Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

    A13 Sibiu-Brașov-Bacău

    Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI ȘI DRUMURI
    56 Mesaje 13 Posters 6.2k Vizualizări 2 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • vancouverV Deconectat
      vancouver @casio
      ultima editare de

      @casio aici incercam sa nu fim asa de stricti cu off-topicul ca pe alte forumuri. Daca discutia va deraia prea tare si se va lungi, voi muta toate postarile in alt topic, dar nu imediat, ci abia peste 2-3 zile, ca fiecare sa se poata desfasura pe moment.

      • legat de imprumuturi, nu am spus nici o clipa ca ar fi altfel. Stiu ca ne-am imprumutat. Am explicat la economie, ca exista 2 tipuri de crize: private si guvernamentale. Criza lalelelor din Olanda din 1850, marea criza din 1930, cea din 1970 cu petrolul si cea din 2008 sunt private. Preturile au luat-o razna, oamenii au investit aiurea (sau si-au cumparat case la pret supraevaluat) si apoi buf, stai asa ca preturile au luat-o la vale, multi au pierdut enorm - prin recul si statele. Criza care se prefigureaza acum in Romania e de cu totul alta natura: este strict guvernamentala. Criza datoriilor unui stat. Suntem la 60% din PIB, un nivel considerat inca f. bun. Tarile dezvoltate au toate cam 100%, si SUA si Germania si Japonia (chiar mult peste la Japonia). Mai e loc asadar si la noi, doar sa ramanem seriosi, ca sa nu sara in aer dobanzile. Daca numai dai de banuit ca ceva e putred, gen venirea unor forte de "roexit", atunci treaba se va duce repede la vale. Daca esti serios ca SUA, Germania, Japonia ai dobanzi de 1-2% si e bine. UE ne-a acordat un ragaz oficial de 7 ani sa scadem de la 8% deficit la 3%. Trebuie doar sa nu mai aruncam inca o data in aer cheltuielile si va fi bine.
      • nu e nimic anormal sa apara miliardari. In perioada comunista am fost indobitociti ca e normal sa fim egali si ca altfel e rau. Nu, invers, daca blochezi pe cei capabili sa creeze si sa infloreasca afaceri, atunci toti vor fi mai saraci. O tara are nevoie de oameni bogati, care sa puna banii in miscare, sa creeze locuri de munca si impozite pe salarii. Nu prea inteleg expresia "de carton", adica in ce sens? Oameni care sunt bogati prin imprumuturi, dar ei nu detin nimic real? Sau cum?
      • avem siguranta ca tunuri gen Ponta / Sova nu devin realitate, atata vreme cat facem LICITATIE. Respectam legile UE si facem totul legal. Ei au incercat sa faca ceva nou, PPP, adica sa ocoleasca licitatia. Eu am fost printre vocile vehemente de atunci, am scris pe forumuri, poate ca a ajutat. DNA era cu ochii pe ei. Orice guvernare de forta daca vine si incearca sa impuna firma de casa (stil Orban) - da, atunci riscul unor mega spagi este urias.

      Railway fan. But motorways have to be done first!

      1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
      • vancouverV Deconectat
        vancouver
        ultima editare de vancouver

        Este extrem de important sa intelegem ca avem LEGI FOARTE BUNE acum. Mai ales obligatia de a publica orice licitatie, chiar si la primarii, in jurnalul UE (acel SICAP / SEAP). Totul este transparent, fiecare ce ofera se vede, toti se pot contesta intre ei, orice clarificare e disponibila tuturor si se face exclusiv prin SEAP. Criteriile sunt prestabilite si nu se pot modifica. 2 niveluri de justitie vegheaza la contestatii ca totul sa fie corect, oricine are dreptul sa conteste. Apoi Curtea de Conturi vegheaza ca banii sa se cheltuie strict conform contractelor semnate.

        Cate vreme respectam legea si facem LICITATII este IMPOSIBIL sa se repete scenariul Bechtel.

        Bechtel de altfel a fost semnat inainte de intrarea in UE. Iar in 2006, cu cateva zile inainte sa intram in UE, Tariceanu a semnat si contractele cu constructorii romani cu dedicatie pe Ploiesti-Moara Vlasiei (cei 3 abonati la stat, Casuneanu, Umbrarescu si inca unul). Asa ceva in UE nu mai e posibil. Decat cu mari mari ocolisuri cum a vrut Ponta sa faca PPP.

        • vreti iar Bechtel? Votati iesirea din UE!
        • vreti sa se dea contractele fara licitatii pe spranceana, aduceti la putere oameni care promit actiuni de forta si care vor sa sara etape, sa nu se mai stea dupa contestatii si din astea

        Railway fan. But motorways have to be done first!

        C 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
        • C Deconectat
          casio
          ultima editare de casio

          Totul pertinent aproape. Doar mici observatii

          • cand dai un combinat petrochimic (si nu orice combinat ci EXACT ACELA care utilizeaza materii prime strict de import, deci ferit de soarta pecetluita a celor din interiorul tarii, condamnate la disparitie rapida, asemenea resurselor interne de petrol ) cuiva la pret de o inghetata, se cheama ca e un miliardar fabricat, care apoi in timp a avut destul ragaz sa devina si unul aievea
          • sa mai scot din lada istoriei postdecembriste si falimentul Bancorex, in care a pierdut tot poporul, mai putin ''unii cativa '' ale caror nume nu au fost niciodata date publicitatii, datorita vezi Doamne, legii protectiei datelor confidentiale bancare ?Nu cumva a fost si aceasta una din caile privilegiate de a ajunge miliardar ''overnight ''?
          • cat despre a compara nivelul datoriilor tarii noastre care a pornit in cursa capitalismului doar de trei decenii, cu nivelul tarilor pe care practic se bazeaza definitia capitalismului , fiindca au fost dintotdeauna in el, este doar realitatea privita cu ochelari un pic mai rozalii, no offence !

          Drumuri spre izvoare

          vancouverV 1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
          • vancouverV Deconectat
            vancouver
            ultima editare de

            Da, inteleg acum la ce te referi cu "miliardari de carton". La privatizarile pe 2 lei.

            Din fericire nici asta nu prea mai e posibil si nici nu s-a mai intamplat dupa aderarea la UE, in 2007 si dupa ce DNA a condamnat cativa smecheri de pe urma privatizarilor.

            Cheia este din nou la cuvantul "licitatie". Si da, au fost si dupa 2007 incercari mai reusite mai nereusite de a smecheri licitatii, dar tocmai faptul ca tot procesul de licitatie este scris undeva, se pot gasi bubele si se poate ajunge la condamnari. De ex. Constantin Nicolescu (CJ Arges) si cu un acolit au primit inchisoare dupa ce au incercat niste smecherii cu preturi umflate la niste pasaje peste A1 Buc-Pit si la niste gradinite. Stiu din surse directe cum incercau sa convinga alte firme sa participe la vrajeala si sa se retraga apoi. Dar la final au fost prinsi.

            Railway fan. But motorways have to be done first!

            1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
            • vancouverV Deconectat
              vancouver @casio
              ultima editare de

              @casio a spus în A13 Sibiu-Brașov-Bacău:

              • cat despre a compara nivelul datoriilor tarii noastre care a pornit in cursa capitalismului doar de trei decenii, cu nivelul tarilor pe care practic se bazeaza definitia capitalismului , fiindca au fost dintotdeauna in el, este doar realitatea privita cu ochelari un pic mai rozalii, no offence !

              Stii ce e interesant: cei care ti-au dat bani, trebuie sa se comporte cu mare grija cu tine, sa aibe grija sa te dezvolti economic, tocmai ca sa le poti da banii inapoi + dobanzi!

              Cand Ceausescu ne-a scapat de datorii, automat nu a mai fost nimeni interesat de prosperitatea Romaniei.

              Railway fan. But motorways have to be done first!

              C 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
              • C Deconectat
                casio @vancouver
                ultima editare de casio

                @vancouver
                Deci daca e asa, atunci sa ii dam inainte cu cheltuit banii pe care vor trebui sa ii restituie nepotii nostri, eventual !
                Cat despre miliardari de carton, chiar e de mirare ca nu ai auzit despre, ca altfel nu mi-ai cere mie sa ii definesc
                link text

                Dar apropo de confortul si siguranta psihica pe care ti-o confera certitudinea ca-indatorat fiind- te stii '' in randul lumii'', chiar a celei bune

                • suntem practic ca si Statele Unite, Japonia, Marea Britanie. Cu o singura diferenta :
                • tiparnita de bani a fost, este si va fi mereu la ei 😎

                Drumuri spre izvoare

                1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                • vancouverV Deconectat
                  vancouver
                  ultima editare de

                  Un singur lucru si cu asta inchei divagatia: este o mare diferenta intre a te imprumuta pentru investitii, adica iei bani ca sa faci bani sau sa creezi plus valoare. Si a te imprumuta sa iei de ex. o masina mai smechera sau mobila noua. Autostrazile sunt din prima categorie, si deci da, vreau sa ne imprumutam si sa ne dezvoltam ACUM, ca sa lasam generatiilor viitoare o tara dezvoltata, cu datorii pe care sa aibe cum sa le achite. Nu sunt de acord ca banii imprumutati sa acopere deficit de pensii si salarii la stat. Acestea din urma trebuie sa fie acoperite integral din veniturile actuale ale statului.

                  Revenind la A13, totusi, asa cum am mai spus mai sus, nu chiar orice care se numeste autostrada merita a fi facut, iar investitie inseamna ca trebuie sa fie ceva util, care intoarce ulterior plus valoare. Ori partea montana a A13 nu o sa aduca niciodata o plusvaloare clara fata de DN. Oituz - Bretcu se parcurg la orice ora din zi sau din noapte in 40-45 minute si poate sa ramana lejer la nivel 1+1. In rest da, toata partea de campie sau deal usor, sunt de acord ca trebuie facut A13.

                  In concluzie trebuie sa ne mai imprumutam pentru infrastructura, dar nu e ok sa aruncam cu banii.

                  Railway fan. But motorways have to be done first!

                  1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                  • C Deconectat
                    casio @vancouver
                    ultima editare de casio

                    @vancouver a spus în A13 Sibiu-Brașov-Bacău:

                    Cate vreme respectam legea si facem LICITATII este IMPOSIBIL sa se repete scenariul Bechtel.
                    Bechtel de altfel a fost semnat inainte de intrarea in UE. Iar in 2006, cu cateva zile inainte sa intram in UE, Tariceanu a semnat si contractele cu constructorii romani cu dedicatie pe Ploiesti-Moara Vlasiei (cei 3 abonati la stat, Casuneanu, Umbrarescu si inca unul). Asa ceva in UE nu mai e posibil. Decat cu mari mari ocolisuri cum a vrut Ponta sa faca PPP.

                    DAN BESCIU
                    link text

                    ” Regii asfaltului şi-au bătut joc de Autostrada A3 Sorin Ghica Publicat: 23.04.2013 11:04bn Ultima actualizare: 08.08.2022 10:07

                    Inaugurată anul trecut, autostrada Bucureşti-Ploieşti nu este nici în prezent finalizată. Compania de Autostrăzi a semnat însă recepţia lucrărilor pentru ca firmele constructoare, aparţinând „regilor asfaltului”, să poată primi alte contracte.

                    La mai bine de opt luni de când a fost deschisă circulaţiei, autostrada Bucureşti-Ploieşti este departe de cele mai indulgente standarde în domeniu. Lipsesc în continuare cele mai elementare dotări, precum parcări, spaţii pentru servicii sau puncte S.O.S. Iar cine alege să meargă pe această autostradă ştie că este un drum „fără întoarcere“, singurul punct de ieşire până la Ploieşti fiind la doar 24 kilometri de Bucureşti, la Snagov. Ieşire utilă mai mult pentru potentaţii Capitalei, care şi-au ridicat aici locuinţe de lux, decât pentru şoferii de rând.

                    Responsabili pentru această situaţie sunt, deopotrivă, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) şi consorţiul de firme controlate de „regii asfaltului“ Dorinel Umbrărescu, Costel Căşuneanu şi Dan Beşciu: Spedition UMB, PA&CO International şi, respectiv, Euroconstruct Trading ’98. ”

                    Zici ca asa ceva in UE nu mai e posibil ?
                    Ba bine ca nu : cum oare a fost posibil sa atribui in decurs de doar cateva luni parca, unei singure companii 70% din portofoliul de investitii rutiere (autostrazi ) al tarii la care si o tara bananiera (daca mai exista) ar clipi de rusine ? I-a tras cineva de maneca pe onor guvernantii ca asa ceva numai piata liber concurentiala nu mai poate fi numita ?
                    Si totul desigur respectand legislatia UE (cel putin in aparenta, ca tot in aquis ul UE sigur mai exista si legislatie antitrust si antimonopol, dar trebuie sa aiba cine sa o citeasca si eventual sa VREA sa tina seama de ea ) adica CU LICITATII. Deci si regimul licitatiilor nu e chiar infailibil

                    Drumuri spre izvoare

                    1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                    • vancouverV Deconectat
                      vancouver
                      ultima editare de vancouver

                      @casio daca citeai cu atentie nu mai spuneai prostii. Chiar eu in postarea de mai sus am spus:

                      @vancouver a spus în A13 Sibiu-Brașov-Bacău:

                      Bechtel de altfel a fost semnat inainte de intrarea in UE. Iar in 2006, cu cateva zile inainte sa intram in UE, Tariceanu a semnat si contractele cu constructorii romani cu dedicatie pe Ploiesti-Moara Vlasiei (cei 3 abonati la stat, Casuneanu, Umbrarescu si inca unul). Asa ceva in UE nu mai e posibil. Decat cu mari mari ocolisuri cum a vrut Ponta sa faca PPP.

                      • vreti iar Bechtel? Votati iesirea din UE!
                      • vreti sa se dea contractele fara licitatii pe spranceana, aduceti la putere oameni care promit actiuni de forta si care vor sa sara etape, sa nu se mai stea dupa contestatii si din astea

                      Deci fii te rog un pic mai atent! Exact pe ultima suta inainte sa fim in UE s-a mai putut face o atribuire directa aiurea. Fara licitatie publicata in jurnalul UE. Dupa aceea niciodata!

                      Iar justificarea a fost "patriotismul" local. Adica hai sa dam o sansa firmelor locale sa se afirme si sa capete experienta. Patriotism care sta si la baza discursurilor actuale ale celor care nu mai vor UE.

                      Cat despre calitate, a fost in orice caz mai buna decat a italienilor de pe lotul DNCB - Moara Vlasiei. Eu cel putin sunt multumit si se circula si acum pe acelasi asfalt ca si in 2009-2010, cand s-au inaugurat.

                      Acuzatia ca lipsesc parcari e de-a dreptul penibila: ele nu au fost parte din contracte! La fel si numarul redus de noduri, asa a fost contractul.

                      Railway fan. But motorways have to be done first!

                      C 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                      • C Deconectat
                        casio @vancouver
                        ultima editare de casio

                        @vancouver
                        prostii ?
                        Ia mai citeste o data : asta a fost in 2019 sau 2020, cand s-a ajuns in doar cateva luni ca o firma sa aiba 70% din portofoliul de autostrazi !
                        De-atunci suntem in situatia de facto ca orice miscare noua in materie de autostrazi, trebuie sa primeasca mai intai avizul acelei firme : daca o vrea sau nu o vrea .

                        Drumuri spre izvoare

                        1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                        • vancouverV Deconectat
                          vancouver
                          ultima editare de

                          @casio ma refeream la semnarea contractului cu regii asfaltului. A fost anterior intrarii in UE.

                          Railway fan. But motorways have to be done first!

                          C 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                          • C Deconectat
                            casio @vancouver
                            ultima editare de casio

                            @vancouver
                            aia am sapat dupa ea ca sa iti redau numele celui de-al treilea rege al asfaltului ca nu ti-l aminteai. E drept ca nici eu nu mai eram sigur, dar am prezumat ca trebuie sa fie Besciu (si asa a fost ). Nu pentru ce-au facut si ce n-au facut pe primul A3

                            Drumuri spre izvoare

                            1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                            • vancouverV Deconectat
                              vancouver
                              ultima editare de vancouver

                              da, Besciu. Corect. Prieten la golden slitz cu Basescu. Care se pare ca a intervenit cu patriotism atunci si a insistat sa ajunga contractul la consortiul de 3 firme romanesti.

                              Railway fan. But motorways have to be done first!

                              1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                              • M Deconectat
                                mike_us @vancouver
                                ultima editare de mike_us

                                @vancouver
                                Chiar mă bucur că sunteți mai relaxați cu off-topic-ul; până la urmă, se pot crea discuții interesante care, vorba ta, se pot muta la un moment dat într-un alt topic. Citindu-ți postarea, mi-am dat seama că avem opinii apropiate pe anumite subiecte și, poate, experiențe similare (nu suntem chiar atât de îndepărtați ca vârstă). Am trăit și eu anii '90, am lucrat la începutul anilor 2000 în Vestul Europei, iar în 2006 am plecat definitiv în SUA. Tot inginer sunt și eu.

                                Suntem amândoi de acord că România a crescut. Încă din 2022, am scris pe PUM că urmează o explozie în domeniul infrastructurii în următorii trei ani (2023, 2024, 2025), cu vreo 400+ kilometri construiți – lucru care, de altfel, s-a și întâmplat. Am spus atunci să înceteze predicțiile apocaliptice. Adică, în patru ani facem jumătate din cât am făcut în 20.

                                Primul meu salariu în '96, ca inginer încă student, era de $100, iar în 2005, înainte să plec în SUA, ajunsese pe la $1.300. Cum zici și tu, pensiile părinților mei au crescut. Leul este stabil acum, comparativ cu anii '90, când am prins o inflație teribilă.

                                Prieteni și rudele mele au fost, în ultimii 10 ani, în excursii la care nici nu visam în anii '90. Și mai mult, în vizitele de acasă, în cei 20 de ani petrecuți în SUA, am fost de multe ori impresionat de progres.

                                Ca și tine, sunt un optimist și, de multe ori, m-am contrazis la întoarcerea în România cu cunoscuți, spunându-le că am început să reducem decalajul față de Vest și că nu mai are sens să ne simțim cetățeni de lumea a șaptea.

                                Acum să trec pe partea cealaltă a baricadei.
                                În 1989, la căderea comunismului, eram într-o situație dezastruoasă. Comunismul este un sistem oribil, care a distrus orice țară în care a fost implementat, iar comunismul românesc a fost mai dur decât cel polonez sau german. Din acel punct, nu aveam unde să mergem decât în sus, oricât de incompetenți ar fi fost managerii.
                                Toate țările au mers în sus – și Germania, și Polonia, și Ungaria, și Cehoslovacia, nu doar noi. Să adăugăm că România este și o țară plină de resurse, iar în 1989 aveam destui oameni muncitori și calificați.

                                La asta să adăugăm că, în 1990, am prins un Occident aflat în momentul său de vârf. Un Occident hegemonic, fără competiție, cu o nouă tehnologie – IT-ul – intrând în scenă și trăgând economiile după el. Cu dobânzi foarte scăzute și o tipărire de bani fără precedent. Cum ar spune americanul, o ridicare a apelor care ar ridica orice navă din port, indiferent de cât de prost ar fi căpitanul.

                                Deci, părerea mea este că am crescut sub posibilități (aș îndrăzni să spun că destul de mult sub). Am pierdut anii '90 și începutul anilor 2000 într-o tranziție ce părea fără sfârșit. Ne-am distrus capacitățile industriale. Nu spun că ceea ce am moștenit din comunism era competitiv, dar o parte se putea salva și moderniza. Comparativ cu vecini ca Ungaria și Polonia, am rămas mult în urmă în domeniul infrastructurii pentru o perioadă îndelungată și încă suntem. Polonia are tot un 50% din GDP împrumuturi, dar o infrastructură incomparabil mai bună.

                                Nu am încurajat suficient firmele românești. Birocrația este în continuare ucigătoare pentru micii întreprinzători.
                                Importăm alimente într-o țară care are resurse agrare imense.
                                Am privatizat pe nimic resursele și firmele de utilități.
                                Lupta împotriva corupției s-a transformat într-un jalnic spectacol cu cătușe la televizor și într-o luptă cu adversari politici.
                                Politicienii români sunt jalnici. Chiar comparativ cu un Năstase sau un Severin, care, deși erau corupți, erau capabili să se exprime inteligent și să înțeleagă anumite realități.

                                Și cred că perioada care durează din 1990 se încheie. Vestul are niște probleme mari pe care se pare că noi, ca români, nu le realizăm.
                                Au început să aibă o competiție dură din partea țărilor emergente, gen China. Sunt sufocați de datorii imense și de cheltuieli scăpate de sub control.
                                Corupția internă este mult mai mare decât credem noi (și în SUA, și în Europa de Vest). Coeziunea socială este la cel mai mic nivel.
                                Politicile identitare „woke” au separat societățile.
                                Emigrarea din țările Lumii a Treia este o problemă reală.
                                Clasa de mijloc trăiește mult mai prost decât trăia în anii '90.
                                Cum menționai și tu, centrul orașelor din Franța, Anglia, SUA reflectă, de fapt, decăderea care s-a produs în ultimii 20-30 de ani.

