A8 Iași - Tg. Mureș și centuri jud. Iași
-
ce inseamna AC partial? e macar jumatatea de lot utila, cea din vest?
-
@vancouver salutare si ma bucur ca v-am gasit!
Propunerea ta e f interesanta... cunosc destul de bine zona, merg anual pe Ceahlau... cred ca e un Petrom pe DN 17B, cam in zona unde ai propus sensul giratoriu de Nord.De ce nu s-ar face o descarcare chiar la viaduct?
2 noi sensuri giratorii in capetele viaductului existent si descarcarea direct pe DN15?ceva de genul cum am ”desenat” in imagine
!
-
Bine ai venit @nykonn !
cateva probleme la propunerea ta:
- bretelele desenate de tine ar fi ele insele in aer, adica si mai multe viaducte = costuri
- ar insemna largirea viaductului pe zona benzilor de accelerare si franare, adica pe aprox. 250m pe fiecare parte; pe cat posibil pe pod / viaduct se incearca limitarea oricaror modificari de sectiune = latime, pentru ca e mai greu de facut calculele statice si dinamice si mai greu de executat.
- si motivul pentru care propunerea ta este imposibila: viaductul autostrazii este la cota 600m. Intersectia DN-urilor si podul DN15 sunt la cota 520m. Adica ai o diferenta de altitudine de 80m! La o panta de 10% iti trebuie bretele de lungime minim 800m. Ori bretelele desenate de tine nu au decat vreo 200m lungime... ar insemna o panta de 40% ! Ca idee podul DN15 peste lac are 600m lungime.
Bretelele desenate de mine au aprox. 800m - 1000m lungime, iar spre vest DN15 te ajuta ca urca la randul lui la cota 550, astfel ca diferenta de nivel intre giratoriul sud-vestic desenat de mine si autostada este de doar 50m.
-
Pentru vizualizare, cam asa o sa arate viaductul pe acolo, cam asa de inalte vor fi pilele:
-
@vancouver multumesc pentru clarificari... nu am luat in considerare inaltimile viaductelor + cel mai important... largirea viaductului existent.
-
-
Dar nu ar trebuii sa mai inceapsa sa semneze cu UMB unde a mai castigat loturi ?
-
Asa ar trebui. Urmatorul la semnat cred ca este 2c Pipirig - Leghin, care ar fi in continuarea lotului in lucru Motca-Leghin = lotul care trece pe langa Tg. Neamt. Sau poate s-a semnat deja?
Din cate am inteles semnarea contractelor de munte pe A8 nu este o formalitate de minute, ci dureaza mai multe zile... Asa a fost cel putin pe primul lot semnat, 2a.
-
Sorin Grindeanu :
Contractele pentru construcția ultimelor trei tronsoane ale #A8 (Autostrada Unirii) intră în procedură de licitație!CNIR a transmis astăzi la ANAP, spre validare, documentația pentru contractele privind proiectarea și execuția tronsoanelor cuprinse între Lețcani și Podul de la Ungheni (33 km).
Valoarea estimată pentru construcția acestei secțiuni a A8 este de 9 miliarde lei (fără TVA).
Tronsonul 3 (Lețcani-Iași) va avea o lungime de 17,7 km, iar pe traseu vor fi construite inclusiv 18 poduri și pasaje, 6 tuneluri și 2 noduri. Durata pentru proiectare și execuție este de 46 de luni.
Tronsonul 4 (Iași-Golăiești) va avea o lungime de 12,7 km, iar contractul prevede și construcția a 12 pasaje, 2 tuneluri și un nod. Durata contractuală maximă pentru proiectare și execuție este de 46 luni.
Tronsonul (Golăiești-Pod peste Prut la Ungheni) va avea o lungime de 2,77 km și va fi construit în 18 luni.
După validarea documentației, va fi publicat în SEAP anunțul privind participarea la licitație, în cadrul căruia va fi stabilită și data limită pentru depunerea ofertelor.
-
Cu asta se inchide A8. Toate sectoarele sunt scoase la executie.
-
Punctul.ro
Mobilizare la autostrada A8, Târgu Mureș - Miercurea Nirajului: