A1 - Nădlac-Timișoara-Sibiu-Pitești-București
-
Breteaua de legatura A1 - DN langa Curtea de Arges e in stadiu incipient. E ceva mobilizare acolo, dar mai e de lucru.
-
@vancouver Oare sti daca mai sunt ceva probleme in zona respectiva ? ( expropiere/schimbari ale proiectului ) ?
-
Din ce stiu nu mai sunt probleme, s-a rezolvat tot ce ținea de hârtii.
-
-
95,5% (galerie pe sensul Sibiu-Pitești). Au fost forați 1.271 m din totalul de 1.337 m.
81,6% (galerie pe sensul Pitești - Sibiu). Au fost forați 1.088 m din totalul de 1.342
Au mai rămas aproximativ 60 de metri până la ieșirea din prima galerie.
Până pe 15 martie va fi străpunsă. Cum a zis si @vancouver -
-
@mike_us WOW ! Nu-mi vine sa cred ce viteza au prins la ridicatul grinzilor, pare ca vor in urmatoarele zile / saptamani sa ridice toate grinzile. Din ce vad mai au de ridicat doar 84 de grinzi. ( 7 deschideri ) .
-
Cu fiecare filmare mi se intareste convingerea ca PiSi L4 se deschide circulatiei anul acesta.
-
@mihai Asa pare, dar cred ca pentru finalizare punctul critic este tunelul. Cred ca sunt sanse reale pentru a se deschide pe un singur sens. Din pacate nu sunt din domeniu si nu stiu daca este "safe" deschiderea unui singur fir.
-
Este uzual in vest sa se deschida intai un fir la tunele. Pe A2 in Elvetia tunelul principal sub Gotthard de 16,9 km este deschis din anii 1970 pe un singur fir. De al doilea fir s-au apucat abia acum cateva saptamani, pe final de 2024.
-
@vancouver Multumesc frumos de info.
-
@PaulS a spus în A1, A0, A2 - coridor principal vest-est Nadlac-Sibiu-Pitesti-Bucuresti-Constanta:
@mike_us WOW ! Nu-mi vine sa cred ce viteza au prins la ridicatul grinzilor, pare ca vor in urmatoarele zile / saptamani sa ridice toate grinzile. Din ce vad mai au de ridicat doar 84 de grinzi. ( 7 deschideri ) .
Da, și mie mi se pare că PORR se mișcă foarte bine. Nu știu exact cât au cămășuit din primul tunel, dar parcă spuneau că avansează cu 12 metri pe zi din ianuarie. Ar fi interesant de urmărit unde au ajuns cu cămășuiala. Eu zic că vor termina fără emoții tot proiectul vara viitoare. Poate chiar la limită să deschidă un sens în decembrie 2025?
Dar nu sunt de specialitate, așa că e posibil să mă înșel.
-
Deocamdata nu pot inainta cu camasuirea dincolo de mijlocul primului tunel, acolo unde se afla un tunel de legatura intre cele 2 tunele principale. Astfel ce sapa este evacuat pe celalalt fir folosind tunelul de legatura. Daca ar trece cu radierele de acest punct nu ar mai fi posibila evacuarea sau ar trebui sa treaca peste radierele care tocmai se armeaza !!! imposibil, sau proaspat betonate - imposibil. Asadar cele doua activitati nu se pot suprapune, ori sapi si excavezi material, ori faci radiere. Singura sansa ar fi fost sa inceapa sa sape si din sens opus, dar nu se practica in mod obisnuit din motive de optimizare de costuri si riscuri sa nu iasa perfect jonctiunea.
De mentionat ca la mijloc se afla un tunel de legatura mare, rutier, cu aceleasi caracteristici de inaltime si latime ca si galeriile principale. Iar la 25% si 75% din lungime se afla cate o galerie de fuga, doar pietonala, mult mai mica, prin care nu trec vehicule.
-
-
-
AUTOSTRADA A1 Curtea de Argeș - Tigveni | Sibiu-Pitesti Sectiunea 4 | Stadiu lucrari 13.02.25 | Porr
Raducu P Drum
-
@PaulS Alături de UMB, cea mai serioasă firmă din România. Personal, mi-ar fi plăcut să ia și lotul 2.
-
@mike_us Da, e pacat ca nu mai au alte proiecte cei de la PORR, majoritatea contractelor se pare ca merg catre firma de casa.
-
-
TUNEL Curtea de Arges Ep. 21 Sprijinire bolta cu tevi tip Umbrela | NATM Porr |
Raducu P Drum