A1, A0, A2 - coridor principal vest-est Nadlac-Sibiu-Pitesti-Bucuresti-Constanta
-
Salutare si bine v-am gasit si aici .
Era nevoie de o alternativa pe piata forumurilor din Romania. Ma bucur ca v-ati intors !Ce bine ca in sfarsit e activitate la tunelurile de pe Margina-Holdea..
Ce experienta au bosniacii si a vazut cineva ce echipamente au adus?
Sau sunt doar cu mapa? -
@UnulAltul bine ai venit!
Intrebarea despre bosniaci este foarte corecta. Nu pare clar exact ce calificare au.
E adevarat ca Bosnia are 244km de autostrazi, practic integral prin munti si dealuri grele, majoritatea construite in ultimii 15 ani. Deci nu e greu de inteles de unde ar putea avea experienta. Dar cine sunt si daca sunt doar cu mapa, asta nu e clar.
Poate stie cineva mai mult.
-
Aktor mai au cateva saptamani si deschid pasajul DJ602 peste A0 in zona nodului A0/A1.
Apropo, stie cineva daca iesirea in configuratia finala a nodului A1/A0 se pastreaza si iesirea din A1 spre centrul logistic eMag?
Pare foarte periculos sa ramana in configuratia nodului si aparent ar fi desfiintat. Pe de alta parte iesirea e relativ noua si pare disproportionat de permanenta lucrarea pentru a disparea dupa doar cativa ani.
-
In sfarsit un termen realist
-
Cum va arăta descărcarea A0 cu DN2, provizorie.
-
@pauld giratoriul cu DN2 este solutia permanenta?
-
@mihai provizoriu... dar s-ar putea să mai apară alt sens giratoriu sau „întoarceri” în Afumați după finalizarea nodului.
-
Marcaje finalizate si lungi sectoare "gata" pe A1 Pitesti - Sibiu Lot 5 (Pitesti - Curtea de Arges) intre Pitesti si nodul Manicesti. Insa exclusa o inaugurare in 2024 din cauza trecerii peste Canalul Arges unde nu se pot face minuni peste noapte.
In functie de vreme, probabil se va putea face o deschidere Pitesti - Manicesti in februarie 2025, urmata de finalizarea tronsonului in mai-iunie 2025.
Toate cele 4 treceri peste Canalul Arges de pe acest lot sunt semnificativ in urma restului lucrarilor.
Pe de alta parte, termenul contractual pentru finalizarea acestui lot este Septembrie 2025, perfect realizabil, deci WeBuild nu are de ce sa se grabeasca.
-
-
Eu nu inteleg ce fac chinezii. Nu par deloc concentrati pe finalizarea descarcarii A0 in DN2 anul asta. Ma asteptam ca pana acum terasamentul pe descarcare sa fie gata pana la nivel de primele 1-2 straturi de asfalt.
Mai deschid anul asta sau si ei amana pe 2025?
-
@mihai a spus în A1, A0, A2 - coridor principal vest-est Nadlac-Sibiu-Pitesti-Bucuresti-Constanta:
Eu nu inteleg ce fac chinezii. Nu par deloc concentrati pe finalizarea descarcarii A0 in DN2 anul asta. Ma asteptam ca pana acum terasamentul pe descarcare sa fie gata pana la nivel de primele 1-2 straturi de asfalt.
Mai deschid anul asta sau si ei amana pe 2025?
deschid dar, aici vorbim de a face atât autostrada cât și breteaua care va rămâne finală, nu se face un drum separat. eu zic că se lucrează normal și că în noiembrie sau decembrie să dea drumul la legătură care.
din punctul meu de vedere sunt mai multe lucrări care trebuie finalizate înainte să dea în trafic, lucrări care, altfel, ar trebui făcute „sub trafic” ceea ce va fi și mai greu.
să nu uităm și de relocări care și acestea durează, atât proiectarea, avizarea etc cât și execuția.
doar giratoriul va dispărea când va fi finalizat nodul rutier.
-
-
Incepe sa se contureze si lotul 2 din A1 Sibiu - Pitesti.
-
Vrei sa spui: "incepe sa se contureze prima structura a primului pod a lotului 2" .... Ca in rest e cam jale. Conf. contract proiectarea pe tot lotul trebuia sa fie gata anul trecut pe vremea asta. Ei au predat la timp doar proiectul pentru primul pod, cel de la Boita...
-
Incerc sa fiu si eu optimist
-
Poze proaspete din tunelele exacavate de PORR pe A1 Pitesti - Sibiu Lot 4. Progresul exacavatiei a ajuns la 76% in tunelul Daniela, respectiv 66% in tunelul Alina.
-
In poze se vede si ca lucreaza la radiere. Acest lucru il pot face deocamdata numai intr-una din galerii, pana la tunelul mare de legatura dintre galerii, situat fix pe mijlocul viitoarelor tuneluri. Astfel materialul excavat din galeria in care lucreaza si la fundatii il duc prin tunelul de legatura in cealalta galerie si de acolo afara.
Cand prima galerie va fi complet gata strapunsa, atunci vor putea continua cu fundatiile si dincolo de mijlocul acestei galerii.
-
-
Foarte multe sectiuni de terasament au fost reconstruite pe acest lot. Nu mi-e clar din ce cauza anume, dar clar, n-a fost o problema izolata.
In alta ordine de idei, e frumos sa vezi autostrada marcata continuand in sfarsit dincolo de Pitesti dupa aproape 17 ani.
-
Infiltratii de apa. Zona este mlastinoasa, plina de apa. De acee si vedem in unele locuri viaducte peste aparent nimic. Au aparut fix din motivul asta, pentru a nu se face terasament peste zone prea umede.
Unde au facut reparatiile era bine sa faca intai rigola cu tot cu bazinele de retentie, sa se duca apa acolo. Vad ca abia acum lucreaza intensiv la rigole.