A1, A0, A2 - coridor principal vest-est Nadlac-Sibiu-Pitesti-Bucuresti-Constanta
-
-
Foarte multe sectiuni de terasament au fost reconstruite pe acest lot. Nu mi-e clar din ce cauza anume, dar clar, n-a fost o problema izolata.
In alta ordine de idei, e frumos sa vezi autostrada marcata continuand in sfarsit dincolo de Pitesti dupa aproape 17 ani.
-
Infiltratii de apa. Zona este mlastinoasa, plina de apa. De acee si vedem in unele locuri viaducte peste aparent nimic. Au aparut fix din motivul asta, pentru a nu se face terasament peste zone prea umede.
Unde au facut reparatiile era bine sa faca intai rigola cu tot cu bazinele de retentie, sa se duca apa acolo. Vad ca abia acum lucreaza intensiv la rigole.
-
Adica urcarea pe autostrada spre Bucuresti la Bascov o sa se faca in sfarsit pe bretelele finale ale nodului.
-
Poze noi de la costica1234 pe forumul pum:
Toate grinzile peste canal montate, mare parte din predale, deja betoneaza.
Urmeaza filmarea, costica, abia asteptam! Minunata poza asta!
Stati cu ochii pe acest canal: https://www.youtube.com/@costica1234 -
Procente stadiu fizic santiere A1 conform CESTRIN, actualizare 31.10.2024:
Sibiu-Pitesti:
lot 2: 0% (Mapa - Cengiz) (stadiu financiar 2,12%)
lot 3: 0% (WeBuild) (stadiu financiar 2,19%)
lot 4: 50,15 (Porr)
lot 5: 85,58% (WeBuild)A0 centura Bucuresti:
lot 1 sud: 75,30% (Aktor-Euroconstruct)
lot 3 nord: 19,50% (CCECC)
lot 4 nord: 26% (UMB) -
Ce credeti, incepe maine 01.11 UMB sa intre peste lacul Cernica?
-
@vancouver a spus în A1, A0, A2 - coridor principal vest-est Nadlac-Sibiu-Pitesti-Bucuresti-Constanta:
Poze noi de la costica1234 pe forumul pum:
Toate grinzile peste canal montate, mare parte din predale, deja betoneaza.
Urmeaza filmarea, costica, abia asteptam! Minunata poza asta!
Stati cu ochii pe acest canal: https://www.youtube.com/@costica1234WOW! Impresionant progres, dar cred totusi ca mai au cel putin o luna jumate.
-
@vancouver a spus în A1, A0, A2 - coridor principal vest-est Nadlac-Sibiu-Pitesti-Bucuresti-Constanta:
Procente stadiu fizic santiere A1 conform CESTRIN, actualizare 31.10.2024:
Sibiu-Pitesti:
lot 2: 0% (Mapa - Cengiz) (stadiu financiar 2,12%)
lot 3: 0% (WeBuild) (stadiu financiar 2,19%)
lot 4: 50,15 (Porr)
lot 5: 85,58% (WeBuild)A0 centura Bucuresti:
lot 1 sud: 75,30% (Aktor-Euroconstruct)
lot 3 nord: 19,50% (CCECC)
lot 4 nord: 26% (UMB)Rezonabil. Da, cred ca UMB intra in Lacul Cernica imediat ce are posibilitatea legala. Nu cred ca vor taragana.
-
-
A1 PiSi lot 4:
15-20 februarie firul Daniela va ajunge la final, Alina cateva sapt mai tarziu
-
@vancouver Deci, practic, toată isteria asta că trebuie să terminăm în termenele PNRR e doar o propagandă?
Faptul că unii politicieni și-au făcut statuie că au adus PNRR pentru autostrăzile noastre e doar o minciună cât casa? -
@mike_us : cam asa ceva. Pe de alta parte asa a fost construit intregul PNRR: cam jumatate bani de la UE si cealalta jumatate credite luate de UE.
Totusi exista un avantaj: dobanzile sunt mult mai mici decat ia Romania pe piata libera si in plus la ceea ce se finanteaza 50% prin PNRR, se pot lua alte credite de la BEI, BERD, BM pentru ceilalti 50%. Aceste banci sunt sigure ca este o investitie supravegheata de UE si nu mai pun prea multe intrebari.
Practic pe rutier PNRR statul roman ia imprumut cam pentru 100% din investitie, dar cu dobanzi foarte bune.
-
@vancouver Pe forumul PUM, unde PNRR e religie și fostul ministru un zeu pentru că a reușit performanța de a aduce PNRR, am întrebat cât % e nerambursabil și nimeni nu a răspuns. De atunci am bănuit că ceva e putred. Da, dobânzile sunt mai mici, dar să spui că „pierdem bani” din PNRR e clar o minciună grosolană. Incredibil cât suntem de mințiți.
-
^^ unde se pierd intr-adevar bani din PNRR este pe feroviar, unde sunt granturi. Adica pe cele 8 loturi semnate prin PNRR pe Cluj-Oradea si Caransebes-Arad. Acolo insa vocea API e foarte palida. ACOLO AR TREBUI SA URLE! Ca e vorba de peste un miliard care SE PIERDE REALMENTE. Sanse sa se termine la timp vad doar pe maxim 2 din cele 8 loturi ! !
-
A0 lot UMB, 31.10.2024:
-
@vancouver O să fie interesant dacă de săptămâna viitoare încep și forajele în lac. Cred că aveau voie să înceapă de pe 1 noiembrie.
-
[30 OCT 2024] Autostrada A0 sud lot 3 Relocare DJ401A Aktor - filmare realizata de Adix / Infrastructura Romania:
-
E bine ca avanseaza. Pana la urma care a ramas termenul pentru A0 Sud L3? Aprilie 2025?
-
Termenul este undeva in 2023. Depasit de n ori. Ultima varianta prezentata de Aktor este aprilie 2025, dar la fel de bine au zis tot ei ca termina in decembrie 2023, aprilie 2024, sept. 2024, noiembrie 2024 si tot asa.
Asa ca o sa se termine cand o sa fie gata!