A6, DEx12 autostrăzi și drumuri express Oltenia
-
-
Pun aici o imagine buna de WC dar ne facem o imagine in privinta drumului Drobeta T Severin-Calafat, care potrivit presedintelui CJ MH urmeaza sa fie lansat in licitatie pentru SF.
O gramada de greseli, inca se insista cu prostia de deum expres pe Filiasi-Lugoj care este Autostrada in urma AMC-urilor. Drum expres si pe Craiova Filiasi chiar daca este A si are deja ofertanti pe 2 loturi.
Si apare si un DEx Severin Targu jiu care nu se va face niciodata cred eu.
-
@chapo Si totusi e DX sau A intre Craiova si Lugoj?
multumesc -
@sts Craiova-Filiasi licitat ca Autostrada
Filiasi-Severin Autostrada in curs SF
Severin-Domasnea Autostrada in curs SF
Domasnea-Caransebes AMC 2 in curs aprobare
Caransebes-Lugoj doar ce a inceput contractul conform @daco
Dar si acestea vor fi tot autostrada pentru ca aceasta portiune de drum intre Severin si Lugoj este una din cea mai tranzitata din Romania si in topul accidente mortale
-
Multumesc pt incredere, dar forma in care propun ei nodul cu DX12 pare, a nu stiu cata oara, un mod de a sabota continuarea fireasca, anatomica a autostrazii A6.
In fine, "solutia" e departe de cum ar trebui sa arate un nod coerent, dar deocamdata mi-as imagina-o astfel:Neajunsuri:
A = descarcare A6 SUD spre Craiova;
B= dublare/ prelungire banda Craiova spre A6 NORD (eventual cu un inca un pod); acolo trebuie sa se intalneasca cel putin 4 benzi;
C= banda DX12 spre A6 SUD, subdimensionata (inghesuita) pentru a se evita conflicte de trafic.In timp ce A0 Bucuresti intersecteaza toate celelalte autostrazi in trefla, deci noduri mai lente, aici e nevoie de viteza pe DX.
In concluzie, o mare bataie de joc din partea statului care nu a propus o intersectia adaptata si completa, cap-coada. N-ar fi prima oara. -
A mai ramas ultimul pod, in rest toate sunt suprabetonate.
Drumul Expres DEx 12 Tronson 4 Pitesti - Craiova. Monitorizare Lucrari Infrastructura 02.03.2025
BabaDog
-
Si Aktor mai are tot un pasaj de facut. Sa vedem cine termina primii
-
@vancouver Eu sper sa termine in acelasi timp dar cred ca cei de la UMB o sa termine mai repede, cel putin cu 1 zi inainte
Pare ca in momentul de fata stau destul de bine la structuri pe acest lot, cele 2 loturi de la Nadaselu la Zimbor , pe dex 6 mai au podul hobanat.
Pare posibil sa deschida anul acesta cel putin dex12 . dex 6 , a0 lot 4. a3 Zimbor - Poarta Salajului si cel putin 2 loturi de pe A7 .
Depinde foarte mult cate resurse o sa mai aloce si pt lotul de pe A1 si A8. -
@vancouver Sti pe cate loturi de pe a8 o sa fie tot cei de la UMB ?
-
fără număr , fără număr … să crape dușmanii (api) de ciudă
-
@PaulS a spus în A6, DEx12 autostrăzi și drumuri express Oltenia:
Zimbor - Poarta Salajului
DEx12 – 12 kilometri
DEx6 – 12 kilometri
A0 – 4 kilometri
A3 – 12 kilometri
A7 – 2 loturi, 60-70 kilometriSe depășesc 100 de kilometri. Asta după ce anul trecut au construit alți 100 de kilometri.
E un ritm imens pentru orice companie din România. -
@mike_us
DEx12 – 12 kilometri - contract depasit
DEx6 – 12 kilometri - contract depasit
A0 – 4 kilometri - contract depasit
A3 – 12 kilometri - contract depasit
A7 – 2 loturi, 60-70 kilometriOops, adica termen extins.....
-
Au amanat pentru a 13-a oara depunerea ofertelor pe lotul 3 Craiova-Filiasi si inca nu au depus clarificarile pentru constructori .
