A6, DEx12 autostrăzi și drumuri express Oltenia
-
Foarte interesant: Scriosteanu anunta ca imediat dupa Paste se vor monta grinzile pasajului peste A1 la intersectia cu DX12..... pai stai asa, ca tot era vorba de pila mediana. Pe pum s-a insistat foarte mult cu asta si mereu raspunsul a fost clar exista pila mediana.
Ori acum Scriosteanu vorbeste de grinzi imediat dupa Paste!
-
@vancouver exact asta vroiam sa comentez si eu! Cum se instaleaza grinzile fara pila centrala?
Stiu ca noi doi am mai discutat despre reazemele pe culee si pile si despre cum ele nu sunt standardizate. Totusi, judecand dupa experienta celorlalte viaducte construite de UMB, reazemele de la culeele DX12 peste A1 sunt pentru grinzi de beton armat, nu pentru tablier metalic. In conditiile in care deschiderea intre culee este de 80m, iar UMB uzual lucreaza cu deschideri de 40m la grinzile de beton, pila (pilele) centrala pe axul A1 pare inevitabila.
Sigur ca se pot pune grinzi mai inalte care sa poata suporta deschiderea, dar nici asta nu pare sa fie cazul judecand dupa culee.
Caz in care nu inteleg cum poate incepe montarea grinzilor DX12 peste A1 imediat dupa Paste.
-
Cred ca e al 5-lea accident de o saptamana intre Severin si Lugoj pe DN6, iar Cnair mi se pare ca a postat doar 1 sau 2 pe pagina lor…
PLAN ROȘU DE INTERVENȚIE! UN MICROBUZ A CĂZUT ÎN DUNĂRE!
A fost activat Planul Roșu de Intervenție în urma unui accident rutier grav!
Județul Mehedinți, E 70 - DN 6 (viaductul Bahna și Ilovița), accident rutier, un microbuz a căzut în Dunăre. La acest moment, nu este confirmat dacă vehiculul transporta pasageri.
Petru gestionarea evenimentului, la nivelul județului Mehedinți, a fost activat Planul Roșu de Intervenție.
La fața locului au fost trimise de la nivelul ISU Mehedinți: 3 echipaje de stingere, 1 descarcerare, 1 container MULTIRISC, 1 ambulanță SMURD, 1 ambarcațiune. De asemenea, în sprijin acționează un echipaj specializat, format din cinci scafandri din cadrul ISU Caraș-Severin.
Misiunea este în dinamică. Revenim cu amănunte!
-
Numai ca nu sunt 80m. Doar 40m !!! :
Ca idee latimea unei autostrazi 2x2 cu toate benzile si acostamentele este de 26m in Romania (in Germania a fost tot asa 26m mult timp, de cativa ani s-a modificat in 29m, prin adaugarea unor spatii de siguranta mai generoase, de ex. 1m intre banda din stanga si parapetele median).
Daca mai adaugam 2 benzi pe sensul spre Pitesti pentru racordul spre Craiova mai sunt 7m. Ajungem la 26+7=33m. Mai punem cate 1m de rezerva pana la culee, sunt 35m! De ce ar fi nevoie de pila mediana?
-
@chapo Nasol. Devine arzatoare autostrada in zona asta!
-
@vancouver distanta intre culee este de 80m
-
Problema e ca nu se mediatizeaza niciun accident, dar daca stai sa cauti pe paginile locale gasesti cateva pe fiecare saptamana. Cei care nu circula pe aici cred ca se merge liber ca in codru…
-
@mihai da, atunci e ciudat ce zice Scriosteanu. Iar distanta mai mare e logica, daca se are in vedere o largire la 3 benzi pe sens pe A1.
-
Alta intrebare: unde or avea grinzile depozitate. Trebuie sa fie 16 buc. Nu le vad in nici o filmare. In schimb predalele sunt alaturi, pregatite. Tipice pentru grinzi din beton.
-
️ până la sfârșitul acestei luni, va începe executia pilei centrale apoi se vor monta grinzile aferente pasajului principal peste A1.
A adaugat Scriosteanu
-
@chapo A trecut deja o ora si nu l-au gasit. Sa ne rugam sa nu fie multe pierderi omenesti, inca nu se stie cati oameni erau in microbuz.
-
@chapo a spus în A6, DEx12 autostrăzi și drumuri express Oltenia:
️ până la sfârșitul acestei luni, va începe executia pilei centrale apoi se vor monta grinzile aferente pasajului principal peste A1.
A adaugat Scriosteanu
Aha, mister elucidat. Multumesc.
-
Pentru contractul necesar construcției lotului 3 (21,7 km) al autostrăzii Craiova - Filiași au fost depuse astăzi 5 oferte:
- Asocierea AUTOMAGISTRAL PIVDEN SRL (lider) - DRUM ASFALT SRL (Ucraina – România)
- Asocierea CONSTRUCTII ERBASU SA (lider) – CONCELEX SRL – X-WAY INFRASTRUCTURE SRL (România)
- Asocierea NUROL CONSTRUCTION S.A. (lider) - NUROL INSAAT VE TICARET A.S. (România – Turcia)
- Asocierea OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (lider) - STRADE BAUUNTERNEHMUNG SRL – INFRAVIS S.R.L. (Turcia – România)
- WEBUILD SpA (Italia)
Contractul (finanțat prin Programul Transport 2021-2027), are o valoare maximă de 2,71 miliarde de lei (fără TVA) și prevede construcția acestui nou lot de autostradă în cel mult 34 de luni (10 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție).
Lotul 3 al autostrăzii Craiova - Filiași se va desfășura între Nodul rutier Beharca, prin care se asigura conexiunea cu DN6 și nord-vestul localității Țânțăreni.
Pentru asigurarea conexiunii cu DN 6 va fi construit un Nod rutier și în zona localității Răcarii de Sus.
Contractul mai prevede construcția pe traseul noului lot de autostradă a 21 de structuri, printre care un viaduct peste Râul Frățoștița, CF100 și DN6/E70 (846 m) și un pasaj în zona Nodului Răcarii de Sus, peste CF100 (285 m).Acest lot de autostradă va beneficia și de patru parcări de scurtă durată, fiecare dintre acestea dotată cu câte 8 locuri de parcare destinate încărcării rapide a autoturismelor electrice.
Cristian Pistol