A1, A0, A2 - coridor principal vest-est Nadlac-Sibiu-Pitesti-Bucuresti-Constanta
-
@mihai
Nu neg dar totusi am asa o senzatie ca un oarecare prag psihologic a fost depasit odata cu jumatatea de PiSi5.
Ce vreau sa zic cu asta ?Nimic alta decat ca mai tot omul s-a complacut timp de decenii cu acceptarea zonei de Bau-Bau a Tarii Lovistei.Care intre noi fie vorba nu a fost dintotdeauna asa.Ba chiar dimpotriva : inainte de 89 chiar mergeau autobuze care duceau oamenii muncii in fabricile si uzinele de la oras !Apoi, lasate de izbeliste, drumurile, sigur ca s-au degradat, dar sa nu uitam ca - si in tot acest rastimp- in Loviste au trait oameni ca noi ceilalti si si-au vazut de viata lor ca si noi restul, ignorand ca stau intr-o zona de bau-bau.
In fine, odata trecut pragul psihologic, cum ziceam, de catre noi ceilalti, cred ca din ce in ce mai multi se vor incumeta sa incerce marea cu degetul, nemaiasteptand pana vor fi gata PiSi4 si PiSi3.
Cum ar veni : un ciot mic de A1, dar un pas mare pentru utilizatori.
Probabil, la anul pe vremea asta, vom putea vedea mai clar daca am avut dreptate sau nu. -
@casio Orice kilometru de autostradă este important. Diferența dintre a conduce pe autostradă/drum expres și un drum național este incomparabilă. Nu cred că cealaltă jumătate a lotului 5 poate dura mai mult de 6 luni. Lotul 4 avansează foarte bine (probabil va fi finalizat chiar în vara lui 2026), așa că, în curând, vom adăuga noi kilometri la A1, iar "gaura" va deveni tot mai mică pe măsură ce lucrările progresează.
-
La ora la care scriu (12 noaptea) Waze da cu 15 min mai rapid traseul standard pe DN7 via Valea Ursului - Dedulesti fata de noua varianta cu A1 parcurs pana la capat la Baiculesti, apoi DJ704H si DN73C si revenire in DN7 la Blidari.
14' diferenta pe sensul de mers Sibiu spre Bucuresti
15' diferenta Bucuresti spre SibiuConform unor calcule facute de mine mai demult, dupa deschiderea completa a lotului 5 pana la Curtea de Arges lucrurile se vor schimba si chiar si pe trafic de noapte timpii vor fi foarte apropiati, cu aprox. 1 minut avantaj pentru varianta A1 fata de "Valea Ursului". Pe timp de zi evident diferenta o sa creasca, pe DN73C nefiind de asteptat intarzieri din cauza traficului.
2026 toamna: deschiderea pana la Tigveni (lot 4) va creste avantajul variantei pe autostrada cu inca cateva minute in situatia revenirii via DN73C la DN7. Si chiar cu 10 minute pe o varianta mai scurta (ca si km) via DJ703G (Suici - Salatrucel - Jiblea). Vor fi primele minute castigate clar ca urmare a autostrazii lot 4+5. Si asta cu evitarea completa a zonei Rm. Valcea cu mare potential de ambuteiaje.
Din pacate toate variantele discutate numai pentru autoturisme si nu pentru cele foarte joase.
-
Raducu P Drum
AUTOSTRADA A0 Nord lot 4 DN3 - A2 | Stadiu lucrari 14.12.2024
-
Răducu P Drum- YT channel -
Raducu P Drum
TUNEL Curtea de Arges Ep. 18 - Turnare beton captuseala interioara | NATM Porr | Raducu P Drum
-
Infrastructura Romania
15 DEC 2024 Autostrada A0 Nord lot 3 COMPLET CCECC
-
Nod A0 / DN3: proiectul este gata si a fost aprobat de CNAIR + MT. Urmeaza indicatori in guvern si lansarea licitatiei de executie:
-
Mihai Panait
Autostrada A0 | LOT 4 | 16.12 | PASAJ CFR | LAC CERNICA | UMB Ep. 11 |
-
@rockband
Gresit ! Toti cei cei care abordeaza Transfagarasanul beneficiaza de asemenea. -
@casio a spus în A1, A0, A2 - coridor principal vest-est Nadlac-Sibiu-Pitesti-Bucuresti-Constanta:
Răducu P Drum- YT channel
Destul de multe alunecari ale solului nisipos de-o parte si de alta a Dealului Momaia. Am numarat cel putin 10 punct de alunecare:
- Alunecare la minutul 3:15, inainte de tunel
- Multiple alunecari intre 4:39 - 4:55 dupa tunel
- Multiple alunecari intre 5:30 - 5:35 in apropierea Nodului Tigveni
Cel putin pe sectorul Tunel Momaia - Nod Tigveni e vorba de a doua alunecare a acelor terasari, dupa ce si primele au alunecat.
-
@mihai
Da, asa e: e cam groasa situatia.Dar, cel putin deocamdata, eu observ un lucru : alde Porr nu se plang si nici nu cred ca o vor face.
Deci alta mentalitate pur si simplu !
Eu unul exclud un scenariu de gen: "Na-ti-o franta, ca ti-am dres-o ! Eu imi iau jucariile si plec , sau mai sariti gros la cap"!, cum deja exista precedent pe plaiurile geto-dacice.