Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

A1 - Nădlac-Timișoara-Sibiu-Pitești-București

Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI
    1.4k Mesaje 45 Posters 497.7k Vizualizări 3 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • M Deconectat
      mihai @fulgernc
      ultima editare de mihai

@fulgernc viteza de foraj nu variaza atat de mult. Daca solul e prost, cu NATM avansezi cu 2-3m pe zi. Daca solul e "perfect", avansezi cu 6m pe zi. Hai 8m intr-o zi cu toate stelele aliniate. Sa zicem deci o medie de 5m/zi la Holdea.

La galeria lunga avem asa:

1985m total - 660m forati = 1325m de forat / 5m/zi = 265 de zile / 4 fronturi de lucru (nu vor tine pana la final) = 66 de zile de foraj.

Asta inseamna ca, in cel mai optimist scenariu, strapungerea galeriei are loc in 17 aprilie 2026. Asta cu toate stelele aliniate, ceea ce nu tine niciodata cand e vorba de tuneluri. Realist este termenul de 6 luni pentru foraj, pentru ca in 2km de tunel dai de tot felul de soluri.

Chiar si presupunand finalizarea strapunergii la jumatatea lui aprilie, eu unul n-am auzit de niciun tunel de asemenea dimensiune la care darea in exploatare sa se fii facut mai devreme de 1 an de la data strapungerii. Toate cele pe care le stiu eu au necesitat intre 1 an si 1 an jumate pentru finalizare dupa strapungere. Din punctul acesta de vedere, PORR e perfect incadarata in graficul standard.

Dar poate sunt exceptii despre care nu stiu eu. Chiar te rog sa-mi dai exemple, daca ai idee. M-as bucura ca acest tronson sa fie finalizat in 2026, dar nu vad cum. Tot ce stiu imi spune ca un asemenea obiective este tehnic imposibil.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
      • vancouverV Deconectat
        vancouver @mihai
        ultima editare de

@mihai a spus în A1 - Nădlac-Timișoara-Sibiu-Pitești-București:

Conform articolului situatia la tunelul mare se prezinta asa:

• Galeria UMB: excavati 660m din 1.985m lungime totala (33%)
        • Galeria Euro Asfalt: excavati 796m din 1825m lungime totala (43%)

Datele sunt invechite, din 19.01.2026. A publicat la vremea respectiva Cristian Pistol fix aceste cifre.

Railway fan. But motorways have to be done first!

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
        • M Deconectat
          mihai @vancouver
          ultima editare de

@vancouver inclini sa crezi ca e posibila finalizarea tronsonului in acast an?

O vancouverV 2 Replies Last reply Răspunde Citează 0
          • O Deconectat
            oneLess @mihai
            ultima editare de

@mihai Cred că un răspuns ar fi mai aproape de adevăr după ce o să vedem prima grindă ridicată !

• vancouverV Deconectat
              vancouver @mihai
              ultima editare de vancouver

@mihai Nu, nu cred ca e posibil anul asta.

Am explicat atunci pe 20.01 ce cred. Pe scurt, prin vara cred ca se termina excavatia tunelurilor si apoi o sa mai dureze cam un an pana sunt gata, deci vara-toamna 2027.

Cand o sa avem date proaspete putem sa refacem calculele.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
              • F Deconectat
                fulgernc
                ultima editare de

Părerea mea e că cea mai bună referință ptr cei ce vor să facă predicții ...e cu cât au mers la armare și turnare. Sunt doar câtevun ansamblu per operație și vor da o referință fiabilă.

La săpătură merg pe mai multe fronturi simultan. La cut and cover sunt limitați de cât pământ pot scoate. La NATM sunt limitați de consistența solului , și cât pot avansa sub bolți. Cum lucrează simultan pe mai multe fronturi , dificil să faci prognoze. În schimb cămășuiala e relativ fixă.

• M Deconectat
                  mihai
                  ultima editare de

Mădălina Podaru  /  feb. 14

VIDEO Încep lucrările la un nou tunel pe Secțiunea Boița-Cornetu

VIDEO Încep lucrările la un nou tunel pe Secțiunea Boița-Cornetu

VIDEO Pistol: Încep lucrările la un nou tunel pe Secțiunea Boița-Cornetu, pe cel mai dificil tronson al Autostrăzii Sibiu-Pitești

1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
                  • vancouverV Deconectat
                    vancouver
                    ultima editare de

Update Tunel Alina și Daniela - Autostrada A1 - Secțiunea 4: Tigveni - Curtea de Argeș

• ncbN Deconectat
                      ncb
                      ultima editare de

ȘANTIER. Autostrada Sibiu - Pitești, la Boița. Primul Tunel, șase viaducte
                      • ncbN Deconectat
                        ncb
                        ultima editare de

A1 - 14.02.2026 Curtea de Argeș - Tigveni
                        1 Reply Last reply Răspunde Citează 4
                        • First post
                          Last post