-
@FMFM
DEx12: Ordinul de începere pentru proiectarea Tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești a fost emis la 15 noiembrie 2021, cu 12 luni alocate pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.
Astfel, termenul inițial de finalizare era sfârșitul anului 2024, perioadă în care au fost deja date în circulație două treimi din lot, confirmând respectarea graficului inițial.
Nodul rutier cu A1 a necesitat reproiectare, ceea ce a determinat o prelungire justificată a termenului până în 2025, termen care va fi respectat.A0: autorizația de construire a fost emisă în primăvara-vara lui 2024, ceea ce înseamnă că, dacă lucrările sunt finalizate până la sfârșitul anului, și aici termenul contractual va fi respectat.
"Oops", fake news.
-
@mike_us esti destul de vechi pe forumuri incat sa intelegi ceea ce se intampla in spatele "cortinei", dar nu vrei sau nu poti sa faci asta prin prisma fanatismului UMB.
Hai sa ne dorim o normalitate in care:
- termenele contractuale sunt indeplinite (termenele extinse sa fie doar in caz ultra-exceptional)
- calitatea predata sa fie una care se ridica la nivelul sumelor mult mai mari decat in vest / km construit.
- alte lucrari nu sunt defavorizate prin prisma intereventiei politice, iar ca si companie sa dai bine ca de acolo vine cash-ul.
Dpmdv , UMB a devenit o companie a statului si din pacate are si comportamentul asemanator.
-
DRUM EXPRES DEx12 Craiova-Pitesti Tronson 4 | Nod rutier cu A1 | 03.03.2025
Raducu P Drum
-
Drum Expres Craiova - Pitesti - Tronson 1 - 06.03.2025 (Back to work - #ozaltin #strade, #dex12)
RD
-
Se lucrează 24 de ore din 24, pe lotul 4 al DEx 12, pentru conexiunea cu A1.
Antreprenorul are peste 700 persoane mobilizate în șantier și folosește peste 200 de utilaje și echipamente specifice.
Pe această porțiune nefinalizată a lotului 4 din drumul expres Craiova-Pitești, antreprenorul efectuează în acest moment mai multe tipuri de lucrări precum:- așternere mixturi asfaltice
- lucrări la terasamente și suprastructură drum
- lucrări hitrotehnice, drenaj, casiuri, rigole
- lucrări la structuri ( placi suprabetonare, hidroizolații, plăci racordare, sferturi de con)
- săpături, umpluturi, îmbunătățiri teren fundare
-
@vancouver Ma bucur ca pot sa ajut, sper ca puteti face ceva pozitiv si sa schimbati si sper ca veti comunica public . Pe pum din pacate am luat ban, le-am facut afirmatiile unor baieti penibile dupa ce insistau ca se face autostrada de la timisoara pentru o firma din zona, tot asa mi se pare dar asta e , sa fie sanatosi
Am observat ca, cnir baga grupa mare la foraje pe a13. Cnair cam doarme in papuci pe a6 o sa le scriu din nou o intrebare pe 544 si revin.
va salut
-
Da, din pacate traim intr-o lume a unei corectitudini impuse - adica un prost este egal cu mine care sunt un om inteligent, ba nu numai atat, ca sa-si acopere prostia, prostii sunt si agresivi si eu nu am voie sa-i spun ca e prost, ca iese fum: cum indraznesc, da cine ma cred, sa-mi vad in lungul nasului, etc...
Omul inteligent nu are de ales si se ghideaza dupa zicala "cine-i mai destept cedeaza". Una din cele mai tembele zicale.
Ajungem sa fim condusi de prosti sau cel putin sa trebuiasca sa le ascultam debilmentul gandirii, pe care-l mai si prezinta ca pe o mare iluminare! Toate teoriile conspiratiei cei care le prezinta, le prezinta cu un aplomb si un ton de parca au descoperit America, si wow ce chestie si noi suntem asa de prosti ca nu ne-am prins si trebuie sa ne explice ei.
Asa si teoria conspiratiei, ca A6 se face ... stai pentru cine, ce aberatie au invetat ? ... A, pentru o firma. Da clar, pentru o firma! Wow, ce prost sunt eu ca nu m-am gandit.... Oamenii astia au mintea goala si de aia le mai strafulgereaza cate o idee din asta! Penibil.