A3 București-Brașov-Borș și autostrăzi și drumuri express Transilvania: A10, A13, DEx4, DEx16
-
@mike_us a spus în A3 București-Brașov-Borș și autostrăzi și drumuri express Transilvania: A10, A13, DEx4, DEx16:
În altă ordine de idei, pare un lot destul de simplu, dar important de finalizat. Sper ca Erbașu să facă o figură bună și să-l termine repede.
Da, ceea ce a mai ramas din lot este relativ usor, presupunand ca nu sunt probleme cu structurile abandonate de aproape 15 ani.
Dar sunt totusi niste lucrari grele inca de executat la ambele capete ale Podului Suplacu de Barcau:
- spre lotul deja deschis Suplacu de Barcau - Nusfalau sunt lucrari grele de consolidare de teren
- spre Chiribis trebuie traversat campul de sonde.
Nu stiu cat de mult s-a ocupat Bechtel de relocarile de conducte petroliere, dar cel mai probabil putin spre deloc. Asa greul lucrarilor de relocare a conductelor petroliere din zona a ramas pentru Erbasu.
Bine, intregul traseu al A3 in zona este un monument de prostie al anilor 2000, cu traversarea unui lac de acumulare si a unui camp de sonde petroliere. Dar asta e o alta poveste.
-
@mike_us Hai sa le luam punctual:
- E bine sa fie cat mai multe voci.
- Da, Raducu a avut cele mai corecte previziuni pentru ca a fost prin santiere ( din ce am inteles oarecum jobul lui de zi cu zi are legatura cu santierele din tara )
- Daca te uiti peste ce au estimat ei, nu au gresit cu foarte multe , chiar din contra, in afara de a7 au avut dreptate in mare parte cu tot.
-
SALAJ | Autostrada A3 Zimbor - Poarta Salajului -- subsectiunea 3B LOT 2 | 23.02.2025
Mai sunt 2 viaducte de suprabetonat.
The Flying Cat
-
DEx 4 Legătura A3 - Dn1 (Tureni) 26.02.2025 I filmare completă
AlexCDrone
-
Au fost respinse contestatiile pe lotul MESES, se semneaza cu MAKYOL si OZALTIN !!!!
-
Lucrări DEx 4 Legătura A3 - DN1 Tureni 26.02.2025
AlexCDrone
-
Autostrada A3, UMB reîncepe lucrul între Zimbor și Poarta, 1 martie 2025
Cristian Marius Man
-
@PaulS Vreau sa remarc ceva , de unde au aparut acei piloti la care lucreaza sa ii lege intre ei care protejeaza autostrada de deal ..... pana acum ma uitam la acest deal si credeam ca pleaca tot , s-au purtat tot felul de discutii in alte parti legate de acest deal ca fie UMB vrea sa il lase sa alunece sa vina peste autostrada ca sa aiba justificare , fie ca intelegerea cu Marcotim a picat din cauza ca stiau ei ca o sa fuga dealul si ca de frica s-a rupt intelegerea , fie ca straturile de sol sunt diferite si ca se creaza alunecare intre ele si sa vezi cand pleaca dealul .
Si acum brusc apare o salba de piloti care cu siguranta nu au fost facuti in ultimele 2 saptamanai ....
-
Organizarea de șantier Ozaltin, 1 martie 2025
Cristian Marius Man
-
@gruia88 Discuții între cei care au fost prezenți la negocierile dintre Marcotim și UMB sau între cei care nu merg pe teren, dar „știu ei mai bine” din birou?
-
@gruia88 UMB foreaza acolo de anul trecut
-
@chapo da pai asta zic , pana acum nu am vazut sa foreze pe filmari nici pe discutii si de asta am fost surprins , singurele discutii despre dealul de la Zimbor sunt cand pleaca si ce frumos pleaca si ce o sa radem cand pleaca... atat!
Ma bucur ca e forat ma bucur ca au lucrat ca niste profesionisti .
