Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

HSR Linii si trenuri de mare viteză

Scheduled Pinned Închis Moved CĂI FERATE
    47 Mesaje 12 Posters 988 Vizualizări 1 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • A Deconectat
      Adrianb1 @Victoras
      ultima editare de Adrianb1

@Victoras a spus în HSR Linii si trenuri de mare viteză:

2 Mach viteza operationala pentru zboarul avionului e un deziderat neatins decat experimental.

Ce e aia viteza operationala? Imi mananc licenta de pilot de rusine ca in nici un manual nu am gasit asta.

Cosmonautii zboara cu 24 Mach, e o realitate,

Unde zboara cu viteza aia si cu ce?

V 1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
      • F Deconectat
        fulgernc
        ultima editare de

ACCIDENTE FERROVIARIO | Los INVESTIGADORES HALLAN MARCAS en las RODADURAS de VARIOS VAGONES del IRYO

Ptr cei care nu înțeleg spaniola. Spune că au apărut urme repetitive pe roțile trenului Iryo. Pe vagoanele anterioare punctului de unde a deraiat garnitura. Aceleași urme apar și pe roțile unor garnituri ce au circulat înaintea garniturii Iryo. Urme de lovituri în roți. Mai mulți sunt de acord cu ipoteza , că acest lucru arată că șina s-ar fi desprins într-un punct unde era sudată . Înainte ca prin acel punct să treacă trenul Iryo. Într-un comentariu , un utilizator spune că șina a fost verificată din punct de vedere al alinierii și suprafeței cu două luni înainte. Mecanicul Iryo spune că a suferit o "agățare". În conversația cu centrul tehnic de control. Toate chestiile astea tind să sugereze , ori că lucrările la linie nu au fost corect efectuate(sudura. Unirea șinelor). Ori că toleranțele ar fi fost prea mari , chestie ce a dus la un nivel de vibrații mai mare , și în final o cedare a materialului în punctul cel mai slab. Cu o dezvoltare accentuată până în punctul de cedare. Ori ...un defect de material .

Cam atât. Nu mai speculez pe margine până nu vor apărea alte date care să ducă într-o direcție.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 4
        • V Deconectat
          Victoras @Adrianb1
          ultima editare de Victoras

@Adrianb1 1. Termenii pentru specializari inguste se folosesc in cercuri restranse. Strict despre termenul de viteza operationala -il gasesti in procedurile NASA. Or fi si in alta parte, nu stiu.( in alte domenii, ma refer 2. Viteza maxima atinsa de Apolo 10 a fost de 32 Mach. Apollo 11, 12, 14–17 – au atins viteze între Mach 24–28. Informatiile sunt publice, le gasesti pe toti peretii.... muzeelor NASA. Acolo am vazut si termenul viteza operationala..

Revenind la aviatie, desi nu-mi permit sa dau lectii unui pilot scolit in romania:

Viteza operațională = viteza maximă utilizabilă în misiuni reale.
          Avion F-16: viteză maximă teoretică: ~Mach 2; viteză operațională uzuală: Mach 0,8–1,2; peste aceasta → consum extrem, uzură, limitări tactice. Scrie pe o plansa , tot pe un perete ...la URA Bacau..

Daca n-ai consultat documentatia F16, de aici poti sa extragi tot felul de tipuri de viteze pe care nu sunt convins ca le-ai invatat la scoala: Vne, Vmo / Mmo, Vcruise, Vd

P.S. Sa nu-ti fie rusine, la fel am patit si eu cand am trecut oceanul si m-am dus la scoala. Profesorul m-a intrebat daca am studii superioare si unde le-am facut. in Romania. Aaa, da, o sa avem ceva de corectat fata de ce ati invatat in lumea voastra. Am intrat in pamant de rusine. Era anul 2000.

P.S.2 Daca m-ai provocat, am verificat in alt domeniu care ma intereseaza;
          Viteza operațională = viteza la care un submarin poate naviga în mod curent și susținut,
          în condiții reale de misiune, fără a compromite: discreția acustică, siguranța structurii, autonomia, capacitatea de luptă
          👉 Nu este viteza maximă posibilă.

A 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
          • vancouverV Deconectat
            vancouver
            ultima editare de

ian. 22

ULTIMA ORĂ Investiție de amploare în România pentru tren de mare viteză. Aproape 800 kilometri, cu linii noi și viteze de 250 km/h. Costuri de miliarde euro

ULTIMA ORĂ Investiție de amploare în România pentru tren de mare viteză. Aproape 800 kilometri, cu linii noi și viteze de 250 km/h. Costuri de miliarde euro

România pregătește o cale ferată de mare viteză cu o lungime de aproape 800 kilometri, care va costa estimativ 15 miliarde euro, conform datelor studiului de oportunitate, recent finalizat și analizat de Profit.ro.

Railway fan. But motorways have to be done first!

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
            • A Deconectat
              Adrianb1 @Victoras
              ultima editare de Adrianb1

@Victoras OK, cu informatii de pe peretii muzeelor inteleg de unde provine confuzia. Mach number nu are sens in spatiu, iar viteza operationala pare a fi viteza de croaziera, cel putin asta ar fi cea mai apropiata din descriere. Caz in care imi permit sa remarc ca am avut avioane de pasageri cu viteza de croaziera Mach 2, se numeau Concorde.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
              • F Deconectat
                fulgernc
                ultima editare de fulgernc

Viteza "mach" e relativă per unitatea de măsură cunoscută. Uzual folosită. Km/h , mph. Viteza mach e dată de viteza sunetului. De depășirea "bangului" sonic. Cum densitatea aerului diferă în funcție de altitudine mach 1 la nivelul mării poate însemna 1200 km/h(o valoare admisă uzual) ..și poate însemna 1380 km/h mai sus. Simplu spus unitatea de referință ptr viteza la sol e dată de distanță. În aer , care e un mediu fluid e dată de punctul unde aerul începe să se comprime. La depășirea bangului sonic , aerul nu mai curge(caracteristica fluidului) , ci se comprimă . E de vitală importanță , acest aspect , în special ptr proiectarea structurilor și a suprafețelor de comandă. În "cosmos" e vid , și 0 grade kelvin(-276 grade celsius , dacă nu mă înșel). Asta înseamnă că măsurătorile în "mach" nu se pot face.

Viteza operațională în cazul avioanelor militare , după mine , poate însemna viteza maximă ce poate fi atinsă cu acroșaje standard(de ex configurație aer aer) , și în cazul avioanelor civile viteza maximă permisă. Ptr că e un mediu fluid fără obstacole , cel în care se deplasează avioanele , valorile de viteză , accelerații laterale pot varia mult. Și pot merge în afara valorilor teoretice de proiectare.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                • F Deconectat
                  fulgernc
                  ultima editare de

Exdirectivo de Adif señala al Gobierno: expertos relegados y riesgo creciente
                  • vancouverV Deconectat
                    vancouver
                    ultima editare de

Andrei Dumitru  /  ian. 26

Trenul de 600 km/h: proiectul japonez care rescrie limitele feroviare

Trenul de 600 km/h: proiectul japonez care rescrie limitele feroviare

Japonia testează un tren maglev de 600 km/h care ar putea reduce drastic timpii de parcurs și redefini transportul feroviar de mare viteză.

Între timp, China accelerează dezvoltarea propriului tren maglev de mare viteză, prezentat recent de CRRC Changchun. Noul prototip vizează o viteză maximă de 600 km/h, apropiată de cea a trenului japonez L0 Series.

Trenul ar putea reduce timpul de parcurs între Beijing și Shanghai la 2,5–3 ore, față de aproximativ patru ore în prezent. Sistemul folosește un concept hibrid: trenul se deplasează pe roți la viteze mici, iar peste pragul de aproximativ 150 km/h intră în regim de levitație magnetică.

Deși autoritățile chineze nu au anunțat un calendar clar pentru exploatarea comercială, proiectul este văzut ca o încercare de a reduce diferența față de Japonia și de a ocupa zona de viteză dintre transportul feroviar clasic de mare viteză și aviație.

• vancouverV Deconectat
                      vancouver
                      ultima editare de vancouver

Polonia:

Mobilitate.eu  /  ian. 26

Siemens Mobility și NEWAG vor dezvolta rețeaua feroviară de 320 km/h în Polonia - Hubul tău de informații din domeniul mobilității

Siemens Mobility și NEWAG vor dezvolta rețeaua feroviară de 320 km/h în Polonia - Hubul tău de informații din domeniul mobilității

Siemens Mobility și producătorul polonez NEWAG au semnat un protocl ce marchează un pas important în direcția dezvoltării viitoarei generații de trenuri de mare viteză pentru Polonia.

• vancouverV Deconectat
                        vancouver
                        ultima editare de vancouver

Serbia + Ungaria:

Catalina Apostoiu  /  Business Internaţional

Trenurile chinezeşti de mare viteză circulă pentru prima oară în Europa: În 2026, Budapesta va fi conectată cu Belgrad, în unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din istoria Ungariei

Trenurile chinezeşti de mare viteză circulă pentru prima oară în Europa: În 2026, Budapesta va fi conectată cu Belgrad, în unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din istoria Ungariei

Calea ferată Budapesta-Belgrad, un proiect comun al Chinei, Ungariei şi Serbiei, nici nu s-a deschis încă şi deja circulă zvonuri despre extinderi ale acesteia, notează Daily News Hungary.

Rapoarte recente sugerează că linia feroviară este pe punctul de a fi deschisă. Serviciile de transport de pasageri pe secţiunea maghiară ar putea începe încă din martie, deşi data exactă depinde de finalizarea inspecţiilor legate de siguranţă.

Serviciile de transport marfă au deja o dată confirmată de lansare: transportul de bunuri pe secţiunea maghiară va începe pe 27 februarie. În prezent se efectuează teste de funcţionare, iar utilizarea completă a liniei este aşteptată să atingă 100%, având în vedere semnificaţia strategică a rutei pentru transportul est-vest.

Serviciile vor opera cu trenuri CRRC moderne capabile să atingă viteze de până la 200 km/h. Trenurile sunt aşteptate să ajungă în Budapesta din Belgrad în mai puţin de trei ore,

• First post
                          Last post