Suceava
-
-
Ministerul Transporturilor a avizat Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru Centura Gura Humorului, parte a proiectului „Autostrada Nordului”, soluția de compromis pentru a permite lansarea licitației pentru lucrări fiind varianta half-profile, adică realizarea drumului la profil de drum național în prima etapă (o cale de autostradă cu câte o bandă/sens), iar în etapa a II, când vor fi identificate și fondurile necesare lucrărilor, construirea celei de-a doua căi de autostradă.
-
https://cjsuceava.ro/comunicate-de-presa/7353-a-fost-avizat-traseul-drumului-expres-suceava-botosani
În urma evaluării, a fost aleasă Alternativa de Traseu nr. 2, cu o lungime de 19,867 km.
Drumul expres va avea patru benzi de circulație, câte două pe sens, o lățime a părții carosabile de 22,5 metri și o viteză de proiectare de 120 km/h. Traseul va trece prin orașul Salcea și comunele Dumbrăveni, Vlădeni, Mihai Eminescu și Curtești, asigurând conexiuni rapide cu infrastructura existentă prin trei noduri rutiere majore:
• Nod rutier la Salcea, care va lega drumul expres de Autostrada Moldovei A7;
• Nod rutier la Huțani, ce va facilita accesul către DJ 291 Huțani – Bucecea – Leorda;
• Nod rutier la intersecția cu DN29, unde se va realiza conexiunea cu viitoarea Variantă de Ocolire Botoșani.Proiectul include 15 poduri și pasaje, cu o lungime totală de 2,654 km, spații de servicii, un punct de sprijin pentru întreținere și sisteme moderne de siguranță rutieră.
Proiectul este cofinanțat prin Programul de Transport 2021 – 2027.

-
https://www.obiectivdesuceava.ro/stiri-din-suceava/presedintele-cj-despre-investitiile-rutiere-strategice-din-judetul-suceava-stadii-si-termene/
Centura Gura Humorului

„Este publicată pe SICAP, o puteți vedea inclusiv astăzi. Am primit deja cereri de la constructori, inclusiv constructori străini se interesează, ceea ce este foarte bine”, a declarat președintele CJ Suceava.
Centura Falticeni

„Am purtat deja discuții cu primarul Cătălin Coman. Vom prelua proiectul și îl vom scoate la licitație”, a declarat Gheorghe Șoldan, precizând că miercuri dimineață va avea o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Ciprian Șerban,
Inchidere inel centura Municipiul Suceava

Un alt proiect important menționat de președintele CJ Suceava este cea de-a doua centură a municipiului Suceava, gândită astfel încât să scoată traficul greu din oraș, pe relația DN 2 – DN 29, respectiv Fălticeni – Botoșani. -
E foarte buna centura Falticeni, mai ales ca include si un upgrade al DN2E (adica primii 3 km ai centurii sunt de fapt pe amplasamentul DN2E).
Ar trebui studiata insa si o legatura Falticeni - A7.
-
@vancouver Intre Falticeni si cel mai apropiat Nod al A7 (Dolhasca) sunt 25 km. CJ Suceava poate mai baga ceva bani in modernizari ale DJ uri existente. Trafic greu cred ca o sa coboare la Motca si o sa mearga catre Humor via DN 2.
-
@Azzl Stiu toate astea. Relieful este dificil si o legatura cu A7 inseamna si un tunel. Dar trebuie studiata. Nu am spus ca trebuie realizata azi, maine sau peste 100 de ani. Am spus doar ca trebuie studiata si studiul sa zica ce si cand se poate face.
Cat despre nodul cu A7, evident (pentru mine cel putin e mega evident, nu stiu pentru altii) ca trebuie un nod nou, special pentru drumul nou de legatura.
Intr-o prima faza ar ajuta sa fie facuta partea mai usoara a drumului de legatura, adica un drum nou usor la sud de actualul DJ, undeva in lunca Somuzului Mare, unde serpuieste si calea ferata, intre Dolhasca Sud si Preutesti (cam 60% din total). Mai departe de la Preutesti la Falticeni incepe relieful dificil.
Un drum 1+1 cu mici zone 2+2 (unde nu intersecteaza nici un alt drum sau doar drumuri agricole) ar fi absolut suficient. Intersectiile cu alte drumuri sub forma de giratorii sau giratorii cu pasaj denivelat simplu peste.