Rutier București - Ilfov
-
Posibil, dar toate vehiculele care folosesc acele bretele oricum tot trec prin intersectia de la sol. Practic nu rezolvi nimic, doar ca masinile vin de pe alta artera la semafor. Dar tot trebuie sa astepte la semafor si sa parcurga intersectia.
-
@vancouver cred ca @arwise vrea sa spuna ca acele bretele sa fie niste mini-pasaje secundare, care traverseaza intersectia si se racordeaza la pasajul principal de pe Petricani. Caz in care disapare conflictul la sol. Cel putin eu asa am intepretat.
-
Aha, am inteles. Adica se suprima complet intersectia de la sol. La sol se poate merge doar pe relatia FDG - A3 (daca luam intersectia cu FDG). Pentru a realiza celelalte legaturi e nevoie de bucle de intoarcere. Numai ca locatia buclelor de intoarcere este fix pe pasaj, ceea ce e cam greu de implementat. Ar trebui departate cele doua sensuri ale pasajului...
Mai sunt doua aspecte:
- pe langa masini, mai sunt si pietoni la sol
- linia tramvaiului 16
Deci la semafor nu se poate renunta complet. Trebuie macar un timp de ca. 20 secunde pentru pietoni la 1-2 minute si din cand in cand semafor pe rosu pentru a trece tramvaiele. Se poate face, dar nu e simplu.
-
@vancouver Nu cred ca pasajul subteran pe sub calea ferata va fi pe actualul amplasament al soselei Petricani. Gasisem pe siteul pmb o stire mai veche in care se spunea ca "Solutia de subtraversare nu este recomandata ca urmare a utilitatilor prezente in zona" , probabil statia Apanova. Probabil va fi mutata putin mai la est?
Bine, 'nu este recomandata' nu inseamna imposibil. Probabil doar costa mai mult
https://www.pmb.ro/interes-public/arhiva/get-press-releases-menu/2020/564
Sunt in stire si cateva randari ale proiectului de atunci.
-
-
-
-
-
-
@vancouver eu unul aș vedea ca soluție pt toată zona aia de A3, FDG, Sos Petricani un fel de Spaghetti Junction M6 + Salford Circus
-
@Flo87 Da, interesant acel spaghetti. Dar la A3 / FDG / Petricani eu as merge pe solutii mai simple. Sa dau un exemplu: sa zicem ca se face proiectul propus si va exista pasaj superior in lungul sos. Petricani. In acest caz as adauga un tunel cu o singura banda pe relatia FDG spre A3, adica pe sub linia de tramvai si Petricani. Dar as merge mai departe, si la intersectia A3 cu Gherghitei as denivela complet cele 3 benzi care vin in acel giratoriu dinspre FDG. Toate cele 3 se urca pe un pasaj, apoi 2 fac stanga peste giratoriu spre A3 si o banda spre Gherghitei. Mai departe si la Gherghitei cu Fundeni/Colentina as veni cu un pasaj subteran dinspre Gherghitei spre Fundeni, de data asta 2 benzi, cate una pe fiecare sens de mers. Asta ar usura mult cozile de asteptare de pe Gherghitei, multi merg in fata spre Fundeni (si evident la un moment dat aceiasi se si intorc). Si da, pentru cei care vor sari repede cu metroul M7 pe Colentina: evident pasajul Gherghitei-Fundeni trebuie sa tina seama de metrou si invers, statia de acolo sa tina seama de pasaj, asa cum se intampla si la Unirii sau Victoriei.
Deci 3 denivelari relativ simple in 3 intersectii consecutive, dar care ar schimba fata acelor intersectii, ar usura mult traficul.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare