Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

A3 București-Brașov-Borș și autostrăzi și drumuri express Transilvania: A10, DEx4, DEx16

Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI ȘI DRUMURI
    263 Mesaje 16 Posters 62.2k Vizualizări 2 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • F Deconectat
      fulgernc
      ultima editare de

🚧Autostrada A3 Poarta Salajului – Zimbor | Stadiul constructiei la 24 Mai 2025 | Filmare drona 4K
      1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
      • M Conectat
        mihai
        ultima editare de

BIHOR | Autostrada A3 Chiribis - Suplacu de Barcau -- subsectiunea C3 LOT 1 | 26.05.2025
        1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
        • P Conectat
          PaulS
          ultima editare de

Autostrada Transilvania A3, lot Chiribiș-Biharia | a început organizarea de șantier
          marin marian

Autostrada Transilvania A3, lot Chiribiș-Biharia | a început organizarea de șantier
          1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
          • P Conectat
            PaulS
            ultima editare de

DEx 4 Legătura A3 - DN1 (Tureni) 31.05.2025 Filmare completă
            AlexCDrone

DEx 4 Legătura A3 - DN1 (Tureni) 31.05.2025 Filmare completă
            • M Conectat
              mihai
              ultima editare de

Lucrări DEx4 Legătura A3 - DN1 Tureni 31.05.2025
              • M Conectat
                mihai
                ultima editare de

Autostrada Transilvania A3 |Suplacu de Barcău - Chiribiș, filmat complet 05.06.2025
                1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                • M Conectat
                  mihai
                  ultima editare de

Autostrada A3, filmare integrală Nădășelu-Zimbor, inclusiv viaductele Ozaltin, 5 iunie 2025
                  1 Reply Last reply Răspunde Citează 5
                  • M Conectat
                    mihai
                    ultima editare de

Autostrada A3, lot integral Zimbor-Poarta Sălajului, 5 iunie 2025
                    1 Reply Last reply Răspunde Citează 4
                    • M Conectat
                      mihai
                      ultima editare de

SALAJ | Autostrada A3 Zimbor - Poarta Salajului -- subsectiunea 3B LOT 2 | 07.06.2025
                      1 Reply Last reply Răspunde Citează 5
                      • P Conectat
                        PaulS
                        ultima editare de PaulS

Autostrada A3 Poarta Sălajului-Zimbor-Topa Mică - 06.06.2025
                        Asociația Pro Infrastructură
                        API pe Facebook

UMB pe Autostrada Transilvania: 27 kilometri în 2025, doar dacă se vrea.

Așa cum v-am explicat de la începutul primăverii, dacă UMB alocă suficiente forțe și dacă autoritățile rezolvă birocrația necesară în nodul Poarta Sălajului (Românași) și la conexiunea provizorie A3-DN1F la sud de Topa Mică, atunci spre sfârșit de 2025 putem circula pe aproximativ 27 kilometri ai Autostrăzii A3 între aceste două localități.

Obiectivul explicat în paragraful anterior este încă posibil, dar UMB trebuie să-și aducă mult mai multe forțe între Topa Mică și Zimbor. Ceea ce momentan nu face, din păcate.

Rămâne de văzut dacă atât UMB cât și CNAIR se vor mobiliza corespunzător, în teren și birocratic, ca să inaugureze spre final de 2025 pe Autostrada Transilvania doar 12 (Poarta Sălajului-Zimbor) sau 27 kilometri de la Poarta Sălajului până la sud de Topa Mică, cu o descărcare temporară în acest punct.

Cele două tronsoane Nădășelu-Zimbor (30,06 km) și Zimbor-Poarta Sălajului (12,24 km) finanțate prin PNRR au devenit o rușine nu doar pentru CNAIR, ci și pentru UMB: contractele au fost semnate în 28.12.2020 și 01.07.2020, au ordine de începere din 25.01.2021, respectiv 31.05.2021 și ambele prevăd câte 12 luni de proiectare plus alte 24 de execuție.

• M Conectat
                          mike_us
                          ultima editare de

Să dai doar 24 de luni pentru execuția acestor loturi e total nerealist.
                          Iar conform Cestrin, începerea e trecută ca 25.07.2022, nu 2021, cum se pretinde.

P 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                          • P Conectat
                            PaulS @mike_us
                            ultima editare de PaulS

@mike_us :)) Eu inteleg ca e un lot greu dar niciun constructor nu e obligat sa participe la o licitatie.
                            Daca erau doar aceste loturi, intelegeam constructorul, dar in acelasi timp ma uit la progresul pe care l-a avut in ultimele 12-24 de luni si nu e la ce m-am asteptat ( din pacate ) .