                                Este momentul ca România să se trezească și să își pună casa în ordine. Să înceteze risipa.
                                Să nu mai accepte lideri cu IQ de două cifre și total lipsiți de caracter. Vin vremuri mult mai grele decât ce am experimentat din 1990.
                                Istoria ar trebui să ne învețe că perioadele de prosperitate nu sunt fără sfârșit și alternează cu perioade mai puțin plăcute.

                                Îmi cer scuze că am scris mult, sper să fie relativ coerent.

                                vancouverV 1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                                • vancouverV Deconectat
                                  vancouver @mike_us
                                  ultima editare de

                                  @mike_us bună analiză.

                                  Railway fan. But motorways have to be done first!

                                  1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                                  • P Conectat
                                    PaulS
                                    ultima editare de

                                    FlyAbove
                                    Autostrada A13 Sibiu - Fagaras | 22.12.2024 | Lot 3 - Primele lucrari
                                    https://www.youtube.com/watch?v=8T1JzqsY13U

                                    1 Reply Last reply Răspunde Citează 4
                                    • U Deconectat
                                      UnulAltul
                                      ultima editare de

                                      Brasov Romania  /  ian. 28  /  Stiri Brașov

                                      Autostrada Brașov-Făgăraș. Anunț de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru localitățile pe unde va trece autostrada

                                      Autostrada Brașov-Făgăraș. Anunț de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru localitățile pe unde va trece autostrada

                                      Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează că au fost depuse documentele necesare obținerii avizului de mediu pentru Autrostrada

                                      Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează că au fost depuse documentele necesare obținerii avizului de mediu pentru Autrostrada Brașov – Făgăraș. Avizul de mediu este obligatoriu și face parte din documentele necesare obținerii Autorizației de Construcție.

                                      Greu cu Fagaras-Brasov...

                                      Ce e bine ca se poate trece direct la licitatia de executie...
                                      insa stiind probeleme de buget probabil o sa traga de licitatia asta cat de mult posibil.

                                      Brasovul ramane singurul oras mare neconectat la reteaua de autostrazi....

                                      M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                                      • M Deconectat
                                        mike_us @UnulAltul
                                        ultima editare de

                                        @UnulAltul Ce zici de Iași? Este chiar un pic mai mare decât Brașovul.

                                        P 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                                        • P Deconectat
                                          pablo @mike_us
                                          ultima editare de

                                          @mike_us nu prea pot să înțeleg cum ajută un astfel de comentariu. Așa sunt unii cu capra vecinului. Și-a spus omul ce avea pe suflet.

                                          Mai pe informații obiective. A8 a ajuns în licitație până la Tg Frumos și va ajunge în câteva luni la Letcani. La Brașov oameni ăia așteaptă de 20 de ani mult promisa A3. Acordul de mediu e la început va dura intre 3 luni și un an. Așa ca da obiectiv Brașovul e fără autostradă și va rămâne încă 5-10 ani.

                                          Nici măcar nu sunt din Brașov, dar m-a enervat comentariul ăsta cu cât de năpăstuiți sunt cei din Iași în timp ce se face A7 și curând A8.

                                          1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                                          • vancouverV Deconectat
                                            vancouver
                                            ultima editare de

                                            Tunel 400-600m langa Brasov pe A13:

                                            ARENA Constructiilor  /  mart. 27

                                            Autostrada A13 Brasov – Bacau: Un tunel intr-o zona protejata ar putea face proiectul si mai dificil – ARENA Constructiilor – stiri din constructii, investitii, preturi, locuinte, infrastructura

                                            Autostrada A13 Brasov – Bacau: Un tunel intr-o zona protejata ar putea face proiectul si mai dificil – ARENA Constructiilor – stiri din constructii, investitii, preturi, locuinte, infrastructura

                                            Autostrada A13 Brasov – Bacau: Un tunel intr-o zona protejata ar putea face proiectul si mai dificil

                                            Railway fan. But motorways have to be done first!

                                            1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                                            • First post
                                              Last post