A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
Intelege cineva de ce nu au facut drept pe aici? (in toate planurile spre stanga este spre Pascani, spre dreapta spre Cernauti)
(click pe planuri si se vad mai mari pe PC)
-
@vancouver Daca ar fi sa ghicesc, raspunsul e "curbe de nivel". Dar nu am fost in teren ca sa confirm, e o presupunere. Poate proiectantul s-a ocupat in trecut de cai ferate, din alea care merg pe fundul vaii.
-
Hint: uita-te cat de drept este DN2 si CF M500. Pe vremuri chiar ca trebuiau urmarite curbele de nivel. Daca drumul vechi e drept, nu exista curbe de nivel semnificative. Suntem in campie.
-
No comment:
-
Numai asa ca idee, intre km 8+700 si km 55+700 al autostrazii, pe DN sunt sub 38 km.
Adica 47 pe autostrada si 38 pe DN. E pur si simplu bataie de joc! Cei 9 km in plus cine-i plateste?
La Siret autostrada trebuia sa mearga drept spre Opriseni (UA), nu sa revina in DN2 la nord de Siret.
-
AUTOSTRADA A7 Focsani - Bacau LOT 1 Principalele Structuri Stadiu 26.09.2025
-
@mike_us LEA-urile alea de la Tisita tot nu sunt realocate. Cum putem sa punem presiune pe autoritati?
-
Parca au dat zilele astea HG de exproprieri suplimentare pentru amplasamentul noii LEA.
-
@vancouver a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:
Numai asa ca idee, intre km 8+700 si km 55+700 al autostrazii, pe DN sunt sub 38 km.
Adica 47 pe autostrada si 38 pe DN. E pur si simplu bataie de joc! Cei 9 km in plus cine-i plateste?
La Siret autostrada trebuia sa mearga drept spre Opriseni (UA), nu sa revina in DN2 la nord de Siret.
Proiectantul are vreun argument in favoarea soluției pe care a ales-o?
Beneficiarul, când a primit proiectul, a făcut o evaluare asupra calității acestuia?Nu sunt expert, dar impresia mea este că piața proiectanților a evoluat mai puțin decât piața constructorilor.
Și cred că ar merita plătit, să zicem, cu 30% în plus pentru un proiect optimizat.@DoubleOG Eu sunt doar un român obișnuit, nu am nicio putere sau pârghie.
Nici măcar nu mai trăiesc în România de niște ani buni.
Eu doar am postat un video de la Răducu, pe care îl urmăresc de ani de zile.
Poate @vancouver sau @mihai să dea un comunicat din partea Construim România când e necesar. -
@mike_us
“Beneficiarul, când a primit proiectul, a făcut o evaluare asupra calității acestuia?”Exact asta am mai zis-o mai demult. Eu inteleg f bine si ideea de functionarime, ca daca nu te acoperi de hartii vine alt functionar si apoi dai cu subsemnatul pe la alti functionari, fiecare vrand sa “demonstreze ceva”.
Totusi zic ca A7 se putea face cu costuri mai mici, fara cocoasa aia si fara sa fie atat de inaltata pe unele zone. Si mai ales fara podurile astea fantasmagorice in unele cazuri.
Ok, proiectantul a facut ce a vrut in limita specificatiilor din caietul de sarcini dar un minim control ulterior al beneficiarului cred ca era necesar - poate se mai puteau ajusta multe. Dar asa, “ordin de sus” toti au bagat placa “facem ceva trainic”.