A7, A8 - autostrăzi si drumuri express zona Moldovei
-
Sunt buni , construesc... , in comparatie cu alti. Cred ca il deschide pana de sarbatori. Daca nu , e bine si la sfarsit de Ianuarie, Sanatate,
-
Avem 6 loturi unde nu prea mai e mult de discutat: o parte anul acesta și ce rămâne în primăvara lui 2025.
Pentru celelalte 7 (6 UMB și 1 Nurol), care sunt așteptările voastre pentru 2025? -
Personal mi-as dori ca UMB sa se concentreze pe portiunea Focsani - Adjud, inclusiv zona de centura Adjud, si sa deschida concomitent lotul 1 si partea din lotul 2 aferenta centurii Adjud undeva prin sept-oct. 2025. Tot cam atunci ar putea si Nurol sa termine si sa avem A7 continuu de la Ploiesti la Adjud. Ar fi alta viata.
Apoi Adjud-Bacau pe final de 2025 sau cel tarziu inceput 2026.
Bacau - Pascani dupa parerea mea trebuie mers la relanti sau chiar lasat balta cateva luni, pentru ca UMB trebuie sa reuseasca sa termine A3 tot ce are, sa dea bice pe A0.N4 si A1.LD2, trebuie sa inceapa si pe A8, sa termine DX6, etc... Dintre toate astea Bacau-Pascani poate fi lasat pe 2026 si facut cu oamenii care la final de 2025 termina Focsani-Bacau.
-
@vancouver Este interesant că loturile 1 și 2 de pe Focșani - Bacău sunt și cele mai avansate, ajungând la aproximativ 32%. Se pare, deci, că și UMB gândește ca tine, prioritizând finalizarea până la Adjud.
-
Focșani-Bacau devine urgență pentru 2025 pentru ca e cea mai aglomerată zonă (mai ales Focsani-Adjud) din cauza afluenței de trafic prin Tisita și prin valea Trotușului. De la Bacău in sus traficul este lejer.
-
Se pare ca pasajul de pe DJ103R (Gageni-Vintileanca) peste lotul 2 a fost subcontractat unei firme locale care vrea sa toarne placa de suprabetonare miercuri. In zona azi ploua pana la pranz, apoi urmeaza vreme buna pana vineri cu temperaturi peste 5 grade. Avem sanse.
-
Dl. Urtoi anunta in video un lucru zic eu foarte bun, legat de A8 Motca-Iasi:
Se va acorda punctaj sumplimentar la licitatie firmelor (constructorilor) care isi asuma o finalizare mai rapida a subtronsonului intre nod turbion A7/A8 si DN2 la Motca, si respectiv sublotul cu varianta de ocolire Podu Iloaiei.
Licitatiile pentru proiectare si executie Tg.Neamt-Iasi sunt pe ultima suta inainte de lansare. Intr-un caz fericit documentatia Motca-Tg Frumos si Tg. Frumos-Letcani va pleca spre validare in SICAP inca de anul asta. Daca nu, imediat in ianuarie.
-
Din pacate, dupa cum aratam intr-o postare mai veche, la Podu Iloaiei nu este prevazut nod decat la vest de localitate, nu si la est, unde A8 se intersecteaza cu un judetean important DJ281.
Asa, "centura" Podu Iloaiei este de fapt tot ce am marcat eu cu galben, adica inclusiv centura Letcani.
@vancouver a spus în A7, A8 - autostrăzi si drumuri express zona Moldovei:
Da, lotul DN2 - nod turbion. Si eu am mai intrebat si sugerat mereu sa fie scos prioritar la licitatie. Dar nu am vazut nici o miscare. Sunt doar vreo 6km la campie pura. Si leaga lotul UMB si Tg. Neamt de reteaua de autostrazi.
Poate acum, ca au fost aprobati indicatorii in guvern. Sa vedem cum au de gand sa scoata loturile la licitatie.
Totusi cel mai important lot este Iasi-Podu Iloaei, zona cea mai aglomerata acum.
Si nu prea inteleg de ce nu au facut nod la intersectia cu acel judetean de langa Podu Iloaiei. Sunt destui care-l folosesc si toti acestia pe relatia spre Iasi nu vor putea folosi autostrada, ca doar nu o sa se intoarca prin Podu Iloaiei pana la nod. In plus si pentru locuitorii din Podu Iloaiei nodul e peste mana. Le este util numai daca merg la Bacau, Pascani, Suceava, Bucuresti, etc.., dar nu daca se duc la Iasi, ori 90% din relatiile sociale si economice sunt cu capitala de judet.
-
@vancouver: Traficul prin Podul Iloaiei este peste 90% de tranzit. Pentru localnici, distanta pana la Letcani este mica (7 km) si se va parcurge repede pe drumul actual golit de traficul de tranzit. DJ281 deserveste doar 5 sate, traficul fiind mai mult decat majoritar pe directia Iasi. Blocajele actuale au loc exact in zona marcata cu galben si vor disparea cand se va merge pe A8. Oricum toti care vor sa intre in Iasi (sud, centru si spre Vaslui) vor cobora pe nodul Letcani Est. Nu cred ca cei de pe DJ281 vor fi dezavantajati ca nu vor merge pe autostrada un plus de 5 km cat e de la nodul propus de tine pana la Letcani Vest.
Iar pentru cei care merg din Iasi spre Harlau ... dupa ce o sa fie A8 eu as merge pe A8 pana la Tg Frumos apoi pe DN28B, in nici un caz pe DJ281. -
Ok, am inteles.
-
Are cineva vreo ciripitura despre vreo deschidere?
-
Raducu P Drum
AUTOSTRADA A7 Buzău-Focșani lot 3 | Montare parapete 11.12.2024
-
@daniel22_22 Da, se pare ca pe 20.12 deschideri pe A7 pe toate fronturile, si Bz-Fcs lot 3, si Pl-Bz lot 1+2. Informatii de la @vancouver .
-
^^ da, multam de transmitere.
-
In toate cazurile este vorba de intentia tuturor actorilor (nu aktori !). Vremea joaca inca un rol in ecuatia asta si exista inca un 5% risc sa nu reuseasca pe 20.12.
La nodul A7 cu DJ100C unde inca lipseste pasajul peste autostrada se va circula asa:
- spre Buzau se va iesi de pe autostrada prin bretelele provizorii pe care acum este deviat DJ100C, pana la sensul giratoriu din sud al nodului, apoi pe breteaua nodului se va reveni spre Buzau.
- spre Ploiesti se va iesi pe breteaua nodului pana in giratoriul din nord, apoi inapoi pe actuala deviere spre autostrada si revenire pe A7
Astfel nu se va circula pe ca. 800m din autostrada, zona care cuprinde si pasajul lipsa. Cand vine tablierul metalic ratacit in tranzitie il vor putea monta linistiti, apoi predale, etc, pana finalizeaza acolo tot. Adica nu vor lucra sub trafic.
-
Asa spre Buzau si in oglinda spre Ploiesti:
-
Alte informatii:
Pizza, de fapt Retter, trag tare sa termine complet pana pe 20.12 la DN1D. M-am uitat pe vreme la Mizil. Prognoza zice fara precipitatii in urmatoarele 10 zile. Minus grade vor fi doar in cateva nopti, pana la -3, ziua cel mai frig +4°C. Asadar conditii de toamna târzie. Vremea nu o sa-i opreasca.
La Cricovu Sarat probabil o sa devieze pe un sens, acolo eu nu cred ca pot termina pana pe 20.12. Si ceva de munca mai e si la pod peste CF de langa A3.
Poate maine primim o filmare, daca suntem cuminti!