A1 - Nădlac-Timișoara-Sibiu-Pitești-București
-
-
TUNEL Curtea de Arges Ep. 21 Sprijinire bolta cu tevi tip Umbrela | NATM Porr |
Raducu P Drum
-
Uite că ne-a spus Răducu: sunt la 607 metri de căptușeală acum. Deci sunt aproape de mijloc, unde e tunelul de legătură.
Cum a zis și Vacover, nu pot avansa mai departe până în martie, când străpung. Mă așteptam să mai aibă mai puțin, vreo 200-300 de metri.Dacă și cealaltă jumătate va avansa cu 12 metri pe zi, la 600 de metri ar fi gata în mai puțin de două luni.
Pe 15 mai să avem deja primul tunel căptușit? -
As fi un pic mai precaut, sa zicem rotund in vara primul tunel captusit si se muta carucioarele pentru al doilea. Care si el va fi gata undeva in iarna urmatoare.
In general dotarea cu instalatii si asfaltarea dureaza cam 6-7-8 luni la o galerie cu aceasta lungime. Asa ca numai bine termina instalatorii prima galerie si se muta pe a doua.
Practic in decembrie este posibil sa avem prima galerie 100% gata de trafic. Posibil intr-un scenariu optimist. Si a doua si ea gata prin vara 2026.
Dat fiind insa ca acest lot da mai mult sau mai putin spre nicaieri, nu as sustine un scenariu de deschidere half-profile. Ii va incurca oarecum la finalizarea celei de-a doua galerii. Mai bine ii lasam sa lucreze in liniste, sa finalizeze complet in vara 2026. Poate facem in aprilie-mai 2026 o zi a portilor deschise, in care galeria finalizata sa poata fi vizitata pietonal (de ex. de 1 Mai). Si deschiderea traficului doar cand ambele galerii sunt finalizate.
-
A1 Lugoj - Deva, Tuneluri Holdea:
"Pe Autostrada A1 Lugoj – Deva, secțiunea Margina (jud. Timiș) – Holdea (jud. Hunedoara) este proiectat cel mai lung tunel contractat din România: pe firul I, tunelul unidirecțional cu o lungime de 1985 metri (km. 53 +600 – km. 55+585) respectiv tunelul de 1825 metri lungime fir II (km. 53 +580- km. 55 +480) potrivit documentației tehnice pe care a consultat-o Economedia. Tunelul Curtea de Argeș pe care îl construiește PORR pe Lotul 4 al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești are o lungime de 1350 metri (total 2700 metri ambele fire, dar complet forat), tunelul Poiana de pe lotul 3 pe care îl va începe WeBuild anul acesta și cu TBM are 1700 metri, iar cel de pe Lotul Meseș al Autostrăzii Transilvania are peste 2 kilometri, dar nu este contractat."
-
@vancouver a spus în A1, A0, A2 - coridor principal vest-est Nadlac-Sibiu-Pitesti-Bucuresti-Constanta:
As fi un pic mai precaut, sa zicem rotund in vara primul tunel captusit si se muta carucioarele pentru al doilea. Care si el va fi gata undeva in iarna urmatoare.
In general dotarea cu instalatii si asfaltarea dureaza cam 6-7-8 luni la o galerie cu aceasta lungime. Asa ca numai bine termina instalatorii prima galerie si se muta pe a doua.
Practic in decembrie este posibil sa avem prima galerie 100% gata de trafic. Posibil intr-un scenariu optimist. Si a doua si ea gata prin vara 2026.
Dat fiind insa ca acest lot da mai mult sau mai putin spre nicaieri, nu as sustine un scenariu de deschidere half-profile. Ii va incurca oarecum la finalizarea celei de-a doua galerii. Mai bine ii lasam sa lucreze in liniste, sa finalizeze complet in vara 2026. Poate facem in aprilie-mai 2026 o zi a portilor deschise, in care galeria finalizata sa poata fi vizitata pietonal (de ex. de 1 Mai). Si deschiderea traficului doar cand ambele galerii sunt finalizate.
Total de acord. Și dacă PORR ar termina la sfârșitul verii lui 2026, tot ar fi cu luni bune în avans față de termenul de execuție.
Cred că ar trebui să încetăm să punem constant presiune pentru finalizarea înainte de termen. Să ne uităm doar la problema de pe A7, unde aproape sigur s-a forțat sudarea în condiții de frig și umezeală, doar pentru a câștiga câteva luni.
PUM, acum o săptămână, când era clar că vine iarna adevărată în România, bătea din picior ca cei de la UMB să continue lucrările la podul de la Buzău. Deja descoperiseră ei o conspirație despre cum UMB ar fi fost lăsat să nu lucreze. -
[A1] Margina - Holdea [19.02.2025], Autostrada A1 Lugoj - Deva | UMB |
Adisan
-
Nu stiu unde are organizarea de santier Euroasfalt pentru tuneluri ca acolo la portaluri nu arata cum arata cea de la Porr , e doar o remarca cand te uitai la Porr coloanele forate ditamai echipamentele acolo inainte de intrare , tururi ghidate cu informatii despre tunel si cum se construieste , evenimente de incepere la forare , asa profi facut .
Te uiti aici acelasi tip de tunel NATM , si vezi un utilaj ca zgarie in pamant acolo sub niste betoane .
E cu totul alta abordare probabil rezultatul final o sa fie acelasi tunel circulabil , doar ca procesul si drumul pana acolo este diferit.
Este adevar ne-am si setat alte astepari dupa ce am vazut toti la Porr cum lucreaza curat si cu profesionalism .
O sa vedem cand incep lucrarile serios si sper sa avem si de acolo reportaje video cu progresul cum se executa si care este stadiu.
Porr a ridicat stacheta destul de sus pe partea de tuneluri .
Partea cea mai buna avem 2 tuneluri in lucru pe A1 .
-
Hai ca am facut și aici o separare a subiectelor. Rămânem aici cu A1 și fac un subiect nou cu A0. Când am timp mai mut din postări.
-
A1 - lot 4
-
Autostrada A1 Sibiu Pitești lot 2 Boița Cornetu Viaduct Boița 20 02 2025
Natura moarta se transmite de la CNAIR si catre firma MAPA, nu doar la AKTOR
IOAN ADRIAN GICA
-
A1, S5, Tronson Băiculești-Curtea de Argeș
OL10X