A1 - Nădlac-Timișoara-Sibiu-Pitești-București
-
Nu vad eu bine sau acolo nu există umbrela aia de tevi csre se inserează la un anumit unghi? Asta ar explica viteza cu care se misca . Au început cand tunelul? Acum o lună? Doua?
-
Acum 2 luni au inceput sa foreze in tunel, dar la inceput mai timid. Au progresat cam cu 90m / luna in ultima perioada. Daca ignoram luna octombrie ca fiind de inceput, rezulta ca tunelul de 900m il vor fora in 10 luni, adica noiembrie 25 - august 26 (in mod normal in tunel se lucreaza si de Craciun si de revelion, 24/24 si 7/7). Si a doua galerie o luna mai tarziu. (asta daca nu cumva de la un moment dat incep sa sape si din sens opus, ca UMB).
Din cate stiu Cenghiz se ocupa de toate tunelurile de pe lotul Mapa, asa ca aparent pe partea de tuneluri putem sta relaxati ca le vor face repede si bine, respectand termenul.
La Robesti e roca pura, stânca. Nu cred ca e nevoie de plasa de protectie.
-
Am vazut un reportaj, unde spuneau ca vor incepe sa sape din sens invers in ianuarie. Pregateau terenul.
-
-
-
Mi se pare forte interesant pe acest tune la Robesti , se misca foarte bine fara discutii , oamenii au venit au facut portalul au intrat in paine si foreaza . (punct)
La PORR - tunel minune mare , portaluri facute cu surle si trambite , ceremonii deschidere tuneluri , nume tuneluri , toata lumea la acel tunel ca la o mica Mecca , fiecare pas urmarit , emotii ... tot tacamul
La UMB - ba ce namol , ce dezorganizare unde sunt bosniecii cand vin cine incepe cine da prima lopata , ca e urat , ca e mai mare, etc .
Adica la ce discutii erau pe acest Lot 2 , nici o asteptare , si oamenii fac ce stiu , sapa armeaza merg inainte :) .
-
@gruia88
Porr are o mașină de publicitate si imagine in spate.
UMB- ul este total opac, nu are PR, forumul PUM are un bias contra lor, si multi canta in struna leaderului maximus.
Turcii tac si fac la tunel, mai puțin la viaduct. Nu si-au creat o comunitate contra lor inca. -
@Iulian De asta am fost si placut surprins cand am vazut cat au avansat , imi da incredere ca asa o sa fie bine si la celelate tuneluri .
Oricum sunt spectaculoase atat lucrarile cat si filmarile!
-
-
-
@gruia88
Din ce am citit eu, la UMB lotul ăla nu va fi gata în deceniul ăsta.
Și tot din ce am citit, când și-au luat ăia echipamentul de foraj, experții ne explicau că o să fim norocoși dacă, la modul dezorganizat în care lucrează UMB, nu o să le cadă galeriile în cap.Paradox românesc: specialiști peste tot — toți știu tot, toți vorbesc pe un ton de doctori. Dacă ai dubii, te și iau la înjurături.
Dar când e să găsim oameni care chiar pot rezolva ceva complicat ... -
@ncb Ce o fi aici oare?