A6, DEx12 autostrăzi și drumuri express Oltenia
-
-
DX12 pregatiri inaugurare lot 1:
-
Marius Patrulescu
Pregatiri deschidere Tronson 4 | Coloneşti - Albota | DEx12 | 2024-11-27 #UMB
-
@vancouver a spus în A6, DEx12 autostrăzi și drumuri express Oltenia:
Deschiderea circulatiei: 28 sau 29.11 ambele loturi, si Olzaltin (fara pasajul peste centura Craiova) si lotul UMB pana la Albota, inclusiv drumul de legatura. Evident fara DX partea dintre Albota si A1.
Asa cum am anuntat deja de cateva zile, maine se deschid ambele loturi. API au aflat si ei azi si au dat comunicate pe tema asta.
-
Mi se pare fantastica performanta de a deschide L4 Colonesti - Albota anul acesta!
-
@mihai Da, este. Pe de alta parte acesta este si termenul contractual. Doar Albota-A1 are AC primit mai tarziu si ca atare termen in septembrie 2025.
Ca sa poata deschide au inchis varianta provizorie de la Colonesti si astfel de cateva zile se iese la Negreni (venind de la Craiova). Si au folosit ocazia sa reasfalteze unele hopuri dintre Negreni si Colonesti, ceea ce ma bucura.
-
@vancouver Practic, pentru cei 11-12 kilometri care le-au rămas, nu sunt întârzieri. Deci, circul API din primăvară a fost degeaba mai au aproape un an (septembrie 2025).
-
^ Corect.
Legat de deschiderile de azi, am facut niste calcule. Economiile de timp sunt cam asa:
lot 1:
- fara DX: fara trafic 20', cu trafic 25-30' pe timp de zi, zona Pielesti-Metro Craiova mereu aglomerata
- cu DX: 10'
Reducere timp lot 1: 10-20 minute pentru traficul Slatina - Craiova. Suplimentar se descongestioneaza zona aglomerata Metro Craiova si asta inseamna economie si pentru traficul local, care nu va folosi DX.
lot 4 Colonesti-Albota:
- fara DX: fara trafic 19', cu trafic 22-23' ziua
- cu DX si drum legatura 13-14'
Reducere timp lot 4: 5-10 minute.
-
-
T4 ora 14:00.
T1 inca nu se stie la ce ora, oricum mai tarziu, ca nu e chiar asa de gata...Sper sa nu fie probleme mai mari. Pe de alta parte, daca ceva nu e cu adevarat gata, sa-i mai lase 1-2 zile.Acum cateva zile parea ca T1 e clar gata si T4 nu chiar, dar UMB are clar alta forta si s-a vazut. In filmarile de ieri clar T4 e mai aproape de finalizare fata de T1. (evident ma refer strict la ceea ce se deschide azi, valabil la ambele loturi).
-
BREAKING: T1 ramane pe mâine, ora 16:00.
-
@vancouver S-au sucit ,era planificata pentru azi , sper o data cu deschiderea asta sa gaseasca solutii bune pentru descarcare traficului in oras ca soltuiile adoptate cu noile sensuri si restrictii au facut haos in zona garii ....
Nu stiu de ce nu urgenteaza drumul de legatura , acesta ar descarca traficul care are treaba in sud-ul orasului ... pe druml de legatura Centura sud 1 si viitoare centura sud 2 .
-
-
@vancouver
Eu as pune filmarea de pe canalul celor de la The Romanian, nu de la adix care le ia de la altii . -
Pai si The Romanian nu a preluat la randul lui?
-
A fost cineva pe lotul 4? Cum vi s-a părut calitatea asfaltului în comparație cu lotul 3?
-
-
-
Pe google maps inca nu apar noile tronsoane, in schimb sunt in circulatie pe Waze.
Intre Albota si Pitesti e f. aglomerat. Posibil sa se mai tempereze zile urmatoare, pana cand lumea se obisnuieste cu noua configuratie. Asa a fost si la giratoriul Focsani Nord. La inceput sunt unii care incetinesc si stau sa inteleaga pe unde trebuie sa o ia. Dupa un timp 90-95% din soferi o sa cunoasca traseul si o sa circule mai fluent.
-
Actualizarea pe Google Maps se face destul de tarziu. Dureaza 1-2 saptamani pana cand apare noul drum pe autostrada, dupa care dureaza alte 2-3 saptamani pana cand Google are suficiente date de trafic pentru a recunoaste respectivul drum ca autostrada.