A6, DEx12 autostrăzi și drumuri express Oltenia
-
Mai trebuie precizat ca inca sunt posibile modificari ale nodurilor, in anumite limite. Proiectarea in detaliu este in sarcina antreprenorului si poate opera modificari fata de SF, mai ales daca i se cere de la CNAIR. Limitarea este financiara. A fost ofertata o varianta si antreprenorul o sa vrea bani in plus daca il costa in plus noua configuratie. Si banii in plus sunt rezervele de implementare de 10% (in unele conditii 15%). Aici depinde daca mai apar sau nu alte costuri suplimentare.
Cel putin la capatul de la Filiasi eu cred ca se poate modifica prioritatea "de mers inainte" fara costuri in plus. Practic e acelasi nod, doar in oglinda. Macar acolo ar trebui facut.
-
Puteti voi ca Asociatie sa incercati sa faceti asa ceva? Ar fi superb
-
Eu cred ca o sa faca un nod gen cum este dupa Arad A1xA11 , ca sa mergi inainte iesi in drepta o sa fie 2 benzi si o sa fie nod limitat la 80 km/h sau 100 km/h .
Vedem daca se modifica cand o sa fie castigat lotul si solutie de proiectare se face de catre constructor .
-
@chapo In masura timpului disponibil o sa incercam sa facem ceva. Avem si alte idei pe teava, dar deocamdata fiecare e prins cu multa treaba personala.
-
** Investigațiile geotehnice au început astăzi și pe traseul viitoarei autostrăzi Filiași - Drobeta!
Pentru realizarea Studiului de Fezabilitate, necesar construirii acestei noi autostrăzi, este nevoie de aproximativ 12.000 metri liniari de foraj geotehnic.
Prestatorul va efectua în paralel activități de deminare, investigații arheologice și studii topografice.
Autostrada Filiași - Drobeta va avea o lungime de aproximativ 70 de km și va face parte din drumul de mare viteză Craiova - Filiași - Drobeta - Domașnea - Caransebeș - Lugoj (230 km).**
Cam tarziu s-au apucat sincer sa fiu, sa aibe spor. Doamne ajuta
-
@daco a spus în A6, DEx12 autostrăzi și drumuri express Oltenia:
Salutari
Citesc forumurile de autostrazi de mai mult timp dar nu am scris, vin si eu cu cateva informatii de la compania de drumuri
Am intrebat pe 29 Octombrie si mi au raspuns azi destul de mult a durat
Autostrada de la Filiasi la Severin are temele geotehnice aprobate in jur de 7000ml de facutS-au adaugat 5000ml dintr-o lovitura?
-
** 𝑭𝒊𝒍𝒊𝒂𝒔̦𝒊-𝑺𝒆𝒗𝒆𝒓𝒊𝒏, 𝒍𝒖𝒄𝒓𝒂̆𝒓𝒊 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒆𝒍𝒂𝒃𝒐𝒓𝒂𝒓𝒆𝒂 𝑺𝒕𝒖𝒅𝒊𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒅𝒆 𝒇𝒆𝒛𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒂𝒕𝒆.
A fost finalizată activitatea de #deminare efectuată pe amplasamentul viitorului drum de mare viteză #Filiași-Severin.
Această activitate are rolul de a ne asigura că lucrările ce urmează să se execute nu sunt puse în pericol de elemente de muniție îngropate în pământ. Lucrările sunt executate de personal specializat în mânuirea materialelor cu potențial explozibil.
#drumuridemareviteza #investiții #fondurinerambursabile #siguranțărutieră #DRDPCraiova**
-
Italienii de la pizzaroti au blocat licitatia pentru lotul 2 din Craiova Filiasi. Ieri trebuiau depuse ofertele…..
Se chinuie sa faca un lot de autostrada, dar se pricep sa faca contestatii.
-
Nasol. S-a amanat depunerea sau chiar s-a suspendat licitatia?
-
Cel mai probabil o sa se suspende luni. S-a prelungit termenul de ieri pana pe 17, pt ca SEAP doar ce a revenit online, dupa ce a picat marti sau luni
-
Au renuntat la contestatie.
-
Contractul aferent acestui lot prevede execuția a:
️ 14,4 km lungime traseu
️ 14 structuri (poduri, pasaje, viaducte)
️ 2 parcări de scurtă durată
️ 8 stații de încărcare pentru vehiculele electrice
️ Nodului rutier Craiova Nord (km 10+860)
Valoarea contractului este de 1,96 miliarde lei (fără TVA), iar
sursa de finanțare a acestui contract este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin cadrul Programului Transport 2021-2027. Durata contractului este de 34 luni, din care 10 luni pentru etapa de proiectare și 24 luni pentru etapa de execuție.Daca nu gresesc acest lot nu are nod la capatul vestic. Asa ca va ramane muzeu fara lotul urmator, 3.
-
@vancouver Toate vad ca au nod la inceput dar nu la final , poate le-au gandit cu descarcare provizorie , lotul 2 sa se descarce in drumul national inainte de pasajul peste si ala sa il foloseasca cand e gata lotul 3.
-
E un banc:
O blonda, o bruneta si o roscata ajung pe rand in fata un enei oglinzi, care absoarbe fluuuup! pe oricine spune o minciuna (ceea ce ele nu stiau).
Brunta: "Mă gândeam că o să ajung o vedeta cu multi bani ...". Moment in care oglinda fluuuup! a inghitit-o.
Roscata: ""Mă gândeam să studiez dreptul si să ajung o avocata renumita ...". Moment in care oglinda fluuuup! a inghitit-o.
Blonda: "Mă gândeam .... ". Fluuuup!Asa si aici cu A6:
@gruia88: "Toate vad ca au nod la inceput dar nu la final , poate le-au gandit ..." Fluuuup!Cand ai zis cuvantul "au gandit" asociat cu autoritatile române oglinda te-a inghitit.
-
Buna ziua revin cu noi informatii
Filiasi-Severin au inceput investigatiile geotehnice in 3 februarie, au realizat 440ml din 7261ml in perioada 3-12 februarie, doar cu o singura foreza, din pacate zic eu. Sper sa nu se fi oprit si sa continue.
De la severin la domasnea realizeaza „ridicari topografice”
Spre caransebes se tot analizeaza cele 2 variante.
Iar contractul spre lugoj a inceput pe 20 ianuarie spaniolii analizeaza constrangeri de pe traseu.zi frumoasa
-
@daco multumim pentru informatiile "calde". Sa ne tii la curent daca poti!
-
Sigur. Postez aici cand primesc informatii la cerere de la cnair. camgreu se misca dar ne descurcam
-
@EugenRo am vazut ca ti-ai facut cont. Imi pare bine ca ai venit aici. Si as avea o misiune pentru tine, daca ai timp. Ce parere ai de nodul DX12 / A6 si cum se poate modifica pentru a face continuitate cu A6 Craiova-Alexandria, respectiv corelat si cu centura Craiova sud-est / centura Ford?
In esenta nodul DX12 / A6 e cam batut in cuie. O modificare va "ciupi" din rezervele de implementare ale lotului 1 din A6 Craiova-Filiasi (lot scurt, deci valoare mica, automat si rezerva mica). Ma gandesc sa nu ne atingem decat minimal de configuratia licitata si doar sa cream premizele unor bretele suplimentare pentru viitor, adica largit terasamentul in dreptul viitoarelor bretele si atat. Dar sa le schitam si sa cerem autoritatilor sa faca asta, sa gandeasca future proof.
Ce zici, ne ajuti? Stiu ca ai o mana buna la desenat.
PS. Evident si oricine altcineva poate veni cu idei.
-
Eu am mai propus aceeasi chestie si celor de la cnair si pe forumul pro infrastructura. Sa se mute acele bretele(Pitesti-Filiasi + Filiasi-Pitesti) in lateral cat sa lase loc pentru 4 benzi de autostrada ca sa fie continuata spre BUCURESTI. ce este cu negru nu trebuie sa se faca acum, ci doar sa se lase acea continuare. Asa mi se pare cel mai simplu si fara costuri.
Si de asemenea stiu ca pe forumul ssc s-au postat idei frumoase cu nodul de la filiasi, si acolo este bulealahttps://www.skyscrapercity.com/posts/187978765/
am gasit
-
Da. Poza nu este a mea. Am preluat-o de la cnv de pe PUM.
O problema la nodul pe care l-au propus ei la filiasi
este ca nu exista loc pentru banda de preluare a traficului spre Târgu Jiu dinspre Drobeta inainte de pasajul peste CF