A3 București-Brașov-Cluj Napoca-Borș și A10 Sebeș-Turda
-
-
-
-
-
La Romanasi in cateva zile termina, dar la alunecarea aia de teren e muca multa...
-
-
La Romanasi in cateva zile termina, dar la alunecarea aia de teren e muca multa...
Din ce vad la alunecare de teren sunt pe final cu lucrarile grele. Au dublat deja zidul de piloti forati care s-a deplasat si au finalizat grinda de coronament pe zona respectiva. Au finalizat si ancorarea. Iar la zidul nou de mai sus e si el la nivel de pregatire a grinzii de coronament.
As zice ca in vreo luna dau la o parte pamantul de sprijin de pe calea de rulare si se apuca de finalizat terasamentul si asfaltul.
-
-
-
-
@vancouver Explica-mi te rog tevile alea care le baga in deal cu foreza aia si apoi le betoneaza asa frumos ce semnifica mai exact?
-
Lucrarile de stabilizare a dealurilor nu sunt specialitatea mea de inginer de constructii civile si industriale si nici nu am lucrat asa ceva, spre deosebire de poduri si tunele, unde am lucrat, desi nici alea nu sunt civile. Asa ca nu stiu nici eu exact.
Dar asa la modul general exista doua lucruri care se fac la dealuri pentru a le stabiliza:
- tevi de drenaj a apei, adica apa este captata in subteran si scursa prin sistemul de canalizare instalat, pentru a evita o umiditate mare a dealului (alunecarile au loc de regula pe fondul unei umiditati foarte mari)
- ancore sau minipiloti. Asa cum vedem piloti forati vertical in jos la fundatiile pilelor, asa exista si ancore oblice, orizontale sau la tuneluri si in tavan. Dupa principiul unui diblu, in care se baga un surub si de el agatam sa zicem un corp suspendat in bucatarie. Ancora se duce pana la un strat mai solid (stanca) sau pur si simplu prin lungimea ei distribuie efortul pe mai multe straturi. Stratul exterior de pamant este tinut de cele din interior si nu se poate desprinde. Ideal ancorele trebuie sa strapunga planul (teoretic) de alunecare. Ca o cusatura la haine.
In final, pentru a rezista mai bine, unesc minipilotii (ancorele) si creeaza acele grinzi din beton, un fel de plasa care sa tina pamantul sa nu alunece.
-
-
^^ Nu mi-e clar ce intentii are Ozaltin cu alunecarea de la capatul dinspre Zimbor. Lucrarea de consolidare de acolo va dura cateva luni si inca nu a inceput. Incet-incet se termina viaductul inaintea consolidarii.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare