Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

A13 Sibiu-Brașov-Bacău

Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI ȘI DRUMURI
    117 Mesaje 20 Posters 12.9k Vizualizări 2 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • M Deconectat
      mihai @fulgernc
      ultima editare de mihai

@fulgernc imi permit sa nu fiu de acord. Viaductul de la Boita putea fi deja la stadiu de placa turnata cel putin pe sectiunea de beton. La fel si la restul de viaducte pana in tunelul Boita. Si tot ar fi avut front de lucru in fata pentru cateva luni.

Mapa n-are niciun risc major de blocaj in acest contract. Cel putin nu in urmatorii 1-2 ani. N-au nicio justificare sa nu fie mobilizati.

PiSi 2 e lot pe care sa lucrezi cu 800 - 1000 oameni, pentru ca e plin de lucrari de arta si tunele. Cand vor avea autorizatie pe mai multe tronsoane, Mapa nu cred ca vor depasi 2-300 de oameni pe tot santierul. Adica tot asa "la foc mic", doar ca intinsi pe distanta mai mare.

WeBuild au autorizatie doar pe o treime din tronson, dar au intrat clar in forta pe sectoarele unde pot lucra. Ceea ce nu se poate spune despre Mapa.

P 1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
      • P Deconectat
        PaulS @mihai
        ultima editare de PaulS

@mihai Poate ca cei de la WeBuild au intrat asa in forta pt lotul 3 din A1 pt ca deja aveau echipele in zona si nu e primul lor contract in Romania.
        Din cate stiu eu, MAPA a fost singura firma care a licitat pentru A1 Lot 2 ( din cele 6 firme care s-au precalificat ). Cred ca e un lucru destul de important care nu trebuie uitat. Nu as vrea sa intru in mai multe detalii pt ca suntem pe topicul din A13.

F 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
        • F Deconectat
          fulgernc @PaulS
          ultima editare de

@PaulS a spus în A13 Sibiu-Brașov-Bacău:

Din cate stiu eu, MAPA a fost singura firma care a licitat pentru A1 Lot 2.

Eu zic că e un lot mai dificil , cel al lui Mapa. Eu nu am fost impresionat de ce am văzut pe lotul We build. Să mutăm discuția pe topicul dedicat.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
          • R Deconectat
            rockband
            ultima editare de

AC pentru aproape intreg lotul 1, cel care cuprinde nodul cu A1 la Boita:

Redacția  /  aug. 5  /  Rutier

Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș. Ministerul Transporturilor a publicat autorizația de construire pentru 13,5 km din cei 14,2 ai tronsonului 1

Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș. Ministerul Transporturilor a publicat autorizația de construire pentru 13,5 km din cei 14,2 ai tronsonului 1

Ministerul Transporturilor a publicat marți autorizația de construire pentru 13,5 km din cei 14,2 ai tronsonului 1 de pe Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
            • ncbN Deconectat
              ncb
              ultima editare de

Autostrada A13 Sibiu - Fagaras + Nod Rutier Boita. Tronson 1 Boita - Avrig. 11.08.25
              • ncbN Deconectat
                ncb
                ultima editare de

Autostrada A13 Sibiu - Fagaras - Brasov Tronson 2 - 3 Avrig - Arpasu de Jos - Sambata de Sus 11.8.25
                1 Reply Last reply Răspunde Citează 4
                • C Deconectat
                  candik
                  ultima editare de

Arata destul de bine peisajul pe cele doua tronsoane.. ma asteptam ca pe T2 sa vad peisaje asemanatoare ca pe T1. O surpriza placuta din partea Makyol!

• C Deconectat
                    chapo
                    ultima editare de

Doar ce au primit AC pe lotul 1, era normal sa arate asa.
                    Imi place cum se misca si Makyol

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                    • ncbN Deconectat
                      ncb
                      ultima editare de

Autostrada A13 Sibiu - Fagaras Filmata Complet 68 km! Implicare buna a Makyol. 15.08.25
                      A 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                      • A Deconectat
                        Allucard54-96 @ncb
                        ultima editare de

@ncb da am vazut si eu, ma bucur ca s-au inceput lucrarile ! Sper sa termine la timp si sa fie o lucrare de calitate. Nu am vazut cine stie ce mobilizare (nu sunt asa multe utilaje) dar inteleg ca se lucreaza constant.

• ncbN Deconectat
                          ncb
                          ultima editare de

LOT 4 AUTOSTRADA SIBIU- FAGARAS A13 - FAGARAS - SAMBATA DE JOS - STADIU LUNA AUGUST 2025
                          • P Deconectat
                            PaulS
                            ultima editare de PaulS

Autostrada A13 Sibiu - Făgăraș | 19.08.2025 | Lucrări loturi 1, 2, 3, 4
                            AlexCDrone

Autostrada A13 Sibiu - Făgăraș | 19.08.2025 | Lucrări loturi 1, 2, 3, 4
                            1 Reply Last reply Răspunde Citează 4
                            • M Deconectat
                              mihai
                              ultima editare de

Tinand cont de stadiu si de mobililizare, Makyol poate finaliza loturile 2 si 3 pana la final de 2026.

Care sunt termenele de finalizare contractuale pe A13?

P 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                              • P Deconectat
                                PaulS @mihai
                                ultima editare de

@mihai
                                Lot 1 Boita (A1) - Avrig/Marsa (DJ105G), 14,25km. Constructor desemnat in septembrie 2023: MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET, pret: 1,90 miliarde lei (fara TVA), durata proiectare: 12 luni, durata executie: 36 luni. Contract semnat in noiembrie 2023. Termen de deschidere: 2027
                                Lot 2 Avrig/Marsa - Arpasu de Jos, 19,92km. Constructor desemnat in octombrie 2023: MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S., pret: 1,54 miliarde lei (fara TVA), durata proiectare: 12 luni, durata executie: 36 luni. Contract semnat in noiembrie 2023. Termen de deschidere: 2027
                                Lot 3 Arpasu de Jos - Sambata de Sus, 17,61km. Constructor desemnat in iunie 2023: MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S., pret: 1,77 miliarde lei (fara TVA), durata proiectare: 12 luni, durata executie: 36 luni. Contract semnat in august 2023. Termen de deschidere: 2027
                                Lot 4 Sambata de Sus - Fagaras, 16,26km. Constructor desemnat in mai 2023: Asocierea Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS - Yapi Merkezi Insaat VE Sanayi AS, cost: 1,19 miliarde lei fara TVA, durata proiectare: 12 luni, durata executie: 36 luni. Contract semnat in septembrie 2023. Termen de deschidere: 2027

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 4
                                • M Deconectat
                                  mihai @PaulS
                                  ultima editare de

@PaulS multumesc. Da, clar pot face o surpriza frumoasa aici si sa finalizeze cu cateva luni inainte de termen.

• ncbN Deconectat
                                    ncb
                                    ultima editare de

LOT 3 AUTOSTRADA SIBIU FAGARAS A13 - SAMBATRA DE JOS - ARPASU DE JOS - STADIU LUNA AUGUST 2025
                                    • ncbN Deconectat
                                      ncb
                                      ultima editare de

LOT 2 AUTOSTRADA SIBIU - FAGARAS A 13 - ARPASUL DE JOS - AVRIG - STADIU AUGUST 2025
                                      • ncbN Deconectat
                                        ncb
                                        ultima editare de

LOT 1 AUTOSTRADA SIBIU - FAGARAS A 13 - AVRIG - BOITA - STADIU AGUST 2025 2
                                        • First post
                                          Last post