Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

DX14+A14 - Autostrada Nordului Satu Mare - Baia Mare – Dej - Suceava

Scheduled Pinned Închis Moved DRUMURI EXPRESS
    27 Mesaje 9 Posters 992 Vizualizări 1 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • M Deconectat
      MihaiD
      ultima editare de

Suntem la tarabă. Nu doar care dă mai puțin, ci și cum. Vom vedea dacă și cum reducerea asta făcută la modul ăsta afectează viitoarea autostradă (inclusiv din perspectiva costurilor) și dacă da, cui prodest? Mie nu-mi place, până acum.

A 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
      • A Deconectat
        Azzl @MihaiD
        ultima editare de

@MihaiD sa nu uitam ca nu mai diacutam de centura la nuvel de autostrada ci la nivel de Half Profile. Nu stim care sunt exact discutiile. Faptul ca Bolojan a refuzat asumarea CJ-uluj de a acoperi unele costuri imi arata ca nu neaparat de lipsa banilor vorbim. Ci de felul cum s-a calculat investitia. Poate ca acum se discuta la nivel central si de solutiile implementate. Poate sunt naiv dar imi place sa-mi imaginez ca la acea masa a fost o discutie tehnica. Ca de politica si imagine ne-am cam saturat. Cum ar fi ca la investitiile mari sa primeze calculul corect si bugetarea anticipata a investitiei.

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
        • M Deconectat
          MihaiD @Azzl
          ultima editare de

@Azzl singura declarație publică pe subiect a lui Bolojan e că el a construit în Bihor / Oradea cu valoarea X și nu vede de ce alții nu se pot încadra în valoarea X (ca reper). Ăsta e un argument pe care nu-l accept.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
          • vancouverV Deconectat
            vancouver
            ultima editare de

Dar daca luam ca model centura Comarnic, 470 milioane lei la 6 km ... Inseamna 70-80 milioane lei / km. La 10 km inseamna 700 de milioane lei, adica 140 milioane €. Mai jos de atat nu prea vad cum ar putea sa ajunga. Doar daca se scurteaza traseul.

Railway fan. But motorways have to be done first!

• vancouverV Deconectat
              vancouver
              ultima editare de vancouver

Si totusi Bolojan are 100% dreptate. Iata un traseu posibil de doar 4,8 km! Care pe 65-70% din traseu urmareste strazi existente, 20% este in camp si doar ca. 10-15% trebuie suspendata (pod peste CF in capatul vestic si pod peste pârâul Humor si peste podul deja existent acolo). Chiar mai simplu decat la Comarnic, fara sa treaca nicaieri peste raul Moldova, asa cum se intampla la Comarnic peste Prahova.

Asadar 4,8 km x 50 milioane lei / km = ca. 250 milioane lei = 50 milioane € !!!

QED!

centura gura Humorului simplificata.png
              (click pe poza pentru zoom in)

Railway fan. But motorways have to be done first!

A 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
              • A Deconectat
                Azzl
                ultima editare de

Monitorul de Suceava (www.monitorulsv.ro)  /  nov. 8  /  Administrație

Oportunitatea investiției și amenințarea cu „măsuri extreme”, argumente folosite de Șoldan la negocierile cu Bolojan pentru șoseaua de centură de la Gura Humorului

Oportunitatea investiției și amenințarea cu „măsuri extreme”, argumente folosite de Șoldan la negocierile cu Bolojan pentru șoseaua de centură de la Gura Humorului

Negocierile președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Șoldan, cu premierul Ilie Bolojan pentru avizarea investiției în construcția rutei ocolitoare a orașului Gura Humorului au continuat, vineri dimineață și, potrivit șefului administrației județene, sunt șanse bune pentru...

Am venit cu cofinanțare. Suntem primul consiliu județean din România care punem o cofinanțare de 20% din C+M. Din 180 de milioane de euro, 60 % este pe programul operațional de transport – fonduri europene și 40 % cofinanțare din partea guvernului. Am convenit să pună Consiliul Județean Suceava jumătate din cofinanțarea guvernului, care ar însemna 20% din suma totală. Am avut discuții cu dumnealui [cu premierul Ilie Bolojan] și insistă foarte mult pe reducerea devizului cu 10%. I-am explicat, inclusiv ieri dimineață, că nu sunt eu inginer constructor, cum nu e nici dumnealui, iar prețul real al pieței îl dă licitația.

Am drumuri la CJ pe fonduri europene, 85 de milioane de euro, unde am 118 firme înscrise. E clar că prețul final îl va da cel care câștigă licitația pentru că așa se stabilește un preț corect în România. Economia de 10% pe care și-o dorește dumnealui va fi oricum făcută de licitație”, a spus Gheorghe Șoldan.

Președintele Consiliului Județean a afirmat că nu a vrut să fie „încăpățânat” ca prim-ministrul și a refăcut devizul, cu 150 de milioane de euro, inclusiv TVA, arătând că după discuția de vineri, de la guvern, a transmis deja comisiei tehnice de la CNAIR noile date, urmând ca săptămâna viitoare proiectul să fie din nou trecut prin toate cele trei comisii.

• A Conectat
                  Adrianb1 @vancouver
                  ultima editare de Adrianb1

@vancouver a spus în DX14+A14 - Autostrada Nordului Satu Mare - Baia Mare – Dej - Suceava:

Si totusi Bolojan are 100% dreptate. Iata un traseu posibil de doar 4,8 km!

Aia se poate face ca centura, ieftin, usor si repede, dar nu cred ca se preteaza pentru A sau DX. Nu cred ca primaria Gura Humorului o sa autorizeze un traseu de asemenea rang in zona aia, e doar o parere, dar daca s-ar fi vrut nu mai vorbeam de kilometri de viaducte in albia raului. Nici cu limita de viteza redusa la 100 km/h si panouri fonoabsorbante duble ca inaltime.

O parte din traseu nu e nici pe Google Maps/Street view, desi e drum public. Oare de ce? Poate de-aia nu trece DX pe acolo.

Dar Ascoro ar putea da un comunicat cu propunerea. Poate chiar convins si API sa se alature, ca ideea e excelenta.

• First post
                    Last post