Lucrări de reabilitare sau construcție căi ferate
-
@vancouver a spus în Lucrări de reabilitare sau construcție căi ferate:
Eu sincer pe asta cu trecerile la nivel nu o inteleg. Ca nici la 160 la ora nu cred ca vrem sa se intample vreo intamplare gen camion contra tren. Nici la 150, nici la 140. In afara de victime, pagubele pot depasi lejer costul unui pasaj rutier suprateran. La autostrazi facem pasaj la orice rahat de drum agricol. La CF nu se poate! Ca sa avem ulterior scuza ca de ce nu se poate cu 200, desi in rest totul e ok. Stupid people!
Gand la gand cu bucurie. Numai ce ziceam de accidente posibila prin lasarea idioata de TN-uri pe magistrale:
-
@vancouver Intreb, nu dau cu piatra...? Dar trenul avea 200 km/ora , de nu a putut opri... sau, ai sa aratam ca soferii sunt indisciplinati si nu respecta nimic.
Noaptea pe la ora 23.45 veneam de la servici, la trecerea de cale ferata ,rosu , rosu....opresc masina .la ora 01.15 se opreste rosu , apare alb - nici crac de tren.
Deci stai ca bou 1.30 h ..., ca nu treci...nu. Ca daca dincolo de calea ferata in boscheti sunt baieti la ciugulit - ramai fara permis.
Sanatate -
Intotdeauna, dar absolut intotdeauna cand are loc un accident, unul din soferi este vinovat. Sau cel putin unul (sau mecanicul de locomotiva). Sau un impiegat de miscare. Sau un sistem electronic facut de om, dar care are imperfectiuni.
Daca nici un om niciodata nu ar face greseli, atunci s-ar accepta treceri la nivel si pe cai ferate la 300 km/h. De ce sunt interzise? In Germania, de ce sunt interzise TN pe CF de 300?
Gasirea vinovatului nu rezolva problema.
Errore humanum est. Asta e natura noastra, facem greseli.Singura sansa de a creste siguranta rutiera si feroviara este sa excluzi constructiv orice scenariu de coliziune.
Bina, la Sinaia, accept, e aproape imposibil de facut pasaj. V max. 90 km/h - nu e asa dramatic. Eu ma refeream la situatia reabilitarii pentru 160 km/h. Nu zic sa facem acum mii de pasaje. Dar macar atunci cand facem magistrala de 160 si oricum se lucreaza in zona...
-
-
-
Reabilitare tunel Stana pe linia Cluj - Oradea:
-
-
-
Triajul de marfa CFR Valu lui Traian (langa Constanta) este in reabilitare si a sosit primul transport de sina noua:
-