A3 București-Brașov-Borș și autostrăzi și drumuri express Transilvania: A10, A13, DEx4, DEx16
-
A3 Ploiesti - Brasov, realizare SF, contract preluat de CNIR:
"„Am început o analiză a documentației pe care am preluat-o și am solicitat proiectantului, Consitrans S.R.L, o actualizare a graficului de realizare a acestui proiect pentru a verifica în ce măsură poate fi respectat. Ne propunem să lansăm în licitație sectorul de autostradă Cristian – Codlea din județul Brașov”, a declarat directorul general al CNIR, Gabriel Budescu."
-
Lucrări DEx 4 Legătura A3 - DN1 Tureni 06.02.2025
AlexCDrone
-
Autostrada A13 Sibiu - Fagaras | 7.02.2025 | Lot 2 | trecere DN1 - Sarata
FlyAbove
-
SALAJ | Autostrada A3 Mihaiesti - Zimbor -- subsectiunea 3B LOT 1 | 09.02.2025
The Flying Cat
-
a fost admisa contestatia Nurol pentru lotul 3
pe lotul 1 au fost declarati castigatori acelasi precon cu ucrainenii
Drumul expres Arad Oradea
-
^^ da, aici si stirea oficiala:
-
DEx 4 Legătura A3 - Dn1 (Tureni) 17.02.2025 I filmare completă
AlexCDrone
-
Lucrări DEx 4 Legătura A3 - DN1 Tureni 17.02.2025
AlexCDrone
-
AUTOSTRADA A3 | Nodul rutier si Dealul de la Zimbor Stadiu lucrari 18.02.2025 ||
Raducu P Drum
-
Nu e neaparat legat de autostrada, dar e foarte interesant cum excavarea masiva a dealului de la Zimbor a expus fractura violenta a straturilor geologice ale dealului.
Nu stiu suficienta geologie cat sa comentez in detaliu, dar pot sa remarc cateva lucruri:
- ruptura straturilor a fost rapida. Probabil un cutremur, data fiind structura stancoasa a multor straturi. Posibil a sa fi fost si o alunecare de teren, desi in cazul alunecarilor straturile pe partea alunecata s-ar fi modificat semnificativ.
- faptul ca fractura este pana in coama dealului, imediat pana sub stratul de sol, arata ca fractura este de data recenta din punct de vedere geologic: cateva mii de ani sau mai putin.
- posibil sa vedem aici partea superioara a unei falii care continua in adancime
Astfel de fracturi sunt de obicei avertismente geologice despre fenomene care se pot repeta in timp. Deci e foarte interesant de inteles ce anume semnifica aceasta imagine.
Ar fi interesant daca pe forum este cineva cu cunostinte de geologie care ne poate explica ce vedem aici.
-
Autostrada Transilvania A3 |Suplacu de Barcău - Chiribiș, activitate la sub zero grade C
marin marian
-
-
@mihai E aproape aceeasi filmare, dar filmata de la celalt capat :))
-
@PaulS intr-adevar. Parca mai multe planuri generale in filmarea API, dar altfel aproape acelasi lucru.
-
@PaulS
Da, e aceeași filmare. Cred că a fost copiată de la Marinul. Slabut tare în ultima vreme API-ul la filmări.
În altă ordine de idei, pare un lot destul de simplu, dar important de finalizat. Sper ca Erbașu să facă o figură bună și să-l termine repede. -
@mike_us Cred ca anul trecut au avut sub 15-20 de filmari tot anul..
-
@PaulS Eu îl urmăresc pe Răducu, care, deși nu are un "ONG" în spate, a filmat de foarte multe ori A7, dar nu numai.
Am și donat când am putut, încercând să ajut un om care face asta din pasiune, fără o agendă politică în spate.
Răducu a avut și cele mai corecte previziuni legate de Buzău – Focșani și și-a luat înjurături de la API.
Filmarea mare din aprilie, de fapt, API au făcut-o cu ajutorul lui Răducu.Oricum, e jenant să te numești „singura voce pe infrastructură” în România, când un singur om a filmat de câteva ori cât tine.
Nici nu mai zic că și Construim România, deși pare o organizație mult mai mică, i-a depășit anul trecut la numărul de filmări.
Și nu am văzut aici pe forum să fie cerute donații pentru asta, cum fac ei.
Probabil că API s-a specializat în „estimări” din Exceluri, din fața calculatorului. Mersul pe șantiere e perimat zilele astea pentru „experți”. -
@mike_us a spus în A3 București-Brașov-Borș și autostrăzi și drumuri express Transilvania: A10, A13, DEx4, DEx16:
În altă ordine de idei, pare un lot destul de simplu, dar important de finalizat. Sper ca Erbașu să facă o figură bună și să-l termine repede.
Da, ceea ce a mai ramas din lot este relativ usor, presupunand ca nu sunt probleme cu structurile abandonate de aproape 15 ani.
Dar sunt totusi niste lucrari grele inca de executat la ambele capete ale Podului Suplacu de Barcau:
- spre lotul deja deschis Suplacu de Barcau - Nusfalau sunt lucrari grele de consolidare de teren
- spre Chiribis trebuie traversat campul de sonde.
Nu stiu cat de mult s-a ocupat Bechtel de relocarile de conducte petroliere, dar cel mai probabil putin spre deloc. Asa greul lucrarilor de relocare a conductelor petroliere din zona a ramas pentru Erbasu.
Bine, intregul traseu al A3 in zona este un monument de prostie al anilor 2000, cu traversarea unui lac de acumulare si a unui camp de sonde petroliere. Dar asta e o alta poveste.
-
@mike_us Hai sa le luam punctual:
- E bine sa fie cat mai multe voci.
- Da, Raducu a avut cele mai corecte previziuni pentru ca a fost prin santiere ( din ce am inteles oarecum jobul lui de zi cu zi are legatura cu santierele din tara )
- Daca te uiti peste ce au estimat ei, nu au gresit cu foarte multe , chiar din contra, in afara de a7 au avut dreptate in mare parte cu tot.
-
SALAJ | Autostrada A3 Zimbor - Poarta Salajului -- subsectiunea 3B LOT 2 | 23.02.2025
Mai sunt 2 viaducte de suprabetonat.
The Flying Cat