A8 Iași - Tg. Mureș și centuri jud. Iași
-
@vancouver Probabil o sa intre mai devreme pe alte loturi de A8 in 2026 poate chiar A7 la nord de Pascani daca castiga ceva acolo , cert este ca e bine sa aiba continuitate si sa faca proiectarea bine .
-
Da, A7 la nord de Pascani este FIDIC rosu. Daca iau acolo lucrari vor putea intra imediat.
Chiar si pe A8 Iasi - Motca, desi tot FIDIC galben, studiile geo sunt finalizate, AM din cate stiu este deja gata. Aici chiar se pot respecta termenele pentru proiectare, adica 10 luni. Tot ambitios, dar sunt cu totul altele datele problemei. Din prima zi dupa ce primesc ordin de incepere proiectare chiar se pot apuca de proiectare (sau chiar pot sa fure startul dupa ce e sigur ca iau contractul). Un an mai tarziu e rezonabil sa inceapa executia. -
De la Pascani la Suceava este FIDIC galben, proiectare 6 luni.
-
Ok, mersi de info. Atunci este aceeasi situatie cu Motca-Iasi, adica SF facut complet, pe bune, cu studii geo complete si - presupun - AM deja obtinut.
-
@vancouver Da corect, pe A8 Motca Ungheni ma astept sa liciteze si firme serioase, nu doar UMB, fiind tot SF-ul gata.
-
Semnare contract A8 lot 2A - cel mai mare contract semnat pana acum in Romania pe autostrazi (cea mai mare valoare).
-
-
Analfabetismul functional loveste din nou. Conform stirilor Antena 1, lotul 2A din A8 va costa 600 de miliarde de lei (probabil cu asfalt placat cu aur si cu parapeti cu bordura de diamante).
Nu doar ca scrie asta in titlul clipului pe Youtube, dar fix asa zice si intro-ul in stire, chit ca burtiera spune 6 miliarde in loc de 600.
Nici nu ne mai luam de continuarea ca "o firma romaneasca are 5 la dispozitie sa construiasca acest lot". 5 ce? 5 cai frumosi?!
-
Autostrada A8 Târgu Mureș-Miercurea Nirajului - 22.03.2025
Asociația Pro Infrastructură
-
@mihai Am ascultat știrea, nimic extraordinar. Presa actuală este formată din cititori de prompter.
Și nu e doar la noi, trăiesc de 20 de ani în Vest.
Să le ceri să înțeleagă ordine de mărime, geografie sau geopolitică e mult, mult prea mult.