A8 Tg. Mureș - Tg. Neamț - Iași - Ungheni Prut
-
@trismegistul You are moving the goal post. Rusinica. Oricum discutia e ortogonala, nu e nimic de spus.
-
Inca o filmare din 25.09:
PS. Am sters linkul, fiind de fapt aceeasi filmare ca mai sus, preluata. Mersi @ncb pentru atentionare.
-
@vancouver , filmarile de pe acest canal sunt preluate de la AlexCDrone
-
AUTOSTRADA A8 Moțca - Leghin | Stația de sortare de la Vânători Neamț #015 02.08.2025
Raducu P Drum
-
Asta era de pe un canal de Telegram facuta pe lotul turcilor Nurol de la Acatari, stie cineva ce reprezinta?
-
@trismegistul CIC?
-
@Adrianb1 Așa pare, par a fi fundațiile unor clădiri.
Mulțumesc! -
De pe celălalt forum aflăm ca UMB și-a făcut stație de sortare pe A8 la Vânători jud Neamț, poate și-au dat seama ca au contract și au rămas în urma.
-
@trismegistul Cum adică și-au dat seama ,și au rămas in urmă ?....nu înțeleg
-
@Duta-C Era o ironie. Evident ca au ramas in urma cu acest contract.
-
@trismegistul Lotul asta functioneaza in regim de avarie din cauza constrangerilor financiare. Cel putin acum vreo saptamana inca nu avea bani alocati. In zona doar A7 are bani alocati si aia la limita si momentan doar pana la Roman nord. Mai vedem in bugetul pe anul viitor ce ramane pentru A8 in Moldova, ca in zona montana nu e nimic, lotul de la Targu Mures e in carti.
Constructorilor li s-a spus deja ca nu sunt bani pentru contracte semnate, se vor amana mai mult sau mai putin. Pot face ceva lucrari pregatitoare pe banii lor, in functie de capacitatea financiara a fiecaruia. Ma mir ca au facut si depozitul ala, poate aveau utilaje disponibile sa le aloce pentru asta si nu ii costa prea mult.
-
Păi de ce ar mai face treaba dacă știu ca nu vor fi plătiți?
Eu cred ca vor continua pe A8 cu lucrările care nu mai au necesitate pe A7, gen terasamente -
Autostrada A8 - Tg Mureș - Miercurea Nirajului 10.10.2025
AutoInfraHUB
-
*𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞𝐥𝐞 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐭𝐞𝐫𝐞𝐧 𝐩𝐞 𝐥𝐨𝐭𝐮𝐥 𝟐𝐀 𝐃𝐢𝐭𝐫𝐚̆𝐮-𝐆𝐫𝐢𝐧𝐭̦𝐢𝐞𝐬̦ 𝐚𝐥 𝐀𝐮𝐭𝐨𝐬𝐭𝐫𝐚̆𝐳𝐢𝐢 𝐀𝟖
Echipa Companiei Naționale de Investiții Rutiere verifică, în aceste zile, primele activități desfășurate în teren în cadrul contractului pentru proiectarea și execuția lotului 2A Ditrău-Grințieș, cel mai lung lot al Autostrăzii ,,Unirii”-A8.
️Constructorul român al acestui lot montan a început execuția forajelor geotehnice incluse în etapa de proiectare și, totodată, lucrările specifice pentru descărcarea arheologică.
Investigațiile geotehnice și arheologice se desfășoară, pentru început, în zona nodului rutier de la Lăzarea-Ditrău, în județul Harghita.
Contractul pentru construirea lotului 2A Ditrău-Grințieș (37,9 km) a fost semnat cu Asocierea SA&PE CONSTRUCT (LIDER) - TEHNOSTRADE S.R.L. - EURO ASFALT D.O.O - SPEDITION UMB, are o valoare de 6,2 miliarde lei și o durată de realizare de 54 de luni, din care primele 14 luni alocate pentru Proiectul Tehnic și 40 de luni pentru execuția lucrărilor.
𝐈𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐯𝐢𝐝𝐞𝐨 𝐭𝐫𝐚𝐬𝐞𝐮, 𝐢̂𝐧 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥 𝐜𝐨𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐢𝐮 !
Mai multe detalii despre acest contract în implementare, pe site-ul CNIR :
https://www.cnir.ro/proiecte/autostrada-a8-targu-mures-targu-neamt-lot-2a/*