A7, A8 - autostrăzi si drumuri express zona Moldovei
-
km 26:
-
Si ultimul calup, km 23 - km 20, unde avem structura metalica lipsa complet la nodul Baba Ana, pe DJ100C !
-
Continuarea maratonului lui Răducu: Autostrada A7 Ploiești-Buzău, Lot 2 Mizil-Pietroasele | Stadiul lucrărilor la data de 11.12.2024.
-
Si lotul Pietroasele - Buzau, deja cu sectiuni unde a fost asternut balastul stabilizat.
-
Asadar lotul 3 din Buzau - Focsani devine sigur sapt. viitoare si doar la Ploiesti - Buzau lot 1+2 mai e cu semnul intrebarii.
-
Raducu P Drum
AUTOSTRADA A7 Buzău-Focșani lot 3 | Râmnicu Sarat-Mandresti Munteni | Stadiu lucrari 13.12.2024
-
Foarte bine au progresat. Mai este de lucru, dar este clar că au resursele necesare pentru a-l termina curând.
-
@vancouver
Vă salut.
Am informații că Mizil - Stâlpu se va deschide, dar în regim HP.
Cred că e din cauză că n-au pus parapeții de pe margine și nu mai au timp.
Astfel că au ales o jumătate pe care se concentrează. -
@Tea Veste buna.
Exista un drum balastat 2,5 km care se va primeni zilele viitoare între Amaru (Lacu Sărat) și DJ 102 Gradistea - Baba Ana.
„Pe partea jud. Buzău drumul e bun, trebuie intervenit doar pe partea jud. Prahova. Dar nu e cine știe ce, în două-trei zile un autogreder cu cateva masini de balast rezolvă problema”, C-tin Croitoru, primar Amaru.
Deci, daca se deschide A7 Mizil - Stalpu, fără cele trei poduri care nu sunt gata, nu va fi nimeni izolat. -
@Tea a spus în A7, A8 - autostrăzi si drumuri express zona Moldovei:
@vancouver
Vă salut.
Am informații că Mizil - Stâlpu se va deschide, dar în regim HP.
Cred că e din cauză că n-au pus parapeții de pe margine și nu mai au timp.
Astfel că au ales o jumătate pe care se concentrează.Lotul 2 se va deschide normal. Nu există nicio deschidere în regim half-profile. Aia a fost o discuție de acum 2 luni pe Lot 1 când nu se știa dacă Retter va termina podul peste Cricov.
-
@Tea a spus în A7, A8 - autostrăzi si drumuri express zona Moldovei:
@Tea Veste buna.
Exista un drum balastat 2,5 km care se va primeni zilele viitoare între Amaru (Lacu Sărat) și DJ 102 Gradistea - Baba Ana.
„Pe partea jud. Buzău drumul e bun, trebuie intervenit doar pe partea jud. Prahova. Dar nu e cine știe ce, în două-trei zile un autogreder cu cateva masini de balast rezolvă problema”, C-tin Croitoru, primar Amaru.
Deci, daca se deschide A7 Mizil - Stalpu, fără cele trei poduri care nu sunt gata, nu va fi nimeni izolat.Asta e soluția de avarie dacă bulgarii nu reușesc, până la deschiderea traficului pe A7, să betoneze pasajul de la km 26, pe care să se circule alternativ cât timp se vor efectua restul lucrărilor de asfaltare.
-
Multumesc @Tea pentru informatiile calde.
Completez si eu, cu o informatie: la iesirea provizorie de la Stâlpu, drumul judetean 203G in care se iese, ajunge la DN2 (spre est) si la DN1B (spre vest). La aceste intersectii deja s-au montat panourile cu indicatoarele catre autostrada. In ambele se instaleaza sensuri giratorii provizorii.
Aici semnalizarea de la intersectia DJ203G cu DN2 (in Costesti):
Eu recomand aceasta varianta si nu varianta DN1B. Spre DN1B drumul este mai prost, avem o TN execrabila cu calea ferata si DN1B e mai ingust si mai susceptibil sa se ambuteieze.
-
Lotul 1 Dumbrava – Mizil al A7 Ploiești – Buzău, văzut de sus - #Retter
-
Ploiesti - Buzau lot 1:
Este vorba de pasajul de la Cricovul Sarat, unde pe 12.12 se lucra inca la hidroizolatie si la betonarea liselor (grinzile de pe margine). Si daca inteleg bine s-a lucrat si azi, duminica, 15.12.
Probabil ca planul este sa nu mai stea sa faca deviere de trafic pe sensul opus, deci sa dea drumul full profile. Si cred ca vor reusi fara probleme. M-am uitat la pozele din 12.12 si pare ca aparatele de acoperire a rosturilor sunt deja montate. Asadar odata cu asfaltarea de azi calea de rulare e gata. Marcajele probabil le fac in ultima zi (majoritatea producatorilor de vopsea pentru asfalt zic sa se lase 14 zile intre asfaltare si marcare - in caz contrar nu mai dau garantie. Aici insa discutam de cativa metri, care la o adica Pizza vor trebui sa-i mai marcheze o data in perioada de garantie, adica fix wax. Totusi e logic sa astepte cat mai mult si sa faca marcajele in ultima zi). Iar parapetii ar trebui sa mearga in 2-3 zile cu echipe mai multe.
-
La km 26 Trace crede ca poate sa betoneze structura pana pe 20.12, in extremis. Caz in care se va permite circulatia pe judetean pe acest beton, fara asfalt, cu viteza mica. Ca sa nu fie intrerupt acel judetean. Apoi se va asfalta cand vremea va permite. Asta ar insemna ca traficul pe autostrada nu va mai fi afectat. Daca nu reusesc, atunci turnarea betonului va ducea la inchiderea pentru o zi a autostrazii. Iar pentru cateva sate legatura peste autostrada va fi pe un drum provizoriu, neasfaltat, dar pe care s-au apucat acum sa-l balasteze, ca sa se circule decent. Betonarea se poate face pana la -5°C, asadar daca nu reusesc pana pe 20.12 probabil in primele zile din ianuarie in care nu va fi ger. Pentru asfaltare in schimb se recomanda minim +10°C, asa ca va mai dura.
Ca sa vizualizati despre ce structura e vorba la km 26, aici inca o data pozele din 12.12:
@vancouver a spus în A7, A8 - autostrăzi si drumuri express zona Moldovei:
km 26:
-
Prognoza meteo indica temperaturi maxime de 7 pana la 12°C la Mizil de luni pana vineri, fara precipitatii luni-joi, vineri doar putin (40% pentru 2 mm). Un pic de vant luni (rafale pana la 40 km/h) - dar nu sunt probleme. Macaralele de exemplu nu mai pot lucra la peste 70 km/h. (orice macara turn are sus o elice de masurare a vitezei vantului si la 70 km/h se blocheaza automat; evident si pe la 50-60 la ora e greu de lucrat)
-
A8 Tg. Mures - Tg. Neamt lot 1C Sarateni - Joseni, 1 singura oferta:
Denumire Contract: Proiectare și Execuție AUTOSTRADA TARGU MURES-TARGU NEAMT SECTIUNEA II MIERCUREA NIRAJULUI – LEGHIN LOT 1C: SARATENI - JOSENI
- Asociere : SA & PE CONSTRUCT SRL (Leader),TEHNOSTRADE S.R.L.,Euro-Asfalt,SPEDITION UMB,
sursa: https://e-licitatie.ro/pub/procedure/statement/view/100243783
-
De pe Ploiesti - Buzau lot 2 Coni-Trace:
Si lot 1 Pizza-Retter:
-
@vancouver Asta ar fi cea mai tare faza: UMB pe toate loturile de munte ale A8 si de la Tg Neamt la Iasi.
Sa vedem atunci spume pe API. -
Spume și pe noi o singură ofertă pentru un lot de munte este jenant si ne arata cat de dezastruoasa este documentatia. Eu sincer sper sa nu mai liciteze deja e prea mult si face lucrarile prost. Cand merg pe expresul de la Craiova simt ca imediat decolez.
Dar totodata la cum sunt lucrurile, daca nu liciteaza UMB se vor anula licitatiile, pentru ca nu se baga nimeni