dimitrie Pompeiu si pe Fabrica de Glucoza e o concentrare de birouri ("cartierul corporatistilor") si de blocuri de locuit noi. E o fosta imensa platforma industriala convertita pas cu pas in ultimii 30 de ani si care este astazi loc de munca pentru peste 80-100.000 de oameni din Bucuresti si suburbii
          • La est de Soseaua Petricani este capatul de inceput al A3, care face legatura cu suburbiile de nord ale Bucurestiului, cu Valea Prahovei - Brasov si cu A7 spre Moldova
          • La sud Soseaua Petricani leaga de zona "corporatista" cateva cartiere mari ale Bucurestiului: Colentina, Pantelimon, Nicolae Grigorescu (fost Salajan) si chiar si Berceni, fiecare cu populatii de 2-300.000 de locuitori.

Asadar in zona se concentreaza foarte multe fluxuri mari de trafic, toate in coliziune unul cu altul.

Pasajul propus e in lungul Soselei Petricani, de la sud de Fabrica de Glucoza, peste FdC, Dimitrie Pompeiu si M800. Problema este ca fluxurile principale nu sunt in lungul Soselei Petricani, ci din Soseaua Petricani spre FdC, DP si A3, plus fluxul spre autostrada FdC <=> A3. Cu alte cuvinte, daca pasajul nu are rampe la fiecare intersectie traversata, nu rezolva mare lucru, pentru ca ar deservi doar un flux secundar in zona.

Screenshot 2026-08-13 at 08.26.19.png

JohnDoeJ 1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
          • JohnDoeJ Deconectat
            JohnDoe @mihai
            ultima editare de

@mihai cum se spune la noi in Oltenia: saru-mana !

Culmea optimismului: am o potcoava, imi mai trebuie trei, calul si caruta.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
            • vancouverV Deconectat
              vancouver
              ultima editare de vancouver

1.png
              (click pe poza pentru mai mare)

Acum sunt curios de propuneri de bretele. Care relatie la stanga s-ar putea rezolva cu o bretea, ca eu efectiv nu vad cum.

Railway fan. But motorways have to be done first!

M A 2 Replies Last reply Răspunde Citează 0
              • M Deconectat
                mihai @vancouver
                ultima editare de

@vancouver eu ma gandesc la pasaj pe 3 nivele, care impreuna sa asigure macar jumatate de flux principal. De exemplu intre FdC si A3, intre DP si Petricani etc.

• vancouverV Deconectat
                  vancouver
                  ultima editare de

Pentru A3 poate ar fi mai util un pasaj subteran la Gherghitei / Andronache / Colentina / Fundeni. Am mai venit eu in trecut cu propuneri acolo. Daca de pe Gherghita s-ar intra mai fluent pe Colentina sau invers de pe Colentina s-ar iesi subteran spre A3, ar fi de mare ajutor si o parte din traficul care intra pe A3 pe Petricani s-ar muta pe Gherghitei.

Eu de exemplu vin deseori dinspre Obor spre A3. Si am de ales. De regula o iau pe Petricani, pentru ca acum virajul la stanga de pe Colentina spre Gherghitei este dificil. Invers, cand intru in Bucuresti, iarasi o iau pe Petricani - Doamna Ghica, desi mai logic si mai scurt ar fi pe Gherghitei pentru a ajunge in zona Obor sau spre Pantelimon.

• A Deconectat
                    arwise @vancouver
                    ultima editare de

@vancouver imi cer scuze, nu am talentul tau la desen, dar...
                    Untitled2.png
                    Eu ma gandeam la 2 jumatati de trefla in capat la FdG respectiv DP si apoi 4 "U-turn-uri" cu square-uri facute ianinte, intre (aici merg 2 "spate-in-spate" sa poti intoarce din ambele directii) si dupa cele 2 semitrefle.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                    • vancouverV Deconectat
                      vancouver
                      ultima editare de

Posibil, dar toate vehiculele care folosesc acele bretele oricum tot trec prin intersectia de la sol. Practic nu rezolvi nimic, doar ca masinile vin de pe alta artera la semafor. Dar tot trebuie sa astepte la semafor si sa parcurga intersectia.

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                      • M Deconectat
                        mihai @vancouver
                        ultima editare de mihai

@vancouver cred ca @arwise vrea sa spuna ca acele bretele sa fie niste mini-pasaje secundare, care traverseaza intersectia si se racordeaza la pasajul principal de pe Petricani. Caz in care disapare conflictul la sol. Cel putin eu asa am intepretat.

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Înregistrare Autentificare
                        • First post
                          Last post