A1 - Nădlac-Timișoara-Sibiu-Pitești-București
-
@PaulS superba filmarea.
Fara indoiala ca WeBuild termina inaintea Aktor. E chiar impresionant ca au ajuns deja la asfalt in giratoriul de la DN73.
-
Este chiar oficial ca WeBuild termina inaintea Aktor. Aici pe A1 s-a anuntat darea in trafica in primele zile din iunie. La Aktor 15.06 in cel mai fericit caz.
-
AUTOSTRADA A1 Sibiu-Pitesti | Sectiunea 5 Manicesti Curtea de Arges 24.05.2025
Raducu P Drum
-
TUNEL Curtea de Arges | Ep. #027 Lucrari tunel Alina 24.05.2025 | Autostrada A1 Sibiu-Pitesti S4
Raducu P Drum
-
Super filmarea cu tunelul. Mai au un singur tact de radier in tunelul Alina de armat si 2 sau 3 de betonat. Inseamna 3-4 zile si termina si se muta probabil cu radierele in tunel Daniela.
Dar din momentul in care radierul este gata se poate circula cu utilajele din partea aia si betonul pentru grinda laterala si bolti, armatura, hidroizolatia etc se vor putea aproviziona pe calea mai scurta, de la iesirea vestica. Din acest moment vor putea sa vina din spate cu finisajul - betonul rutier. Nu stiu daca va fi un singur strat sau va exista inca o unplutura cu beton slab sub cel rutier - vom vedea. Cred ca mai mult de 4 luni nu au nevoie sa termine, adica iunie - septembrie. Marcaje, parapeti, ultimele finisaje pe partea de siguranta, ventialatii, iluminat - cu astea pot veni din urma si hai inca 3 luni. Prima galerie poate fi gata de trafic in decembrie 2025, cel mult trim. I 2026. Galeria a doua va fi undeva la 2-3 luni in spate, poate si 4 luni la un moment dat, pana se elibereaza echipele de pe primul fir. Deci optimist martie 2026 complet gata, mai realist mai-iunie 2026.
-
AUTOSTRADA A1 Sibiu-Pitesti | Sectiunea 4 Curtea de Arges-Tigveni | Stadiu lucrari 24.05.2025 #116
Raducu P Drum
-
Porr pare ca au probleme destul de mari cu stabilitatea terenului pe Lotul 4. Sunt vreo 5 zone cu alunecari semnificative de teren de ambele parti ale tunelului. Din fericire Porr nu carpeste, deci cu siguranta totul va fi in regula pana la final.
Pe de alta parte Porr continua sa fie avansati cu structurile, la care cel mai probabil turnarile de beton se termina pe la jumatatea lui iulie.
Tunelul este foarte avansat, cu sanse mari sa fie finalizat in acest an, cu tot cu sistemul rutier.
-
@mihai Ma gandesc ca alte surprize care sa intarzie avansul in zona de tuneluri, nu cred ca pot sa mai apara. Iar legat de alunecari, cred ca le pot rezolva in cateva luni.
-
S-a turnat ultimul radier in tunel Alina:
-
@vancouver Scriosteanu spune la final de video ca circulatia se va deschide aproximativ in august 2026.
-
Da, eu am calculat mai sus mai-iunie 2026. Posibil graficul actual sa prevada august 2026. Poate conteaza si toate alunecarile.
-
Si API dupa ce au fost in santier si au vorbit cu inginerii de la Porr dau ca termen de deschidere iulie 2026.
-
o filmare de la cu portalurile de la Holdea
!https://www.youtube.com/watch?v=m5CNM21v6LU&ab_channel=RufiusStefani -
-
-
-
-
-
-