A6, DEx12 autostrăzi și drumuri express Oltenia
-
Da din pacate sunt blocate aceste contracte, nu merg prea bine. Chiar daca nu mai sunt bani trebuie finalizate repede pentru a fi lansate cu prioritate cand vin banii de pe noul program de infrastructura sau poate pe programul mare de 900 de miliarde de euro pe aparare, speram...
chapo zici bine acolo o sa fie un tunel, nu stiu care este motivul pentru care nu fac autostrada langa calea ferata. stiu ca le-am scris din cate imi amintesc si in consultari dar si pe mail, dar asa a ramas, or fi niste restrictii nu ma pricep dar nici nu se chinuie sa ne explice de ce fac asa :blush:
duminica frumoasa
-
Au aparut pe cestrin si traseele A6 Caransebes Lugoj cel aprobat, dar si lotul 2 Slatina Timis-Caransebes.
Singura portiune fara traseu aprobat este Domasnea-Slatina Timis din toata A6 Filiasi Lugoj
-
Certificate de urbanism
238/16.09.2025
Lucrări de construire - AUTOSTRADA CARANSEBEȘ - LUGOJ -
-
@vancouver a spus în A6, DEx12 autostrăzi și drumuri express Oltenia:
O sa tot repet, Craiova Seevrin nu e critic, nici Filiasi Tg Jiu.
E critic Calafat Severin Caransebes Lugoj.
Chiar si Lugoj Caransebes ajuta daca exista.Partea proasta e ca fenomenul centura Bacau nu a fost aplicat si la Caransebes sau Severin, sau chiar la Craiova.
-
@JohnDoe Cred ca, din pacate, partea aia se va face ultima.
-
V vancouver moved this topic from AUTOSTRĂZI ȘI DRUMURI on
-
Robert Popa despre un accident de pe clisura Dunarii intre Orsova si Severin
Filmul accidentului e in comentarii.Harta cu mortii de pe sosele din UE : http://forum.construim-romania.ro/post/8716
-
O intrebare, pe Dex12 in zona localitatii Campeni dupa Pielesti , acest Spatiu de servicii are si pasaj langa el , nu pot sa faca un nod rutier cu access din Spatiul de Servicii ? Adica doar sa faca drum de legatura pe langa spatiul de servicii si pasaj!
Ar fi un nod util fara mari costuri! Parerea mea :)
-
@gruia88 buna idee.
Probabil ca initial s-a considerat ca sunt prea aproape nodurile, dar acum DRDP Craiova ar putea sa-l faca cu mijloace proprii. -
^, ^^ Și cu ce viteză să se treacă prin parcare ?!
-
@oneLess probabil cum au facut beljenii aici cu un sens giratoriu.
-
@oneLess a spus în A6, DEx12 autostrăzi și drumuri express Oltenia:
^, ^^ Și cu ce viteză să se treacă prin parcare ?!
30 km/r , un stop , un bumer :) nu sa vina lansati sa doboare wc-urile :) .
Cred ca si pe A2 am vazut un drum local cu access in parcare.
-
E o mare diferenta intre drum de access local si nod de autostrada.
Exista mai multe exemple in Europa de astfel de "accese secrete", respectiv drumuri locale conectate in cate un spatiu de servicii.
Numai ca astfel de conexiuni nu indeplinesc conditiile pentru a fi declarate ca noduri de autostrada. Din acest motiv iesirea si intrarea in autostrada nu sunt anuntate, accesul ramanand practic doar pentru localnicii care cunosc legatura sau cu accesul fiind formal restrictionat doar pentru vehicule de urgenta.
Motivul este tocmai diferenta de viteza si de perspectiva asupra viitorului imediat a celor doua categorii de soferi care ar folosi un astfel de acces din/in autostrada:
- soferii care intra in parcare se asteapta sa opreasca si vor reduce viteza la circa 30-40km/h
- soferii care ies din parcarile de servicii au uzual viteze mici (<50km/h) pana la intrarea in banda de acceleratie
- soferii care folosesc iesirea ca nod de autostrada se asteapta sa circule pe bretelele de iesire si intrare la viteze de 50-80km/h
Conflictul de trafic este inevitabil si de aici un inevitabil risc major de accidente. Ceea ce face ca ideea de a folosi un spatiu de servicii ca nod de autostrada sa fie una foarte periculoasa.
Vedem acelasi rationament corect aplicat de Politia Rutiera la legatura DN2-DN2D de la Focsani, precum si la proaspat inauguratul Nod Spataru de pe A7, unde breteaua 6 ramane inchisa din cauza accesului auto in proprietatile din vecinatatea nodului.
In ambele cazuri vorbim de diferenta mare de asteptare intre soferii care se opresc si cei care tranziteaza drumul national, sitiutie care creaza un risc mare de accident.
-
Autostrada Craiova – Filiași: CNAIR poate semna contractul cu Ozaltin și Strade pentru Lotul 1 / Curtea de Apel București a respins contestația brașovenilor de la Gott Strasse: