A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
Nu este ceva nou pentru zona aceea si nici de speriat. Asa cum se vede din firmare, albia nu este adanca dar e foarte lata. Singurul deranj va fi intarzierea lucrarilor cu vreo 2 saptamani pana trece viitura. Probabil ca a plouat mult pe muntii din zona Comanesti.
-
-
AUTOSTRADA A7 | Drum legatura DN2-DN2D | Buzau - Focsani 31.03.2025
Raducu P Drum
-
autostrada A7 fiind finantata prin PNRR trebuie sa fie ecologica. Are perdele forestiere si statii de incarcare electrica. Si ca sa fie cu adevarat eco, UE cere acum ca limita de viteza pe A7 sa fie 60 km/h, cu exceptia masinilor full electrice. (gd1a)
-
@vancouver glumele de 1 aprilie se fac dimineata. Dupa amiaza, toata lumea si-a baut deja cafeaua si nu mai prind
-
Ca sa fie cu adevarat Eco s-a decis ca pe A7 sa circule doar vehicule fara motor.
-
@daniel22_22 Nu le dați prea multe idei...
-
AUTOSTRADA A7 Ploiesti-Buzau Lot 3 Pietroasele - Buzău | Stadiu lucrari 31.03.2025
Raducu P Drum
-
Mai trebuie facute foraje sau la ce le folosesc ?
Stie cineva ce trebuie relocat in zona aceasta ?
Ceva conducte ?!
@vancouver @mihai -
Nu stiu raspunsurile. incercam sa aflam.
-
@PaulS a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:
Stie cineva ce trebuie relocat in zona aceasta ?
Ceva conducte ?!Dupa cum arata, pare ca e vorba de o teava de gaz. Se vad in dreapta tevile galbene de aerisire in imediata vecinatate a corpului autostrazii. As zice ca teava e deja relocata, se asteapta proba de presiune si pe urma se trece la realizarea corpului autostrazii.
-
Iar carcasele de armatura pentru piloti ar putea fi pentru fundatiile portalurilor pe care vor fi indicatoarele nodului Buzau Sud. Nu e normal sa se faca piloti la asa ceva, dar cine stie ce au calculat ei acolo, ce mlastina o fi in zona...
-
Ieri pe A7 Ploiești-Buzău lot 2 Coni-Trace s-a montat și al 2-lea tablier de la Nodul Mizil-Fulga.
A mai rămas cel de peste autostradă
Lucian Figuja
-
Sper sa nu inchida traficul chiar de Paste.
-
@daniel22_22 Restricții de circulație pe A7 Ploiești-Buzău lot 2 Coni-Trace, în zona nodului Mizil-Fulga.
Se pregătește montarea ultimului element de tablier metalic.
-
A7 Ploiesti - Buzau.
Luni 07.04 dupa amiaza se deschide nodul rutier DN1D / A7 (lot Pizza). Cu ocazia asta se inchide circulatia mai departe, de la nod DN1D pana la nod Mizil.
In cursul saptamanii se ridica tablierul principal la podul de la nod Mizil.
La eclisare se merge sau mai mult se sta, pentru ca exista obiectii ale consultantului Tecnic la calculele facute de Conitrans. Se asteapta explicatii sau corectii, e in lucru.
Veste proasta: si la km38 (unde se circula deja pe pasaj) sudurile nu prea sunt bune si urmeaza sa dea Consitrans dispozitie de remediere cu eclisare.
-
Vesti proaste de la pod Buzau UMB: si acolo se pare ca trebuie ceva eclisari. Nu stiu care-i cauza. Or fi tot suduri proaste? Din cate stiam UMB nu sudeaza pe santier elementele principale, doar acele contravantuiri / rigidizari intre grinzi. In rest lucreaza din start cu eclise.
Daca mai aflam ceva, va zicem.
Oricum asta explica probabil viteza mai mica de lucru de acolo.
-
Zice si CNAIR despre zona Mizil:
-
@vancouver au bulit podul ala destul de tare
- eclisari suplimentare,
- turnari masive la placa de suprabetonare pentru a compensa contrasageata mai accentuata (Alsim, bietii au spart o deschidere peste A2 la o problema similara , cred ca si Selina la Pasaj Domnesti, pentru a reface placa iar contrasagerata sa fie conforma, dar aici este ok sa se adauge greutate suplimentara....prietenii stiu de ce)
-
Selina la Domnesti si Alarko la A2/A0 au spart pentru ca au turnat prea mult beton, nu avea legatura cu contrasageata.
Cotrasageata este o suprainaltare a structurii metalice de baza (sau a grinzilor din beton) pe zona din mijlocul structurii. Astfel, cand se adauga greutatea betonului de placa, structura se lasa. Daca este bine facut calculul, atunci se lasa exact cat trebuie, ca la urma sa fie dreapta.
La UMB cele mai noi informatii pe care le am arata ca chiar UMB sunt cei care au reclamat problema. Structura nu s-a lasat cat trebuie. Si nu pe o deschidere sau pe doua. Ci cam peste tot. Ei au turnat corect, grosime corecta.
Da, stiu exista o aversiune fata de UMB - stupida zic eu - si atunci apare ipoteza ca gata, la UMB se poate ce la alti nu se poate. Ori nu este asa. Problema este se pare sistemica. A aparut pe ambele sensuri si in multe puncte.
Daca UMB turna prea mult beton atunci s-ar fi lasat prea mult. Ori problema e ca s-a lasat prea putin!
Cel mai important: AICI NU UMB ESTE PROIECTANT. Doar executant. Si a dovedit ca proiectul a fost prost calculat.
Via Design, proiectantul, intre timp A ACCEPTAT CA GRESEALA ESTE LA EI. Si ei au venit cu ideea cu eclisarea, ca si solutie. Pentru ca evident trebuie incarcata structura cu mai mult beton, ca sa egalizeze cocoasele. E imposibil de spart, pentru ca nicaieri nu e turnat prea mult si atunci nu ai ce sa spargi. S-ar subtia tablierul din beton sub minim.
Asa ca hai sa nu mai dam "din principiu" in UMB. Hai sa ne informam intai.