A6, DEx12 autostrăzi și drumuri express Oltenia
-
-
@vancouver Autor
Contributor
Publicat 30 iulie 2024 - E veche stirea :) , sunt validate cu oferte toate , lotul 1 asteapta semnarea :) -
Da, scuze, nu am fost atent. Intre timp sunt depuse si oferte la acel lot.
-
Pe Dex12 Tronsonul 1 in dreptul pasajului peste Dn65 a plecat terasamentul destul de rau , este limita de 60km/h , este lasat asfaltul destul de bine lasat si crapat .
Tot lauda lumea T1 ca au rupt calitate fata de restul tronsoanelor dar nu este chiar asa .
In rest datorita precipitatiilor si apei sunt ceva alunecari de teren in zonele unde Dex trece sub dealuri .
-
@gruia88 confirm acele denivelari de la pasajul peste DN 65, insa ce mi-a atras atentia pe lotul 1 sunt foarte multe zone in care paletele antiorbire lipsesc pe lungimi mari (10-40 metri) si sunt minim 10-15 astfel de portiuni lipsa.
In alta parte, pe lotul UMB, pe rampa de coborare inspre Slatina a DN65 peste DEx, dupa ce a fost reasfaltata in toamna, au reaparut crapaturile (destul de serioase, de aproximativ 2-4 cm asta din cauza tasarilor si se simt destul de mult cand treci peste ele) intre timp acestea au fost umplute cu smoala.
-
Într-adevăr au reparat la pasajul peste DN65 dar reparațiile sunt de proasta calitate. E bine sa o lăsați ușurel in apropiere pt ca senzația este de trambulina. Cel puțin mie asa mi s-a părut!
-
Variante finale de traseu A6 cele 2 loturi de la Lugoj spre sud.
Slatina Timis - Caransebes:

(click pe poza pentru zoom in sau descarcati pe telefon / calculator si vizualizati cu un view-er pentru a face mai usor pan si zoom)Caransebes - Lugoj:

(click pe poza pentru zoom in sau descarcati pe telefon / calculator si vizualizati cu un view-er pentru a face mai usor pan si zoom)sursa: https://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=178.msg514465#msg514465
-
Nu stiu ce sa zic.
Daca e sa facem economii, merge si DEx dar nu ar fi mai bine la campie sa fie autostrada si prin munti sa fie DEx? -
Banii pe autostrazi se dau o singura data, terenul si la campie si la munte e aproape gratis. Multe costuri sunt identice, indiferent daca e autostrada sau drum express, cum ar fi parapetii sau marcajele, lungimea lor fiind identica (daca totusi se face economie, atunci numai facand rabat la calitate sau siguranta).
In schimb drumul se foloseste apoi 100-200 de ani. Daca in fiecare an mor 2-3 oameni in plus din cauza benzii de urgenta ingustate, la fiecare 100km (cum vedem pe DX12), atunci numai victimele sunt 1000-2000 de oameni in plus.
Nu mai vorbim ca pe benzi ingustate camioanele se depasesc mai greu, vizibilitatea in curbe scade si de aici pot rezulta nu doar accidente mortale, ci si accidente mai usoare sau ambuteiaje - care la randul lor duc la pierderi economice.
Eu personal sunt vehement impotriva drumurilor express, mai ales pe rutele principale de tranzit, unde sunt multe camioane. Nu gasim in Germania sau tari vest europene drumuri express pe rutele majore de tranzit sau daca totusi avem, atunci sunt sectiuni scurte.
Drumurile express sunt bune la intrarea in mari orase, unde circula 99% autoturisme sau camionete mici, pentru care benzile ingustate sunt ok si - fiind in general extrem de aglomerat - se circula oricum cu viteza redusa, deci se poate face rabat la masurile de siguranta gen banda de urgenta. Si tot acolo exproprierile costa mult si produc mult deranj, ca atare da langa mari orase, facem DX, facem viraje mai stranse.
Dar sa faci DX pe ruta majora de tranzit a camioanelor spre Calafat si Oltenia....
-
@vancouver As mai adauga ca drumurile express le vad sa lege orase (care nu sunt pe traseul vreunei autostrazi) de reteaua nationala de autostrazi (ex: Piatra Neamt -> A7, Targu Jiu -> A6, etc)... sau sa lege autostrazi paralele intre ele (ex Arad A1 - Oradea A3, Pitesti A1 - Craiova A6).