A0 centura București la nivel de autostradă
-
-
-
@mihai Greu de crezut că nu reușesc să-l închidă anul ăsta. Până în decembrie, ori avem A0 gata, ori rămânem cu un semicerc și o gaură de doar 9 km.
-
@mike_us Pizza și Retter nu termina anul asta decât până la DN1A, dar și acolo este problematica deschiderea din cauza giratoriului care trebuie făcut în locul atelierului care inca nu e expropriat.
-
Chinezii au sperat sa stabilească acolo un "cap de pod". N-a fost să fie pentru că, de la Copilot citire:
"Participarea firmelor din China la licitațiile publice din România a fost interzisă în anul 2021 sub mandatul lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor de la acea vreme, prin promovarea unui memorandum și a Ordonanței de Urgență nr. 25/2021."Eu nu sunt nici pentru, nici contra chinezilor. Dar firma asta nu mai avea de ce să își creeze in România facilități logistice, să angajeze personal local, să intre în parteneriate cu furnizori locali etc. Zero oportunități de dezvoltare.
-
@SkyPilot In conditiile date personal consider ca putea fi cu mult mai rau. E bine si asa.
-
@mike_us si eu cred ca la final de 2026 vom avea aproape 90% din A0 (89km din 100.7km total) gata, intre DN1A - DN1 - A3 - A2 - DN5 - A1.
Nici eu nu cred ca Pizzarotti - Retter termina DN1A - DN7 - Bacu (9km) anul acesta, ceea ce o sa tina inchis si segmentul Bacu - A1 (2.5km) pana la anul.
Chiar si asa, realizarea e remarcabila si se va simiti masiv nu doar pe centura, ci in intreg in traficul din Bucuresti. Pentru ca treptat oamenii vor alege sa ocoleasca Bucurestiul pe A0 ca sa intre in oras prin nodul A0 cel mai apropiat de destinatia din oras. Iar asta va decongestiona semnificativ traficul, pentru ca se vor imputina cei care traverseaza orasul dintr-un cap in altul.
Imi aduc aminte de anii 2000 - 2010 cand ma nimeream sa intru in Bucuresti in jur de 7 dimineata pe A1, la acea vreme eu trebuind sa ajung in Tineretului: era un cosmar, pentru ca singura alegere era daca sa fac 2 ore pe centura sau 2 ore prin Militari - Rahova. Prin Militari prima ora era intre intrarea in Bucuresti si Apaca.
Cu un A0 complet functional (chiar si 90% la final de 2026) problema va disparea si intreg traficul din Bucuresti se va reorganiza.
-
@SkyPilot perfect de acord. CCECC putea foarte bine sa abandoneze contractul. Cum insa vor candva sa intre pe piata din UE, vor probabil sa lase loc de buna ziua.
-
@SkyPilot : Chinezii ceruseră și scutire de plata CAS si CASS pentru veniturile muncitorilor chinezi, scutire de taxe vamale și TVA la importul de materii prime (mai ales fier) și scutire de taxe vamale și TVA la importul de utilaje.
Dacă cineva accepta golănia asta toate firmele românești, inclusiv UMB nu făceau față la nici o licitație. -
@daniel22_22
De cerut puteau sa ceara si luna de pe cer. Statul Roman nu era obligat sa accepte si nici nu avea obligatia sa se justifice..
Interzicerea participarii la licitatii este, in opinia mea, cu totul altceva.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare