A1 - Nădlac-Timișoara-Sibiu-Pitești-București
-
-
-
-
-
-
Salut, mai sunt ceva vesti despre emiterea AM ? Pare ca nu mai e mult de forat la Boita 1, ar fi ideal daca s-ar putea apuca de portaluri la Boita 2.
-
-
-
La cum o lălăie Porr, probabil pe final de an deschid.
-
@vancouver Intr-adevar, PORR par sa fi pierdut viteza destul de mult in ultimile 6-9 luni.
-
@mihai Mai au termen din contract pana la anul?Nu? Nu se grabesc.
PORR 60 luni , termenul contractual inițial de finalizare este februarie/martie 2027 (la 60 de luni de la semnare, împărțit în 16 luni pentru proiectare și 44 de luni pentru execuție) pentru un lot de 9,86 KM cu un tunel.Ce sa cerem la UMB pe lot 2B din A8 Grinties-Pipirig unde au 54 luni termen împărțit în 14 luni pentru proiectare și 40 de luni pentru execuți pentru un lot de 31, 5 km cu 16 tuneluri si 60 poduri si viaducte.
Abia astept sa citesc cum nu se incdreaza UMB in termen in comparatie cu altii gen PORR.
-
@Azzl corect. Termenul de finalizare pentru PORR mi se pare ca este chiar Aprilie 2027.
Sigur ca n-au nicio problema de termen de finalizare. Practic aici ii comparam pe ei cu ei, ca prin 2023 aveau grafic de finalizare al tunelului la final de 2025, inceput de 2026, cu mai bine de 1 an avans fata de termen!
Numai ca incepand de la finele anului trecut au incetinit. Poate tot constrangeri bugetare despre care nu stim.
In rest da, cu siguranta ca o sa auzim multe comparatii cu acest lot in viitor. Desi, la drept vorbim, cred ca termenul generos de 60 de luni a fost "experimental". Adica fiind primul lot cu un tunel de peste 1km, CNAIR a pus un termen acoperitor, in lipsa experientei. De asta mi se pare firesc ca urmatoarele loturi similare incep sa aiba termene mai scurte.

-
Poate e si legat de faptul ca PORR au prins alte contracte… e.g. 18km de tramvai in Bucuresti. Si sigur se doreste sa se faca cat mai repede, tinant cont ca orasul e blocat in multe zone….deci probabil au adus oameni si de pe A1.
Eu nu am fost niciodata de acord cu argumentul ca XX sa angajeze mai multi oameni.
O firma buna, mi se pare aceea care are grija si de angajati (pe langa profituri). Si daca ai 1000 de oameni, e mai bine sa le gasesti proiecte pentru 1-5-10 ani, ca majoritatea sa ai a un job sigur.
Degeaba angajezi 2000, ca peste 1-2 ani cand e gata proiectul sa ii dai afara.
Orice firma ar trebuie sa aiba o parte sociala…
-
@Razvan21 absolut corect si asta e marea problema a Guvernului Romaniei: ca dupa ce se termina PNRR nu mai are capacitate de finantare pentru lucrari de acceasi amploare. Iar asta o sa duca la concedieri masive de la firmele care azi construiesc autostrazi. Ceea ce mai departe devine problema sociala.
-
@mihai SAFE o sa fie ok, dar in rest…si eu cred ca o sa fie probleme pentru oamenii care lucreaza pe mari proiecte de infrastructura. Mai ales ca din auzite (nu sunt in domeniu) nici constructiile civile/imobiliare nu o duc prea bine.
Dar mna, sper ca firmele serioase sa gaseasca solutii …proiecte mai mici, in energie unde merge treaba ok, poate prin alte tari ca ucraina sau moldova (inteleg ca au primit 8 miliarde pentru aderare)
-
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare