A1 - Nădlac-Timișoara-Sibiu-Pitești-București
-
Premieră națională: Autostrada A1 Poiana-Tigveni - Secțiunea 3 Sibiu-Pitești - 09.04.2025
Asociația Pro Infrastructură
-
@vancouver Și mie mi se pare o prostie faza cu „half profile”. Când un proiect e deja mai avansat decât scria în contract, lotul ăla nu mai contează cine știe ce, iar half profile mai și încurcă constructorul. E doar o chestie de imagine, făcută de unii care vor să dea bine și să-și facă reclamă pe spatele autostrăzilor. Un heirup aiurea, de dragul pozei.
Referitor la tunel, bănuiesc că deja s-au căptușit ambele galerii până la jumătatea tunelului, și după spargerea celei de-a doua galerii (1 săptămână, sau cât o fi) o să poată continua liniștiți cu căptușirea pe una dintre ele.
Pentru calea de rulare, se va lucra în paralel sau se va aștepta finalizarea căptușirii? 600 de metri, cât e jumătate de tunel, înseamnă 48 de secțiuni de 12,5 metri — deci cam două luni de lucru.
O să aștepte două luni? -
De unde e ideea asta creață cu half-profile pe PiSi 4? DJ678A (A1 - Tigveni) și DN73C oricum nu pot prelua traficul de pe DN7 prin A1 pe la Curtea de Argeș. Așa că orice grabă ar fi degeaba.
În plus lotul are termen de finalizare în martie 2027, în vreme ce oricum graficul de execuție al PORR rămâne în continuare pentru martie 2026, cu un an mai devreme.
Eu oricum rămân la părerea că PORR intenționează să finalizeze lotul până în decembrie 2025.
-
@mihai Nici o șansă până în decembrie 2025.
-
@daniel22_22 mai vorbim in decembrie
-
[A1] Comparatie stadiu lucrari Margina - Holdea, Autostrada A1 Lugoj - Deva | UMB |
Adisan
-
@mihai nu a avansat nimeni ideea de a face half-profile pe A1. Nici pe PiSi4 nici in alt punct. In schimb a fost avansata pentru A8, A13 etc., autostrazi care probabil vor avea valori de trafic infime si pentru care half-profile ar fi suficient sa duca traficul. Daca pe drumul actual nu au fost niciodata ambuteiaje, dara-mi-te dupa ce s-ar face un half-profile nici atat, pentru ca 50-60% din trafic o sa ramana oricum pe DN, fiind local (ma refer la DN-urile pe care le dubleaza A8 montan, A13, etc).
Eu am luat insa exemplul acestui prim tunel forat construit in Romania, pentru a arata ca nu este o idee buna in general.
-
@mike_us Mai e pana la calea de rulare. Mai au tot felul de instalatii electrice, de ventilatie, etc.. Apoi o sa faca si calea de rulare.
Un moment critic este finalizarea radierelor pe fiecare galerie. Pentru ca boltile se fac cu acele carucioare pe sub care se poate circula, dar peste un radier proaspat turnat sau doar cu armatura nu ai cum sa treci.
Odata terminate radierele pe prima galerie, accesul va fi posibil din ambele parti pe acea galerie. Asa ca pot incepe cu calea de rulare dintr-un capat si orice altceva se aprovizioneaza din celalalt capat.
Estimez 2 luni sa termine radierele intr-una din galerii, apoi inca 2 luni sa termine si in a doua galerie. Adica final de august. Din acel moment treaba intra in linie dreapta.
Nu sunt insa asa de optimist ca @mihai, cred ca mai-iunie 2026 se va da in trafic.
-
-
-
Ce progres fain pe lotul 4
La cum se misca nu m-ar mira sa termine de suprabetonat pana in data de 18 aprilie in cele 2 puncte de la CdA. -
A1 lot3 PiSi:
Informatii utile de la Asociatia Pro Infrastructura pe facebook:
Partea cea mai importanta:
Vor fi 5 etape de emitere a autorizației de construire (AC). Prima a fost dată în Ajunul Crăciunului 2024 pe o distanță de 11,7 kilometri, de la tunelul Poiana lung de 1,78 km (inclusiv) și până în dreptul localității Șuici. Antreprenorul a depus documentația aferentă celei de-a doua AC pe care o așteptăm în curând: conține 5 structuri, o polată și ecoductul Cornetu.
Etapele III, IV și V de emitere a autorizației de construire așteaptă exproprierile suplimentare dar și revizuirea acordului de mediu care stă după vecinii de la Mapa.
modificare de traseu în lungime de 2,33 kilometri din zona balastierei Sălătrucu, aferentă ultimei etape de autorizare.