A1 - Nădlac-Timișoara-Sibiu-Pitești-București
-
Autostrada A1 - Lot 4 - Tunel Momaia - 09.03.2025
Infrastructure Romania (mindmasster)
-
Autostrada A1 - Lot 4 - 09.03.2025
-
Autostrada A1 - Lot 5 - Nod Rutier Curtea de Arges
Pacat ca a pierdut timp cu o filmare ca aceasta....:(
Iar legat de acest lot, @vancouver ai idee ce s-a intamplat cu restul de predale ?
-
@PaulS care e problema cu filmarea?
-
@chapo Din pacate lipseste zona cea mai importanta, zona cu intarzieri din cauza exproprierilor.
-
@PaulS nu stiu la care predale te referi...
-
-
-
Autostrada A1 Sibiu Pitești Lot2 Boița Cornetu Viaduct Boița 14 03 2025
IOAN ADRIAN GICA
-
-
Spectaculos! O sa fie un lot spectaculos si pare ca WeBuild stie ce face.
-
@vancouver Așa mă gândeam și eu. WeBuild e o firmă mare și are destule contracte în România ca să știe ce face.
Nu știu dacă o să le ia 4 ani sau 5, dar, dacă termină lotul 3, chiar și fără lotul 2, o să avem Constanța - Arad (800 kilometri) cu o mică "gaură".
O să fie interesant de urmărit. -
Critice sunt cele 2 TBM-uri. Daca respecta planul, vor intra in munte in primavara sau vara 2026. Hai sa zicem vara. Le ia cam jumatate de an sa strapunga. La TBM odata strapus tunelul este gata ca si manta din beton; tot ce mai trebuie facut sunt radierele si asfalt peste. Inca un an cu indulgenta si ajungem la final de 2027.
Asadar final de 2027 este posibil sa fie gata. Daca nu, in orice caz 2028. Mai mult eu nu vad sa dureze.
Pe lotul MAPA inca nu se poate face o estimare realista. Dar sigur nu termina inainte de WeBuild. Deci vom avea scenariul lot 2 ultimul in lucru si restul gata. 22 km ramasi de mers pe DN, fara nici o localitate importanta, doar 3 satuce.
Nu stiu pentru camioane daca vor putea folosi loturile 5+4+3, pentru ca la Cornet nu exista un pod pentru camioane. Posibil sa mearga pana pe la 12 tone (dube, camionete si autocare mici). Aici ar trebui cautata o solutie. Inclusiv pe viitor daca apare o problema la unul din tunelurile de pe lotul 2, traficul trebuie deviat, inclus camioane. Deci acolo trebuie un pod nou peste Olt, la nivel de DN.
-
o sa se faca un nod cu DN 7 si acel pod in bolta se modernizeaza sau se face altul in loc, tot de webuild. asa am vazut de la cj valcea
-
Da, se face nod la Cornetu, dar descarcat in DJ703M care va face legatura pe 900m cu DN7. Numai ca acesti 900, sunt complet inapti sa preia traficul de pe A1-DN7. E imposibil ca doua tiruri sa circule simultan in sensuri opuse pe DJ703M. Iar intersectia DJ703M cu DN7 este una extrem de periculoasa.
Ceea ce e o problema oricum, inclusiv atunci cand A1 va fi complet deschisa. Pentru ca e nevoie in permanenta de descarcari provizorii ale traficului in caz de incidente. De exemplu, daca A1 Cornetu - Boita este deschisa, dar are loc un incident intr-un tunel care blocheaza total autostrada, traficul trebuie deviat de pe la Tigveni (!)
Asa ca sunt obligatorii un pod nou si un drum reabilitat intre Nod Cornetu si DN7.
Podul DJ703M peste Olt
Intersectia DJ703M cu DN7
-
Exact asta ziceam, acel pod si intersectia cu dn7 se va modeniza de webuild, este si o hotarare de guvern prin care a trecut podul si drumul de la judet la national ca sa aiba cnair competenta.
-
@chapo ok, super atunci. Nu stiam de asta. E publicat pe undeva planul de modernizare?
-
eu nu am gasit planurile pentru ca e intern la cnair. lucrarile astea intra in sumele din rezerva de contract ca sa nu mai faca o alta licitatie. poate o sa apara pe undeva
-