A1 - Nădlac-Timișoara-Sibiu-Pitești-București
-
@rockband Și mie îmi place tare cum filmează Răducu. E unul dintre cei mai buni și este și foarte prolific. Are zeci de filmări pe an.
În altă ordine de idei, știe cineva ce s-a întâmplat cu TBM-ul de pe lotul 3? Am văzut când a ajuns în țară și am înțeles că ar fi trebuit să înceapă să sape până la începutul verii.
-
@mike_us îl instalează acum, era o discuție prin care zicea cineva că se incepe săparea din capătul celălalt din motive de probleme cu capacitatea portantă a solului.
-
Cea mai recenta varianta este septembrie pentru inceperea sapaturii cu TBM. Prefabricatele pentru TBM deja au inceput sa le faca.
-
@Iulian @vancouver Mulțumesc pentru informații! Auzisem că solul nu suportă greutatea și mă gândeam dacă nu s-au făcut niște teste în perioada de proiectare. Nu sunt de specialitate, așa că doar îmi dau și eu cu părerea.
Deci mult huliții turci de pe lotul 2 s-au apucat de tuneluri înainte. Poate ar trebui să învățăm să așteptăm un pic înainte de a ne repezi să dăm cu piatra.
-
Da, turcii se misa binisor cu tunelurile la care au AC. Asta e o veste excelenta. Din pacate insa la modul general se misca prost. Mai ales pe partea de hartii. Ori, acolo unde nu au AC motivul principal al intarzierii sunt chiar ei, adica lipsa hartiilor pe care trebuie sa le faca inainte de a cere AM, AC, exproprieri etc. Au si o atitudine de superioritate, ceea ce nu ajuta - macar bulgarii de la Trace erau constientii ca sunt varza pe A7 lot 2.
Ne au insa oarecum la mâna: pretul negociat cu ei este excelent raportat la alte contracte mai noi de pe A8, A7 etc. Daca vom rezilia cu Mapa cel mai probabil mai pierdem 1-2 ani cu relicitarea si va iesi un pret poate chiar dublu.
Vor lucra exact gen Alsim Alarko pe A0: nu-i poti scoate din boii lor. La sedinte zic da da, si pe teren merg in ritmul lor: inainte, dar nu prea repejor.
-
Ca tot vorbim de acest lot , pun aceasta filmare, poate a mai fost pusa inainte dar nu toti au vazut-o .
Este foarte frumoasa randarea si se poate vedea clar fiecare tunel , lungime si fiecare viaduct .
-
@vancouver ft corect criteriul pretului, dar pe de alta parta daca continua sa lucreze in ritmul asta nu termina nici in 5 ani din momentul in care primesc AC pe tot lotul, ceea ce in final tot pe noi ne costa mult, vedem toti cate accidente sunt pe DN7 + ambuteiaje. Cred ca trebe cantarit bine si pusa presiune serioasa pe ei sa creasca mobilizarea sau daca se ajunge la concluzia ca nu se poate nici cum, receptionat proiectul cat mai rapid si reziliat, iar mai apoi cu siguranta vor veni constructori seriosi la licitatie pt ca vor avea toate datele necesare (dar da, asta ar insemna minim 2 ani de pauza).
-
-
@marius.firtonea
Nu vor primi AC pe tot lotul odată, nici Mapa , nici Webuild.
Să sperăm că iese AM toată.
Cine știe ce idei au cei cu AM, e mult rău de verificat la CNAIR, o să le dea pe etape, cred eu . -
@oneLess Scuze daca nu am inteles eu la ce te refereai, dar AM nu este pe bucati. Poate fi respins, emis sau emis cu obligatii. O parte din constructie fiind in zona protejata, e mai mult ca sigur ca vor fi multe obligatii. Dar ce conteaza este daca acestea vor afecta foarte mult valoarea contractului.
AC poate fi data pe bucati, dupa cum se si face in mod curent.Stiu ca suna pesimistic, dar nu este exclusa scoaterea unor lucrari din contractul initial pentru ca sa se tina pretul in limite normale si relicitarea lucrarilor respective.
Cred ca aceasta varianta (desi nu era legata de mediu) si-a dovedit utilitatea in cazul A3 UMB unde constructorul a putut merge mai departe cu restul lucrarilor (fara sa avem o reziliere totala) si Ozaltin a luat viaductele suplimentare. Decat sa reziliem tot contractul mai bine facem ce se poate face. -
@marius.firtonea Eu sunt de acord cu tine, dar nu exista nici o garantie ca nu castiga tot o firma care merge incet sau poate doar un pic mai repede, iar cei 1-2-3 ani pierduti cu relicitarea nu vor fi recuperati niciodata. Plus, cum spuneam, Mapa-Cenghiz nu au (deocamdata) probleme cu executia, ci cu proiectarea si poate pe la comenzi, deconturi etc. Ori proiectarea esta intre timp gata. Dupa ce vom aveam AM si primesc AC - sa speram la toamna - atunci putem vedea daca au sau nu capacitate de executie. Cam la anu pe vremea asta putem discuta serios despre o reziliere, daca intr-adevar nu se mobilizeaza pentru executie.
-
@vancouver foarte corect ce ai punctat, dar aici as zice ca si statul ar trebui sa aiba un rol mai activ in descurajarea unor astfel de jucatori in piata.
Iar legat de proiectare mi se pare cam trist ca in 4 ani de contract nu au reusit sa finalizeze, ceva probleme sunt la Mapa de merg atat de prost.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare