A7, A8, A9 - autostrăzi si drumuri express zona Moldovei
-
@chapo a spus în A7, A8, A9 - autostrăzi si drumuri express zona Moldovei:
@vancouver
Nu e doar campie, sunt 2 tunele intre turbion si lotul UMB de pe A8Nu stiam, recunosc ca m-am uitat superficial pe harta. Da, sunt ceva diferente de nivel acolo.
-
@mihai posteaza filmarea pe A7
-
@chapo a spus în A7, A8, A9 - autostrăzi si drumuri express zona Moldovei:
@vancouver
Nu e doar campie, sunt 2 tunele intre turbion si lotul UMB de pe A8Corect, este o urcare destul de bruscă de pe șesul râului Moldova către Codrii Pașcanilor urmată de o coborâre lungă și abruptă în primii 3 km către valea Siretului. Șaua respectivă a dat mult de furcă rușilor în WWII fiind un obstacol formidabil aparat de armată română după ofensiva rusă de la Târgu Frumos. Eu sunt de loc din Moțca și pădurea aia e plină de cazemate, tranșee și cartușe trase.
Dincolo de turbion urmează alta urcare bruscă după Siret către Ruginoasa, urmată de coborârea bruscă către Târgu Frumos. Mai departe e plimbarea de relaxare către Iași pe extremitatea de vest a Mării Câmpii Ruse. -
@OvidiuPetru84 a spus în A7, A8, A9 - autostrăzi si drumuri express zona Moldovei:
@mihai posteaza filmarea pe A7
Corect
-
Bursa zvonurilor:
- Bz-Fcs lot 1+2 nu sapt asta, ci sapt viitoare (posibil pe 20.11).
- Bz-Fcs lot 3: probabil 20.12
- pod Buzau UMB + bretele Nurol - este inca prematur sa se dea o data estimata, dar sunt sanse pentru anul asta. Sapt. asta se termina betonarea tablierului pe ambele sensuri.
- Pl-Bz lot 2 Coni Trace: ramane in carti varianta cu deschidere anul asta in decembrie, cu inchiderea unor drumuri judetene si finalizarea pasajelor acestor drumuri prin martie-aprilie
-
Cea mai buna strategie de combatere a aglomeratiei de pe Valea Prahovei: constructia A7! (no joke):
Din Bucureşti şi până la Gura Humorului sunt peste 440 de kilometri, parcurşi în cea mai mare parte pe E85, denumit şi drumul morţii Distanţa este parcursă în prezent între 7 şi 8 ore de condus continuu În cazul unei autostrăzi, timpul s-ar reduce la circa 4 ore.
De fapt acum se fac aprox 5:30-6:00 de la iesirea din Bucuresti pana in Gura Humorului + minim 30' pentru a iesi din Bucuresti, care o sa ramana. Dar in practica nu se poate conduce continuu 6-7 ore, trebuie o pauza, si atunci cele 7-8 ore date de ziarul financiar sunt corecte.
Cu A7 pana la Suceava o sa se faca aprox. 4 ore pe autostrada + 30' Suceava-GH + 30' iesirea din Bucuresti = 5 ore. Ceea ce se poate face fara oprire sau doar cu una scurta, mai ales ca autostrada este mult mai putin solicitanta.
-
At cam trebui măcar pana la Suceava (Milișăuți) ca să ajute turismul în Bucovina.
DN2 până la Spataresti e aglomerat și așa va rămâne până A7 va ajunge la Suceava. Apoi DN2E e aproape integral prin sate cu excepția Spataresti-primul sat unde toți dau talpă și se iese în decor pe capete plus intersecția nasoală cu DJ209H aflată în vârf de pantă și traversată la curaj de cei care vor să iasă din numeroasele sate de pe valea Moldovei.
Când A7 va ajunge la Milisauti vom avea traficul de Humor mutat pe DN17 care este modernizat (o plăcere să conduci pe el) + acces facil la adevărata Bucovinǎ: Marginea, Rădăuți, mănăstiri. Se va ridica zona aia mult mulțumită unui singur drum modern. -
-
Cică Buzău-Focșani 1 și 2 se deschid pe 19 sau 20 noiembrie.
-
Ce loturi credeți că vor fi gata primele în 2025?
-
Ploiesti-Buzau loturile 1 si 2. Nu cred ca au cum sa le deschida anul asta.
Apoi cel mai avansat este Focsani-Bacau lot 1 si cred ca vor deschide in avans centura Adjud (Pufesti-Adjudu Vechi). Podul peste Trotus si structura de la Domnesti peste DN2 si calea ferata sunt la faza de ridicat grinzi.
Sau Tisita-Adjudu Vechi in cel mai bun caz, dar fara bucata de nod cu drumul spre Tecuci. -
La momentul asta proiectia mea e cam asa:
- Buzau - Focsani Lot 1 (Buzau - Ramnicu Sarat) - pana la final de noiembrie 2024
- DX 12 Lot 1 (Craiova - Bals) - pana la final de noiembrie 2024
- DX 12 Lot 4 (Colonesti - Albota) - inceput de decembrie 2024
- A0 nord Lot 3 (Nod A0 / DN2) - decembrie 2025
- Buzau - Focsani Lot 3 (Ramnicu Sarat - Focsani) - final de decembrie 2024, cel tarziu ianuarie 2025 (functie de vreme)
- Ploiesti - Buzau Lot 2 (Mizil - Spataru) - deschidere partiala in ianuarie 2025, complet in martie 2025
- A1 Sibiu - Pitesti Lot 5 (Bascov - Baiculesti) - ianuarie 2025
- Ploiesti - Buzau Lot 1 (Dumbrava - Mizil) - februarie 2025
- Buzau - Focsani Lot 1 (Pod Buzau) + Ploiesti - Buzau Lot 3 (Nod A7 / DN2B) - februarie 2025
- A0 Sud Lot 3 (A1 - Bragadiru) - martie 2025
- DX12 Lot 4 (Albota - A1) - martie 2025
- A1 Sibiu - Pitesti Lot 5 (Baiculesti - Curtea de Arges) - martie 2025
- DX 6 (Braila - Galati) - mai 2025
- A0 nord Lot 4 - august 2025/septembrie 2025
- A7 Bacau - Focsani Lot 1 (Focsani - Domnesti Targ) - octombrie 2025
- A0 nord Lot 3 (legatura cu Lot 4) - octombrie 2025
- A3 - Zimbor - Poarta Salajului - octombrie 2025
- A7 Bacau - Focsani Lot 2 (Domnesti Targ - Racaciuni) - noiembrie 2025
- Ploiesti - Buzau Lot 3 (Spataru - DN2B) - noiembrie 2025
- A3 - Nadaselu - Zimbor (fara viaducte) - noiembrie 2025
- A1 Sibiu - Pitesti Lot 4 (Curtea de Arges - Tigveni) - decembrie 2025
Am uitat ceva?
Apropo, nu cred ca Romania se va mai intalni prea curand sau vreodata cu ritmul asta de constructie de autostrazi.
-
16: Cam la limita.
19: Cam la limita
20: Putin probabil. parca au primit extensie pana in 2026.
21: Eu as vedea mai degraba pentru vara lui 2026. Au termen in 2027. -
La Focsani Nord la giratoriul de pe DN2 s-au creat ambuteiaje. Pentru ca - evident pentru mine, dar nu si pentru unii care refuza sa accepte realitatea - pe DN2 se circula practic pe 2 benzi. Ori giratoriul acela forteaza sa se intre pe 1 banda si atunci = ambuteiaj. Permanent pe timp de zi.
Ca atare cred ca prioritate absoluta ar trebui sa aibe Focsani-Bacau lot 1 si centura Adjud. Aici UMB ar trebuie sa se concentreze, chiar si cu neglijarea loturilor dincolo de Bacau. Si atunci dispar si noul ambuteiaj de la Focsani Nord si cel generat de bataia de joc a autoritatilor locale din Adjud. (zic bataia de joc, pentru ca acolo totul se poate rezolva cu niste masuri elementare, dar pentru inca cateva luni de asteptare nu are rost sa mai discutam).
Imediat in ordine vine restul din Focsani-Bacau. Ar fi minunat undeva pe final de 2025, inceput de 2026 sa avem complet Bucuresti - Bacau Nord gata (presupunem ca Nurol termina lejer in 2025).
-
@daniel22_22 a spus în A7, A8, A9 - autostrăzi si drumuri express zona Moldovei:
16: Cam la limita.
19: Cam la limita
20: Putin probabil. parca au primit extensie pana in 2026.
21: Eu as vedea mai degraba pentru vara lui 2026. Au termen in 2027.-
De acord ca CCCC trebuie sa traga tare pentru asta, dar momentan merg bine si informatiile noastre sunt ca finalizarea lotului va fi in 2025. Luna exacta e opinia mea personala.
-
Nu cred ca e la limita. Turcii trag tare si nu vad niciun impediment la ritmul actual.
-
Oarecum de acord. Adica lotul nu poate functiona fara viaducte, dar nici pentru UMB nu are sens sa tina santierul deschis sine die.
-
Clar PORR nu se intinde pana in 2027, iar cea mai de durata lucrare - tunelele - au grafic de finalizare in martie 2026. Eu doar sunt optimost ca termenul va fi devansat.
-
-
Intrebare: are sens sa facem un subiect separat dedicat inaugurarilor de autostrazi?
-
Ca s-o lamurim si pe asta, pentru ca pe un alt forum se propaga insistent ca termenele au fost depasite.
Termenele pentru Buzau - Focsani sunt:
Lotul 1: Mai 2025
Lotul 2: Decembrie 2025
Lotul 3: Decembrie 2025
Lotul 4: Mai 2025sursa:
-
@vancouver Aici sunt putin confuz legat de extinderile astea , nu sunt as in constructii dar pe ce motiv s-au prelungit cand deja se stia ca o sa fie deschise mai devreme .
Adica sper sa fie o explicatie tehnica / logica nu doar extinderile asa doar ca sa se cumuleze lunile deschise in avans si sa dea bine la imagine.
As putea sa inteleg chiar si daca ar fi o intelegere gen , ati depasit termenul pentru L1+L3 dar ca sa nu va penalizam conform contractului si sa nu sara lumea in cap de ce nu va penalizam mai bine extindem cum am facut si la altii si asa suntem acoperiti.
Sunt de acord cu abordarea asta pentru ca eu vad Proiectul ca si un ansamblu nu judec bucata cu bucata, daca per total suntem bine si avem un plan sa finalizam totul la o data agreabila de ambele parti nu are rost sa numaram fiecare bob de orez.Oricum cum au zis si colegii domane ajuta sa tina perioada asta de abundenta in constructii macar inca 3 ani sa inchidem santierele deschise.
-
Ștef
Autostrada A7 - Bacău - Pașcani, Lot 3, Filmare Integrală, UMB [08.11.2024 / Ep. 06 - 20.5%]
-
@gruia88 Pai scrie in articol: "Extensiile de timp au fost acordate „din cauza schimbării gropilor de împrumut și a unor utilități identificate suplimentar pe traseu”, ne-au explicat reprezentații CNAIR."