-
@mike_us aia care "stiu ei mai bine" la cat de mult au mediazat plecarea dealului parca asteptam si eu sa vad ditamai dealul la vale ca " vezi domnule lucreaza fara sa protejeze dealul si isi dau singuri la gioale " si cand am vazut forajele am zis hopa uite ca se protejeaza .
-
proiectul initial prevedea vreo 16 berme iar la fecare a 3-a cate un rand de piloti forati pentru stabilizare, dar din motive ieftin de inteles, aka UMB face cost reduction pe proiect, iar profit pe buzunar, si vedem ce se intampla, au ajuns la solutia asta.
Geologic, dealul are o stratificare foarte complexa, iar in timp ar putea sa se intample o tragedie pentru ca "se poate" -
@FMFM Sunt total de acord cu tine , nu stiu ce era in proiect si daca solutia o sa tina , singura remarca este ca se protejeaza dealul cumva si nu este lasat la voia intamplarii , acum cat de bine este protejat nu sunt in domeniu sa imi exprim parerea.
Dupa parerea mea dupa sapaturi trebuie urmarit cu ceva senzori de deplasare , insepctat vizual daca sunt crapaturi sau infiltratii de apa si dispuse remedieri daca este cazul.
Cel mai probabil daca o sa fie probleme o sa trebuiasca sa mai adauge piloti forati .
-
@FMFM Ai si n-ai dreptate:
- Este normal ca orice firma sa caute sa faca simplificari si astfel sa castige bani.
- Totusi in cazul unor modificari de proiect si suma pe care o primesc scade, daca astfel pun in opera cantitati mai mici, sa zicem de piloti forati. Asa cum primesc in plus, daca solutia este mai complexa.
- Solutia adoptata de UMB presupune mai putini piloti forati, dar un volum mai mare de excavat. Se realizeaza astfel o zona plata mai mare, o zona tampon, la mare distanta de autostrada. Ei au plecat de sus din acelasi punct ca si in proiectul initial si au sapat "mai vertical". Asfel apare undeva o platforma mai mare, care are rol de buffer in caz ca totusi ceva o ia la vale. Solutia noua este mai sigura. Pun o schita:
- Orice modificare trebuie avizata de minim 2 ingineri. Unul de la CNAIR si unul de la superviser. Nu e cum pare din comentariul tau, ca suntem in Romania sat fara câini.
- Da, poate ca vis-a-vis de UMB exista o simpatie in structurile statului roman, CNAIR, etc. Si eu recunosc ca sunt mandru ca exista o firma romaneasca asa de mare si capabila si pana la urma orice tara isi sustine si creste firme. Si da, ai dreptate, simpatia asta nu trebuie sa duca la solutii nesigure sau care implica in viitor investitii mai mari, refaceri etc...
-
În dosarul dintre Precon și MT văd ca s-a pronunțat cu respingerea acestuia în 12.02.2025.
Sunt 10 zile pentru a face contestație. Aveți idee dacă s-a făcut contestație? Sau vom vedea Selina în șantier de la 1 Mai 2025?Ora estimata: 08:30
Complet: C31 - FAP
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată excepţia inadmisibilităţii. Respinge ca neîntemeiată cererea. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată astăzi, 12.02.2025, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre 1244/2025 12.02.2025 -
Daca s-a respins cererea, atunci CNAIR nu este obligat sa dea ordinul de incepere a lucrarilor. Deci mai probabil nu vedem Selina pe santier. Nea Beni ar face bine sa-si retraga plangerea din celalalt dosar, unde vrea bani pentru rezilierea contractului de acum 4 ani.
-
Se pare ca vin grinzile pentru ultima structura.
În perioada 07.03.2025 – 21.03.2025 se vor desfășura 20 de transporturi cu depășiri pe traseul: Mârșa – DN1 – A1 – Sibiu – A1 – Sebeș – A10 – Turda – A3 – Tureni (județul Cluj).Vehiculele transportă grinzi.
-
Cele mai importante puncte în lucru, Autostrada A3: Chiribiș-Suplac, 6 martie 2025
Din pacate nu e cine stie ce miscare in punctele acestea.
Prin comparatie pare ca sunt mai putini oameni decat pe lotul celor de la Aktor
Cristian Marius Man