S 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                            • S Conectat
                              sts @PaulS
                              ultima editare de

@PaulS Cred ca era mai bine sa fie Aktor... , eram mai fericiti toti. Cum sunt toti fericiti pe A0 lotul 3 Sud. O zi buna .

P 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                              • P Conectat
                                PaulS @sts
                                ultima editare de PaulS

@sts Daca raspundem asa la misto sau sustinem un singur constructor nu ajungem nicaieri. Eu inteleg ca esti biasat sa sustii UMB-ul, ca e firma romaneasca, dar cred ca si Erbasu ar putea sa mai creasca pe zona aceasta de autostrazi.
                                Eu vad ca sunt si alte firme care lucreaza bine : PORR, Strabag, Webuild, Nurol.
                                Iar asta cu "era mai bine Aktor" denota limitarile tale de a vedea lucrarile din zona de autostrazi.

F S 2 Replies Last reply Răspunde Citează 0
                                • I Deconectat
                                  Iulian
                                  ultima editare de

@PaulS a spus în A3 București-Brașov-Borș și autostrăzi și drumuri express Transilvania: A10, DEx4, DEx16:

acum 12 ore

Asociația Pro Infrastructură
                                  API pe Facebook

UMB pe Autostrada Transilvania: 27 kilometri în 2025, doar dacă se vrea.

Așa cum v-am explic

Sa nu uitam ca a a fost un blocaj destul de lung din cauza dealului de la Zimbor, problema care nu a fost generata de UMB. A fost un FIDIC rosu (daca nu ma insel) si daca a plecat dealul ala si proiectul ala nu era adaptat pentru ce era in teren, era normal sa se intarzie. Apoi nu stim ce influenta a avut perioada Covidului in ecuatia generala, multe companii au declarat force majeure, deci perioada aia din 2020-2021 nu a fost luata in calcul. Iarasi, nu stim si nu putem evalua ce impact real a avut.
                                  Comunicate de felul celor data de Ciurea sunt fix zero pentru ca se bazeaza pe nimic. Nu au idee de planificarea lucrarilor, nu au idee de cum va arata proiectul final, nu stiu modificarile aprobate ale proiectului initial, nu stiu ce discutii tehnice sunt intre beneficiar si contractor, nu stiu ce resurse sunt alocate pe santier. Deci fix zero. Dar trebuia sa dea un comunicat sa arate ca existe si ca sa-si gadile un pic ego-ul.

• vancouverV Deconectat
                                    vancouver
                                    ultima editare de vancouver

Cred ca utilitatea unor deschideri partiale, gen doar Zimbor - Poarta Salajului, este limitata. Loturile au sens cu adevarat doar impreuna cu viaductele Ozaltin.

Asa ca discutia mi se pare artificiala, intretinuta cu rautate de API - rautate pe care nu o inteleg.

In plus au primit oficial extensii de termen, cu justificarile de rigoare. Sa stam acum sa facem galerie huo huo pe margine, mi se pare anti-util. Contribuim la atmosfera generala de hate din societatea romaneasca. In loc sa fim mandri ca noi Romania, facem niste poduri zdravene, ca o firma romaneasca face o buna parte a acestui treaseu, sa fim super multumiti ca mai si primim bani PNRR, sa ne bucuram ca undeva pe final de 2026 ambele loturi vor fi in trafic. Nu, noi trebuie sa fim nemultumiti.

Pe mine cel putin ma dezgusta aceasta nemultumire continua de soacra acra. Desi 90% chiar si pe forumul lor combat acest stil, ei o tin pe a lor si raspund fiecaruia mai dur (cu amenintari sau stergerea postarilor) sau mai putin dur, repetand pur si simplu aceeasi placa.

Railway fan. But motorways have to be done first!

M S 2 Replies Last reply Răspunde Citează 2
                                    • M Conectat
                                      mihai @vancouver
                                      ultima editare de mihai

Nadaselu - Zimbor si Zimbor - Poarta Salajului sunt doua loturi care nu pot fi functionale inainte de final de 2026 cel mai devreme:

• Nadaselu - Zimbor e imposibil de utilizat fara viaductele Ozaltin
                                      • Zimbor - Poarta Salajului este imposibil de utilizat fara Nodul Poarta Salajului. Pe care apropo, nu stiu de ce multi il numesc Nodul Romanasi, ca descarcarea din A3 este direct in intravilanul Poarta Salajului

Chiar si daca ar fi gata ambele loturi, pana la finalizarea legaturii dintre Suplacu de Barcau si Biharia, importanta A3 in zona ramane una regionala, pe relatia Cluj - Zalau - Satu Mare / Baia Mare).

