Bihor
-
Centura Paleu-Biharia-Cauaceu
Hory Claudiu
-
BIHOR | Inel Rutier Metropolitan Oradea -- LOT 2 | 01.06.2025
The Flying Cat
-
Consiliul Judeţean Bihor :
Săptămâna aceasta a început montarea grinzilor la pasajul suprateran de la ieșirea din Oșorhei spre Aleșd. Pasajul va trece deasupra sensului giratoriu de la intersecția dintre Centura Oșorhei, drumul spre Fughiu și DN1.
Până în prezent au fost montate 8 din cele 20 grinzi . Lucrările la pasaj au început în 24 februarie 2025, iar stadiul acestora a ajuns la 60%.
Noul pasaj va avea o lungime totală de 402 metri și o lățime de 10 metri, cu două benzi de circulație. -
Primele grinzi montate la Pasajul Oșorhei-05.06.2025
Kreative Wheels RO
-
Consiliul Județean Bihor a finalizat procedura de licitație pentru desemnarea constructorilor care se vor ocupa de execuția a patru pasaje rutiere noi. Acestea sunt menite să fluidizeze traficul pe cele mai aglomerate artere din Oradea, la ieșirile spre Arad (DN79), Cluj (DN1) și Satu Mare (DN19). Licitația a fost împărțită în patru loturi, câte unul pentru fiecare pasaj. Dacă nu vor fi depuse contestații în următoarele 10 zile, urmează semnarea contractelor.
Lotul 1 – pasaj suprateran la ieșirea din Oradea spre Satu-Mare, pe DN19, la intersecție cu Calea Bihorului. Firma declarată câștigătoare este Asfamixt, iar valoarea ofertei câștigătoare este de 28.516.560,18 lei, fără TVA.
Lotul 2 – pasaj subteran la ieșirea din Oradea, pe Calea Aradului, pe DN79, la intersecție cu Centura Oradea. Pentru acest lot, asocierea de firme Selina și Drum Asfalt a fost declarată câștigătoare. Valoarea lucrărilor este de 26.453.889,63 lei, fără TVA.
Lotul 3 – pasaj suprateran, pe DN79. Acesta va trece peste sensul giratoriu existent de la intersecția cu intrările la centrele comerciale Era Shopping Park și Oradea Shopping Center. Asocierea de firme Selina și Drum Asfalt a fost declarată câștigătoare, iar valoarea lucrărilor este de 25.384.126,30 lei, fără TVA.
Proiectele de la loturile 2 și 3 sunt prevăzute și cu pasaje subterane pentru pietoni.Lotul 4 – pasaj suprateran pe Centura Oradea, la intersecție cu Centura Oșorhei. Firma PORR Construct a fost declarată câștigătoare a licitației, iar valoarea ofertei este de 21.849.936,72 lei, fără TVA.
Cele patru pasaje vor avea lungimi cuprinse între 400 și 570 metri, iar termenul de execuție este de 12 luni pentru fiecare din momentul ordinului de începere a lucrărilor.
Proiectele sunt rezultatul unui parteneriat între Consiliul Județean Bihor, Primăria Oradea și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), iar finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.
Vă reamintim că în lucru este pasajul suprateran de la ieșirea din Oșorhei spre Aleșd, la intersecția cu Centura Oșorhei, pe DN1. Un alt pasaj, subteran, va fi construit la intersecția străzilor Oneștilor și Tudor Vladimirescu. Acesta se află în licitație.
-
Mircea Mălan
Practic, prin deschiderea acestui tronson se va putea circula pe toată lungimea de 17 km.
Inelul Metropolitan va funcționa ca o a doua centură a Municipiului Oradea și va contribui la descongestionarea traficului în Zona Metropolitană.
Este al șaptelea proiect rutier major finalizat de Consiliul Județean Bihor în ultimii ani, după:
Centura Sântandrei
Centura Sânmartin
Centura Nojorid
Centura Oșorhei
Centura Aleșd
Centura Beiuș
-
Mircea Mălan :
Se circulă pe tot Inelul Rutier Metropolitan Oradea, a doua centură a Municipiului Oradea.
Este al șaptelea proiect rutier major finalizat de Consiliul Județean Bihor în ultimii ani, după Centura Sântandrei, Centura Sânmartin, Centura Nojorid, Centura Oșorhei, Centura Aleșd și Centura Beiuș.
-
Bravo lor, bravo Bolojan. A extins la nivel de judet ceea ce initial a facut in orasul Oradea. Acum speram ca extinde la nivelul intregii tari. Astfel de centuri sunt necesare cu sutele in toata tara!
-
Liber de la Nojorid la Oșorhei pe Viaductele Cordău și Betfia-Inelul M.Oradea-30.06.2025
-
Consiliul Judeţean Bihor :
Contracte semnate pentru pasajele supraterane de la ieșireadin Oradea spre Cluj și Satu Mare
Mircea Mălan, președintele Consiliului Județean Bihor, a semnat contractele pentru execuția a două pasaje rutiere supraterane, la ieșirea din Oradea spre Cluj (DN 1) și Satu Mare (DN 19).
Primul contract a fost semnat cu Florin Talabă și Marius Faur, directori de grup din partea companiei PORR Construct, pentru realizarea pasajului suprateran pe Centura Oradea, la intersecția cu Centura Oșorhei, pe DN 1. Pasajul va avea o lungime totală de 560 de metri, iar valoarea contractului este de 21.849.936,72 lei, fără TVA.
Al doilea contract a fost semnat cu Roman Tiberiu Costa, administratorul firmei Asfamixt, pentru construcția pasajului rutier de la ieșirea din Oradea spre Satu Mare, pe DN 19, la intersecția cu Calea Bihorului. Pasajul va avea o lungime totală de 640 de metri, iar valoarea contractului este de 28.516.560,18 lei, fără TVA.
Pentru cele două pasaje au fost semnate contractele de finanțare din fonduri europene, ceea ce a permis semnarea contractelor de execuție.
Cele două pasaje fac parte dintr-o licitație mai amplă, formată din 4 pasaje menite să fluidizeze traficul pe cele mai aglomerate artere din Oradea, la ieșirile spre Arad (DN 79), Cluj (DN 1) și Satu Mare (DN 19). Licitația a fost împărțită în patru loturi, câte unul pentru fiecare pasaj.
În perioada imediat următoare, se așteaptă aprobarea finanțării din fonduri europene și pentru celelalte două pasaje de pe Calea Aradului, la ieșirea din Oradea spre Arad, pe DN 79. Ulterior, vor putea fi semnate și contractele de execuție.
Pentru acestea, asocierea de firme Selina și Drum Asfalt a fost declarată câștigătoare a licitației. Aceste proiecte sunt prevăzute și cu pasaje subterane pentru pietoni.
Termenul de execuție este de 12 luni pentru fiecare pasaj.
Proiectele sunt rezultatul unui parteneriat între Consiliul Județean Bihor, Primăria Oradea și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), iar finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
-
7 oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate la Inelul Metropolitan de Nord
Joi, 3 iulie 2025, ora 15:00 a fost termenul limită de depunere a ofertelor din partea firmelor interesate să realizeze studiul de fezabilitate pentru „Inelul Rutier Metropolitan de Nord”.
Șapte firme și asocieri de firme au depus oferte:
- Dromcons;
- SC Proiect-Construct Regiunea Transilvania;
- ECO Geodrum;
- Construcții Erbașu;
- Asocierea Costin și Vlad Birou de Proiectare SRL (lider al asocierii), Studio 82, SC Someș-Top-Grup SRL, Cit Drum Proiect;
- Asocierea Construct C.D.P. (lider al asocierii), Eurogecon SRL;
- Asocierea Eurocerad International (lider al asocierii), Specialist Smart Group.
Consiliul Judeţean Bihor :
Urmează analizarea ofertelor pentru stabilirea câștigătorului licitației.
Valoarea estimată a studiului este de 7.552.100,13 lei, fără TVA.
Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Județean Bihor a încheiat un parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Noul drum ar urma să lege comunele Oșorhei și Biharia, respectiv DN 1 și DN 19.
Studiul de fezabilitate va identifica varianta optimă de traseu pentru noua șosea, evaluând atât caracteristicile terenului deluros pe care acesta va trece, cât și costurile de realizare.
Firma care va câștiga licitația va trebui să prezinte trei soluții inițiale de traseu. Acestea vor fi prezentate Comisiei Tehnice a CNAIR, care va analiza multicriterial soluțiile, pentru ca în final să aleagă varianta optimă. Lungimea estimată a viitorului drum este de 19 km.Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea mobilității populației, bunurilor și serviciilor, în vederea stimulării dezvoltării economice și fluidizării traficului în partea de nord a municipiului Oradea.