A6, DEx12 autostrăzi și drumuri express Oltenia
-
Buna ziua revin cu noi informatii
Filiasi-Severin au inceput investigatiile geotehnice in 3 februarie, au realizat 440ml din 7261ml in perioada 3-12 februarie, doar cu o singura foreza, din pacate zic eu. Sper sa nu se fi oprit si sa continue.
De la severin la domasnea realizeaza „ridicari topografice”
Spre caransebes se tot analizeaza cele 2 variante.
Iar contractul spre lugoj a inceput pe 20 ianuarie spaniolii analizeaza constrangeri de pe traseu.zi frumoasa
-
@daco multumim pentru informatiile "calde". Sa ne tii la curent daca poti!
-
Sigur. Postez aici cand primesc informatii la cerere de la cnair. camgreu se misca dar ne descurcam
-
@EugenRo am vazut ca ti-ai facut cont. Imi pare bine ca ai venit aici. Si as avea o misiune pentru tine, daca ai timp. Ce parere ai de nodul DX12 / A6 si cum se poate modifica pentru a face continuitate cu A6 Craiova-Alexandria, respectiv corelat si cu centura Craiova sud-est / centura Ford?
In esenta nodul DX12 / A6 e cam batut in cuie. O modificare va "ciupi" din rezervele de implementare ale lotului 1 din A6 Craiova-Filiasi (lot scurt, deci valoare mica, automat si rezerva mica). Ma gandesc sa nu ne atingem decat minimal de configuratia licitata si doar sa cream premizele unor bretele suplimentare pentru viitor, adica largit terasamentul in dreptul viitoarelor bretele si atat. Dar sa le schitam si sa cerem autoritatilor sa faca asta, sa gandeasca future proof.
Ce zici, ne ajuti? Stiu ca ai o mana buna la desenat.
PS. Evident si oricine altcineva poate veni cu idei.
-
Eu am mai propus aceeasi chestie si celor de la cnair si pe forumul pro infrastructura. Sa se mute acele bretele(Pitesti-Filiasi + Filiasi-Pitesti) in lateral cat sa lase loc pentru 4 benzi de autostrada ca sa fie continuata spre BUCURESTI. ce este cu negru nu trebuie sa se faca acum, ci doar sa se lase acea continuare. Asa mi se pare cel mai simplu si fara costuri.
Si de asemenea stiu ca pe forumul ssc s-au postat idei frumoase cu nodul de la filiasi, si acolo este bulealahttps://www.skyscrapercity.com/posts/187978765/
am gasit
-
Da. Poza nu este a mea. Am preluat-o de la cnv de pe PUM.
O problema la nodul pe care l-au propus ei la filiasi
este ca nu exista loc pentru banda de preluare a traficului spre Târgu Jiu dinspre Drobeta inainte de pasajul peste CF
-
@daco Da, e clar de departe cea mai buna solutie la nodul A6 / DX12. Doar o mica mutare a bretelelor practic nu costa nimic in plus pentru constructor. Cateva mii de euro pentru reproiectare, avizare. Si statul mai are de dat ceva bani in plus pe exproprieri. Sau hai inca cateva zeci de mii de euro, daca se face din start terasamentul intre bretele pana in podul care urmeaza, adica inclusiv acea subtraversare a drumului local mai lata.
Trebuie neaparat sa insistam pe solutia asta!
-
-
Pun aici o imagine buna de WC dar ne facem o imagine in privinta drumului Drobeta T Severin-Calafat, care potrivit presedintelui CJ MH urmeaza sa fie lansat in licitatie pentru SF.
O gramada de greseli, inca se insista cu prostia de deum expres pe Filiasi-Lugoj care este Autostrada in urma AMC-urilor. Drum expres si pe Craiova Filiasi chiar daca este A si are deja ofertanti pe 2 loturi.
Si apare si un DEx Severin Targu jiu care nu se va face niciodata cred eu.
-
@chapo Si totusi e DX sau A intre Craiova si Lugoj?
multumesc -
@sts Craiova-Filiasi licitat ca Autostrada
Filiasi-Severin Autostrada in curs SF
Severin-Domasnea Autostrada in curs SF
Domasnea-Caransebes AMC 2 in curs aprobare
Caransebes-Lugoj doar ce a inceput contractul conform @daco
Dar si acestea vor fi tot autostrada pentru ca aceasta portiune de drum intre Severin si Lugoj este una din cea mai tranzitata din Romania si in topul accidente mortale
-
Multumesc pt incredere, dar forma in care propun ei nodul cu DX12 pare, a nu stiu cata oara, un mod de a sabota continuarea fireasca, anatomica a autostrazii A6.
In fine, "solutia" e departe de cum ar trebui sa arate un nod coerent, dar deocamdata mi-as imagina-o astfel:Neajunsuri:
A = descarcare A6 SUD spre Craiova;
B= dublare/ prelungire banda Craiova spre A6 NORD (eventual cu un inca un pod); acolo trebuie sa se intalneasca cel putin 4 benzi;
C= banda DX12 spre A6 SUD, subdimensionata (inghesuita) pentru a se evita conflicte de trafic.In timp ce A0 Bucuresti intersecteaza toate celelalte autostrazi in trefla, deci noduri mai lente, aici e nevoie de viteza pe DX.
In concluzie, o mare bataie de joc din partea statului care nu a propus o intersectia adaptata si completa, cap-coada. N-ar fi prima oara. -
A mai ramas ultimul pod, in rest toate sunt suprabetonate.
Drumul Expres DEx 12 Tronson 4 Pitesti - Craiova. Monitorizare Lucrari Infrastructura 02.03.2025
BabaDog
-
Si Aktor mai are tot un pasaj de facut. Sa vedem cine termina primii
-
@vancouver Eu sper sa termine in acelasi timp dar cred ca cei de la UMB o sa termine mai repede, cel putin cu 1 zi inainte
Pare ca in momentul de fata stau destul de bine la structuri pe acest lot, cele 2 loturi de la Nadaselu la Zimbor , pe dex 6 mai au podul hobanat.
Pare posibil sa deschida anul acesta cel putin dex12 . dex 6 , a0 lot 4. a3 Zimbor - Poarta Salajului si cel putin 2 loturi de pe A7 .
Depinde foarte mult cate resurse o sa mai aloce si pt lotul de pe A1 si A8. -
@vancouver Sti pe cate loturi de pe a8 o sa fie tot cei de la UMB ?
-
fără număr , fără număr … să crape dușmanii (api) de ciudă
-
@PaulS a spus în A6, DEx12 autostrăzi și drumuri express Oltenia:
Zimbor - Poarta Salajului
DEx12 – 12 kilometri
DEx6 – 12 kilometri
A0 – 4 kilometri
A3 – 12 kilometri
A7 – 2 loturi, 60-70 kilometriSe depășesc 100 de kilometri. Asta după ce anul trecut au construit alți 100 de kilometri.
E un ritm imens pentru orice companie din România. -
@mike_us
DEx12 – 12 kilometri - contract depasit
DEx6 – 12 kilometri - contract depasit
A0 – 4 kilometri - contract depasit
A3 – 12 kilometri - contract depasit
A7 – 2 loturi, 60-70 kilometriOops, adica termen extins.....
-
Au amanat pentru a 13-a oara depunerea ofertelor pe lotul 3 Craiova-Filiasi si inca nu au depus clarificarile pentru constructori .