Mie mi se pare foarte inteligent faptul ca UMB a redus ritmul o perioada pe aceste loturi. Ba chiar as zice ca lucreaza la ele mult prea intens. Acum ca a aparut si asfaltul, tare mi-e ca UMB chiar termina lucrarile pana la final de an si dupa aia ne uitam la autostrada, pentru ca nu o putem folosi.

E mult mai logic ca UMB sa se concentreze pe A7, acolo unde se pot finaliza lucrarile anul acesta.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 4
                                      • F Deconectat
                                        fulgernc @PaulS
                                        ultima editare de

@PaulS a spus în A3 București-Brașov-Borș și autostrăzi și drumuri express Transilvania: A10, DEx4, DEx16:

@sts Daca raspundem asa la misto sau sustinem un singur constructor nu ajungem nicaieri. Eu inteleg ca esti biasat sa sustii UMB-ul, ca e firma romaneasca, dar cred ca si Erbasu ar putea sa mai creasca pe zona aceasta de autostrazi.
                                        Eu vad ca sunt si alte firme care lucreaza bine : PORR, Strabag, Webuild, Nurol.
                                        Iar asta cu "era mai bine Aktor" denota limitarile tale de a vedea lucrarile din zona de autostrazi.

Dacă CNAIR și ministerul au ajuns la o înțelegere cu constructorul(au acordat și extensii oficiale) ptr acest lot ...nu , nu ..și nu. Trebuia să facă UMB-ul pe banii săi , și după aceea să ne uităm la muzeu.
                                        Ca să fie o organizație mulțumită. Că alt raționament nu există.
                                        Sau , dacă CNAIR-ul , ministerul se înțeleg cu un antreprenor nu e ok . Ceva miroase. Trebuie să se înțeleagă numai via tribunale. Cum fac unii. Cu mii de claim-uri și justificări. Dar ..dtai , nici așa nu e bine , ptr că ...apar înârzâieri.

Din câte știu eu finanțele și cum sunt administrate nu stau în contul acelei asociații. Poate că asta e durerea cea mare.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                                        • M Deconectat
                                          MihaiD
                                          ultima editare de MihaiD

Pe mine nu mă deranjează aplicarea oricăror penalități, oricui, inclusiv UMB, dacă e cazul. Mă deranjează însă două chestii. Prima, faptul că în Hotnews Ciurea e citat ca „expert în infrastructură” (foarte recent am citit asta). Ori, înseamnă că ne-am răsturnat complet sistemul de valori, dacă școala și pregătirea în domeniu nu mai înseamnă nimic. Faptul că eu pot vorbi una-alta despre UMB din anii 2000, când erau ei și PA & Co, nu mă face mai expert în infrastructură decât pe Ciurea, care e „pasionat” din 2008-2009, cum zice el, pentru că nici unul nu avem școală în domeniu. De aia ascult ce spune @vancouver sau ce spun prieteni cfdp-iști sau oameni din șantier, pe care îi consider mult peste „expert”. Păi să-l cred pe Ciurea sau pe oamenii care lucrează la subtraversările casetate pentru animale, de exemplu, și îmi spun ce control strict e, să iasă totul perfect? A doua chestie, validat absolut aiurea cu statutul ăsta, vorbește despre „rușine” cu privire la un contract care e în termen. Există un singur termen - cel contractual, nu există „termen inițial” sau alte prostii, asta e literatură de consum și politicianism de doi bani. Deci treaba asta cu „rușinea” aruncată public arată multă frustrare, multă micime, cu totul alte mize, în condițiile în care Drulă și ai lui mi-au scos ochii despre cum A7 de exemplu e model de proiect „matur” și se vede cât de matur a fost, descoperă lumea chestii la execuție. Păi vreau să văd comunicat cu „rușine” Strabag la Satu Mare, 4-5 ani la pod. Nu există în construcții alb și negru, ci evoluție și acomodare pas cu pas, că nu știi ce îți rezervă nici realitatea din teren, nici furnizorii, nici proiectul, important e să se scoată la capăt. Nu ca să pun gaz pe foc, dar și eu nu văd nicio grabă la UMB pe A3, aș prefera să fie și mai mult pe A7, din multe motive. Oricând prefer să se dea în trafic Pașcani - Roman înaintea Zimbor - Topa Mică, pe care am mers destul și nu am avut niciodată vreun stres. PS: În plus, de ce aș vrea să termine mai repede UMB A3 și să-i curgă garanția într-un regim de neexploatare?

• S Conectat
                                            sts @PaulS
                                            ultima editare de

@PaulS Pai sa vedem ce a facut Aktor in Macedonia. Ca sunt pro sau contra UMB , Erbasu asta e treaba mea... si cred ca nu ai nici un drept sa ma judeci.
                                            Macar din respect.
                                            Sau si aici pe acest forum,...; devine un PUM

• First post
                                              Last post