A1, A0, A2 - coridor principal vest-est Nadlac-Sibiu-Pitesti-Bucuresti-Constanta
-
@mihai a spus în A1, A0, A2 - coridor principal vest-est Nadlac-Sibiu-Pitesti-Bucuresti-Constanta:
Nodul A1/A13 de la Boita prezentat intr-o animatie a CNAIR.
Uitandu-ma cu atentie la animatie remarc ca proiectul prevede la nodurile de autostrada aceleasi benzi de separare/decelerare scurte de 250m, specifice iesirilor din autostrazi spre drumuri de categorie inferioara, nu ramificatiilor de autostrazi.
Folosirea unei separatii atat de scurte pentru ramificatiile de autostrazi creeaza un scenariu periculos pentru viitor, cand traficul pe autostrada va fi la valori mari. 250m sunt insuficienti pentru inscrierea pe banda corecta la 90-130km/h.
Asta pus mai ales in contextul nodurilor de autostrazi din Europa unde ramificatiile de autostrazi au zone de separare de 0.5-3 km lungime, adica de pana la de 12 ori mai lungi decat ce se foloseste in Romania. Iar obisnuita cu autostrazile europene va crea o asteptare similara soferilor pe autostrazile din Romania, ceea ce va spori confuzia si riscul de accident la nodurile de autostrada cu zone de separare atat de scurte.
E clar ca standardul romanesc de autostrazi este imatur din acest punct de vedere.
Culmea, primul nod de autostrazi din Romania, A2/A4 a fost construit pe directia Agigea - Bucuresti cu zona de separatie de 500m, semn ca ceva-ceva pricepe si CNAIR. Da' nu suficient.
-
Asfalt pe podul A0 peste magistrala CF 100.
-
Irinel Scriosteanu afirma ca A1 Pitesti - Sibiu Lot 4 (Curtea de Arges - Tigveni) poate fi deschis traficului cel mai devreme in toamna lui 2024 (!!) si cel mai tarziu in primavara lui 2026 (minutul 2:34)
Aceasta confirma previziunea pe care o faceam anterior despre acest lot pe baza graficului de lucrari al PORR in martie 2024, precum si pe baza calculelor fata de stadiul actual de executie a lucrarii.
-
A1 Secțiunea 5, două filmări de la bord, sector Bascov și nod Băiculești DN7C, 1 și 3 dec.
Poate nu aș fi postat aceste filmări dacă nu mi-ar fi atras atenția comentariul autorului, că - pe tot sectorul din A1 S5 Bascov-Băiculești - pe 3 dec. toate luminile au fost aprinse in premieră, semn binevenit că a început numărătoarea inversă până la apropiata inaugurare
([Răvan S YT channel])
-
Scriosteanu legat de A0 intre DN2 si A3, care se da azi in trafic.
-
In video dl. Scriosteanu spune ca vom putea circula de la DN1 la A2 integral pe A0 aprox. din primavara 2026 (adica loturi CCECC si UMB gata) si din toamna 2026 si de la DN1 spre A1 (adica lot Pizzarotti gata).
Speram sa fie asa. Foarte mult o sa depinda asta de finantare, aici e teama mea cea mai mare, cu deficitul urias pe care-l avem si daca mai si cresc dobanzile datorita neincrederii in Romania, atunci practic va fi imposibil sa continuam sa ne imprumutam ca in 2024, cu ca. 25 de miliarde in plus pe an + rostogolirea datoriilor mai vechi. Si primii bani care se pot taia sunt de la investitii. Se adauga o crestere economica modesta, sub asteptari, care faca ca incasarile sa nu creasca nici ele semnificativ - decat daca se impun taxe mai mari, care insa la randul lor vor frana economia (adica punand taxe sa zicem cu 10% mai mari, incasarile o sa creasca cu doar 7-8% datorita efectului de franare a economiei cand cresc taxele).
Asa ca, oricum o luam, chiar si cu taxe crescuta, tot exista pericolul opririi sau incetinirii proiectelor. Asta e cel mai mare pericol pentru A0 si restul. Sper ca macar pe lotul Aktor sa nu se ajunga la discutii de genul asta, fiind deja prea aproape de finalizare sa mai aibe sens o franare.
-
Cristian Pistol, pe o retea "de socializare":
-
@vancouver a spus în A1, A0, A2 - coridor principal vest-est Nadlac-Sibiu-Pitesti-Bucuresti-Constanta:
In video dl. Scriosteanu spune ca vom putea circula de la DN1 la A2 integral pe A0 aprox. din primavara 2026 (adica loturi CCECC si UMB gata) si din toamna 2026 si de la DN1 spre A1 (adica lot Pizzarotti gata).
Din cate stiu, UMB vrea sa finalizeze A0 Nord Lot 4 (viaductul peste Lacul Cernica) in August - Septembrie 2025. Sub semnul intrebarii ar sta deci doar lotul 3 al CCCC, intre DN2 si DN3.
Intreg lotul are doar doua lucrari grele:
- Nodul A0/DN2: in stadiu avansat si care poate fi finalizat in aproximativ 8-10 luni (August - Octombrie 2025)
- Pasajul peste magistrala CF 800: in stadiu incipient de foraj piloti, care poate fi finalizat in 10-12 luni (Octombrie-Decembrie 2025)
In rest lotul are 3 pasaje "normale" si terasament la sol, care pot fi realizate fara probleme in 6-8 luni.
Termenul de "primavara 2026" mi se pare exagerat de generos pentru lotul in cauza. Mai degraba as estima o finalizare DN2 - A2 in toamna 2025.
Speram sa fie asa. Foarte mult o sa depinda asta de finantare, aici e teama mea cea mai mare, cu deficitul urias pe care-l avem si daca mai si cresc dobanzile datorita neincrederii in Romania, atunci practic va fi imposibil sa continuam sa ne imprumutam ca in 2024, cu ca. 25 de miliarde in plus pe an + rostogolirea datoriilor mai vechi.
Vom stii exact cum stam lunea viitoare.
-
-
@vancouver a spus în A1, A0, A2 - coridor principal vest-est Nadlac-Sibiu-Pitesti-Bucuresti-Constanta:
Din surse demne de incredere, dorinta = planul WeBuild este sa dea drumul la circulatie pe 16 decembrie. Desigur numai Bascov-Baiculesti.
Crezi că au și capacitatea să termine în doar 2-3 săptămâni, cât a mai rămas din anul acesta?
-
Mihai Panait
Autostrada A0 | LOT 4 | 5.12| PASAJ CFR | LAC CERNICA | UMB Ep. 10 | #a0 #autostrada#2024 #4k
Infrastructura Romania
[05 DEC 2024] Autostrada A0 Nord lot 4 UMB COMPLET!!
-
@mike_us Da, au capacitatea si tehnic este posibil. Tot ce lipseste sunt ca. 100m de cale de rulare pe podul de la Merisani. Care presupun ca intre timp este betonat complet, asa ca probabil sapt. viitoare o sa asfalteze.
-
-
"Proiectul cuprinde modernizarea DJ 703 H, drum care porneşte de la limita cu județul Argeș și traversează comunele Perișani, Titești, Boișoara și Câineni, până la intersecția cu DN 7. Prin proiect, pe lângă asfaltarea celor 31,6 km cât măsoară drumul, se vor reabilita și cele 11 poduri (...) "
Actualmente cei 31,6 km se parcurg in ca. 1:08 conform google maps (probabil media timpilor celor care parcurg drumul). Adica viteza medie este pe la 27 km/h. Asfaltat si reabilitat putem pleca de la o medie de 50-55 km/h, specifica drumurilor extrem de virajate de deal inalt - munte. Adica de 2 ori mai repede = in ca. 35'.
Mai raman vreo 3 km neasfaltati si in jud. Arges.
-
Era bine daca aceasta reabilitare incepea acum 2-3 ani si ajuta dupa finalizarea A1 pana la Tigveni.
Vad ca pe teritoriul Arges sunt 4.5km de reabilitat, intre granita cu Judetul Valcea de la Poiana si Salatrucu. Din pacate insa nu cred ca vom vedea prea curand o initiativa a Consiliului Judeatean Arges in zona pentru ca traseul DN7D / DJ703H va fi afectat de constructia A1 in zona.
-
@mihai
Ultimul comunicat al CJAg-din octombrie- zice ca abia s-a semnat contractul de finanțare pentru un proiect care se întinde pe aproape doi ani ( 3 luni achizitie publică, 3 luni proiectare și 17 luni execuție). Deci, în teorie, abia în ianuarie s-ar semna contractul de proiectare și execuție. At best !
Deci este evident că WeBuild își va vedea de treabă , între timp. Dacă și cât se vor călca pe picioare cei doi factori , în timp, rămâne de văzut.
link text
S-a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea DJ 703 H Sălătrucu - VâlceaConsiliul Județean Argeș continuă investițiile în infrastructura rutieră ! A fost semnat contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții ,,Modernizare DJ 703 H Sălătrucu-Vâlcea, km 25+200 - km 27+202,65 și km 28+520 - km 29+863, în lungime de 3,345 km"
Consiliul Județean Argeș continuă investițiile în infrastructura rutieră ! A fost semnat contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții ,,Modernizare DJ 703 H Sălătrucu - Vâlcea, km 25+200 - km 27+202,65 și km 28+520 - km 29+863, în lungime de 3,345 km". Proiectul este finanțat în cadrul Programului național de investiții "Anghel Saligny". Amplasamentul investiției se află în extravilanul comunei Sălătrucu din județul Argeș și până la limita cu județul Vâlcea.
"Investiția este una foarte importantă întrucât DJ 703 H leagă județul Argeș de Valea Oltului. Modernizarea porțiunii aflată pe teritoriul județului Argeș va fi continuată prin investiții de modernizare și pe tronsonul aflat pe teritoriul județului Vâlcea, până la Câineni. Este vorba de un proiect finanțat tot prin programul Anghel Saligny și implementat de Consiliul Județean Vâlcea. După finalizarea lucrărilor pe întregul tronson, atât în Argeș, cât și în Vâlcea, DJ 703 H va deveni cea mai bună alternativă la Valea Oltului (DN7). Iată că în continuare, în echipă, reușim să demarăm proiecte și să realizăm investiții importante pentru județul Argeș. Vreau să mulțumesc echipei din Consiliul Județean Argeș, factorilor guvernamentali, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației." - Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.
Valoarea totală a investiției este de 20.109.091,40 lei cu TVA, din care buget de stat 19.416.751,76 lei cu TVA și buget local 692.339,64 lei cu TVA. Durata estimată de realizare este de 23 de luni, din care procedura de achiziție publică - 3 luni, proiectare - 3 luni și execuție - 17 luni.
În perioada următoare, vor fi demarate procedurile de achiziție publică pentru proiectare și execuție lucrări.
-
Deși nu este foarte spectaculos din punct de vedere al peisajului - prin urmare am dublat viteza de vizualizare - merită totuși să avem o privire de ansamblu
-
@casio foarte fain.
PS. Urata manevra lui IF-34-PRY de la 10:41
-
@mihai
pentru ca ''poate'' -