Material rulant: Locomotive, vagoane etc
-
Trenul ATC. Daca nu aveti rabdare sa vedeti tot, mergeti la min. 13:25 si vedeti cum e la clasa I !
-
Coradiile care nu mai vin ....
-
Pun acest film pentru ca vedem ceva mai rarisim in ultima vreme, un tren cu 16 vagoane (maximul admis in Romania, care rezulta intre altele din lungimea peroanelor). Cel de la Suceava, IR 1752, Min. 1:20.
La 4:02 este si trenul cu vagoanele PNRR.
-
Trenurile cu hidrogen, avem 1 oferta de la Siemens:
-
19 Loco modernizate Softronic:
- 1 este tinuta pentru teste speciale ETCS, inclusiv prin Ungaria
- 2,3,4 si 5 deja la CFR Calatori, in trafic
- 6,7 gata, se livreaza in mai
- 8-13 in lucru diverse stadii (13 abia a sosit locomotiva veche)
- 14-19 intra in lucru pana la final de 2025
Pozitiv pentru uzina Softronic:
Investiții pentru extinderea uzinei
În perioada următoare, la Softronic Craiova se va realiza o investiție pentru extinderea uzinei cu încă o secție de producție.
Terenul este în proprietatea Softronic, iar lucrările de construcție a noii hale vor începe în perioada imediat următoare. ”Prin această investiție într-o nouă secție, scopul nostru este să separăm activitatea de mentenanță de cea de asamblare”, spune Cristian Prundeanu.
-
-
-
-
-
Gură nesperată de oxigen pentru România! Comisia Europeană prelungește cu un an și jumătate programele PNRR. România a accesat până acum 9.2 miliarde de euro din 28.5 miliarde din PNRR si are șansa până la finalul anului 2028 sa se apropie de cota maximă alocată.Între timp Softronic
Craiova a finalizat testele cu cele mai recente locomotive din programul PNRR, care vor ajunge in depoul București Călători. Locomotivele au remorcat cu succes trenul de probă format din 16 vagoane pe relația București Nord - Medgidia și retur
Interesanta informatia, nu stiam ca pana acum am primit 9,2 miliarde din cele 28,5.
Partea cea mai buna: pe feroviar fondurile PNRR sunt grant (cadou, nu trebuie dat nimic inapoi), adica 50% din costul reabilitarii acestor locomotive. -
-
-
Arată foarte bine. Distanța între scaune pare a fi bună.
Este nevoie de mult mai multe rame, nu doar 62. Mai ales pe rute aglomerate unde vor circula cuplate câte 2 sau 3.
-
La nivelul CFR Calatori pur si simplu NU SE INTELEGE CAT DE NOCIVE sunt aceste manevre permanente de cuplare si decuplare de vagoane si locomotive. Avem morti rezultati din aceste menevre (acea femeie din Galati acum 2-3 ani), avem raniti grav, avem material rulant care trebuie tras pe dreapta si reparat la Sf. Asteapta (inclusiv 3 vagoane noi noute din PNRR dupa accidentul de la Constanta de pe 4 mai)... Dar noi o tinem pe a noastra:
- nu se face nici un demers pentru circulatie in regim push-pull; suntem singura tara din UE care nu are acest sistem, care presupune doar un rahat de post de conducere in ultimul vagon
- inclusiv la trenurile InterCity stam sa cuplam si decuplam zilnic la Teius, Bacau si Pascani, cu riscurile de rigoare, inclusiv risc de intarzieri - plus ca IC nu opreste pe parcurs tocmai ca sa ajunga repede, ori acest "repede" este aruncat in aer de stationarile de 20-30 de minute pentru cuplari / decuplari de vagoane si locomotive
Pur si simplu am impresia ca la CFR lucreaza doar retardati, care au impresia ca fac vreo mare minune, dar apara un sistem din anii 1940-1950, pe care-l considera sfânt si perfect.
-
-
ELASMO Seria 482 (by Reloc Craiova):
Si pare ca atat prima din Serie 001, cat si 002 sunt deja bagate la tractiune.
-
Tot inainte in prostie! La cat mai multe manevre de cuplare si decuplare! Daca atat ne duce capul, asta e. In curand ramanem fara material rulant.
-
Mulți spun:
-manevra e ceva normal, rutinar. Se mai întâmplă.Era rutinar , era normal , când aveam 5 linii paralele cu liniile de garare. Când aveai acces în toate gările unde se făceau manevre prin ambele capete ale garniturii. Când aveam câte 5 linii de garare. Să nu fie presiunea timpului pe echipă. Și când aveai o mulțime de ochi în gări.
În ziua de azi , toate astea s-au redus. Manevrele pe liniile de garare și în linie curentă ar trebui să fie o excepție.
-
Bună ziua! Sper că este thread-ul potrivit pentru întrebare:
Fiind evidente beneficiile sistemului push-pull, este vreun punct de vedere oficial emis de autorități (fie el nonsens) - în speță presupun că de la CFR Călători - cu privire la vreun plan de implementare sau un motiv de ce nu s-ar dori?
Dacă nu, operatorii privați au abordat un astfel de sistem? E ceva la nivel legislativ care îi împiedică?
Mulțumesc!
-
CFR SA si CFR Calatori nu au dat pana acum absolut nici un semn ca doresc Push-Pull. Orice interactiune / contact pe care l-am avut cu oameni din CFR a fost ca eu sunt nebun ca ma gandesc la asa ceva si sa-mi bag mintile in cap, ca in Romania nu se poate (??) sau ca e non sens sau ca nu avem bani etc.
La privati se poate. Dar instructia romaneasca actuala permite circulatia cu locomotiva in spate doar "pana la prima". Adica pana la prima oprire la care manevrarea locomotivei este posibila.
Asa se faca ca Regiotrans circula cu locomotiva in spate, bine-mersi pe Bucuresti-Ploiesti, cu 120 km/h. Apoi insa la Ploiesti sta 15 minute sa o mute in fata! Cu riscurile de rigoare, cu oamenii in tren, cu timpul pierdut, cu 2 linii ocupate, etc. Ca la nebuni.
Dar instructia din anii 60 e biblie si nu se poate modifica.